Глобальні оголошення!

Вікторина до Дня народження Тернополя. Завершено

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Вікторина до Дня народження Тернополя

Повідомлення гра з вогнем » 07 квітня 2012, 18:52

і_ше_нашла_про_представників_монархій_які_були-тут(могли_проходити_триторії_на-яких_тепер_Тернопіль),_але_до_1540_року
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 07 квітня 2012, 19:34

Князь_Острозький,_але_він_судя4и_з_усього_не_є_представником_монаршого_роду
проте_я_не_дуже_4ітко_розумію-можливо_це_озна4ення,_і_оскільки_є_такі_відомості:

Добре знаний К.-В. Острозьким своїми державницькими, військовими та церковними справами. Він, зокрема, був у 1572 р. претендентом на польський королівський престол, а в 1598 р. розглядалася його кандидатура на царський трон у Московії (К.-В. Острозький був троюрідним братом царя Івана ІV Грозного)

томоже_підходить_як-відповідь_на_запитання?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 07 квітня 2012, 20:25

чуть пізніше відповіді і бали за попередні 2 питання, а зараз останнє на сьогодні

Питання №22

Тернопільський хакер, який став відомим на весь світ. Американське правосуддя звинуватило його в крадіжках на суму 100 млн. дол...... ("нагрівши" провідні комп'ютерні програми). Хто це?

2 бали
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення гра з вогнем » 07 квітня 2012, 20:26

максим_висо4анський
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 07 квітня 2012, 20:28

25-річного Максима Височанського затримали у травні минулого року (2011)таїландські правоохоронці на вимогу США. Громадянина України обвинувачують у скоєнні комп''ютерних злочинів проти банківських установ, які розташовані у США, і , зокрема, у підробці кредитних карток.

Таїландський суд визнав докази обвинувачення достатніми для видачі США громадянина України Максима Височанського (у рішенні суду він згадується як Ковальчук), який підозрюється у хакерстві. Рішення про екстрадицію Височанського було прийняте 16 грудня на заключному засіданні суду в місті Бангкок, повідомляє “Оглядач”. Відповідно до тайського законодавства, протягом 15 днів на це рішення може бути подана апеляція у Верховний суд Таїланду. У випадку відмови від апеляції, протягом 90 днів Максим Височанський буде відправлений у США. Цей термін закінчився 23 січня. Адвокати Максима, за інформацією прес-центру Міністерства іноземних справ, подачу такої апеляції вважають недоцільною. Дружина Максима підтвердила, що апеляцію Максим не подаватиме. “Я спілкувалася з чоловіком востаннє, коли його арештовували, — розповіла нам Тетяна, дружина Максима, — а зараз дізнаюся про нього через посла України у Таїланді. Через нього Максим запитав поради щодо апеляції, і ми прийняли рішення її не подавати”. До речі, така процедура за кордоном платна, і коштує вона чимало. Однак, точну цифру Тетяна називати відмовилася, лише додала: “Я взагалі з пресою не хочу розмовляти. Майже всі видання про це писали! У кого скільки фантазії вистачало. Я досі переконана, що мій чоловік не винен!” Нагадаємо, що Максим Височанський 22 травня 2003 року був арештований на вимогу американських правоохоронців у Таїланді, куди 7 травня приїхав на відпочинок з дружиною. Арешт був здійснений за міжнародним ордером, виданим судовою владою штату Каліфорнія на ім’я Максима Ковальчука, що розшукувався ФБР разом із 10-ма найбільш небезпечними комп’ютерними зломщиками. Однак, згідно з документами затриманого, його ім’я — Максим Височанський. Він обвинувачувався, зокрема, у зломі сайтів провідних комп’ютерних компаній, у тому числі Microsoft, незаконних махінаціях з “відмивання” грошей, отриманих від продажу дисків з банківськими програмами, на суму 3 млн доларів, і ще у 10-ти фінансових злочинах. Максима видадуть США протягом двох місяців. В Америці йому загрожує тюремне ув’язнення, строком до 20-ти років і штраф у розмірі 500 тисяч доларів.
Востаннє редагувалось гра з вогнем в 07 квітня 2012, 20:32, всього редагувалось 1 раз.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Yummy mummy » 07 квітня 2012, 20:30

Максим Височанський-Ковальчук
Таїланд після піврічного розгляду погодився на вимогу США видати для себе українського громадянина тернополянина Максима Височанського-Ковальчука. Його звинувачують у численних комп'ютерних злочинах і загальна сума завданої ним шкоди оцінюється у 100 млн. доларів.
Нагадуємо, що Максима Ковальчука, за прізвищем дружини Височанського, арештували у травні 2003 року під час відпочинку у Таїланді.
У списку ФБР, яке розшукувало Максима два роки, він значився серед 10 найнебезпечніших хакерів світу. Викладачі Тернопільської академії народного господарства (ТАНГ), яку свого часу закінчив і Віктор Ющенко, і Максим Ковальчук, кажуть, що студентом він був старанним. Навчався в основному на "відмінно". Вуз закінчив у 1998 році, відкрив свою фірму. І в "альма матер" пана Височанського не вірять, що їх випускник міг скоїти інкриміновані злочини і вважають, що це не його рук справи. Зокрема, ректор ТАНГу Сергій Юрій каже, що хлопця хтось "підставив". Тому що "зламати ці хитромудрі сплетіння, банківські колдифікації у США не так уже й просто". І навиків до програмного забезпечення комп'ютера чи його використання в якихось фінансових цілях Максим не мав. І вивчав він у комп'ютері тільки те, що передбачено навчальним робочим планом.
Під час судових розглядів у Таїланді Максим Височанський заперечував усі звинувачення.

| +
Гроші за поширення неліцензійних комп'ютерних програм Максим Височанський одержував через складну систему інтернет-рахівниці. Також підозрюється, що в нього були партнери в різних країнах світу, що за невеликий відсоток одержували гроші з покупців неліцензійних програм, а потім здійснювали грошові перекази в Україну.

Поки США обвинувачують українського хакера по чотирьох пунктах: порушення авторських прав виробників, незаконне поширення програмного забезпечення, відмивання грошей і незаконне проникнення в комп'ютерну мережу. Очікується, що обвинувачення в суді представить особисто заступник генерального прокурора США і глава підрозділу американського прокуратури по боротьбі з комп'ютерним піратством Кристофер Сондербі.
ЗображенняЗображення
Yummy mummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1227 раз.
Подякували: 1192 раз.
Діти: Boy and girl

Повідомлення ksana » 07 квітня 2012, 20:52

Максим Височанський (Ковальчук)
... український громадянин Максим Височанський (Ковальчук), звинувачений у здійсненні комп’ютерних злочинів у США, постане перед окружним судом міста Хосе. Йому загрожує тюремне ув’язнення, терміном до 20 років, і штраф у розмірі $500 тис, повідомляє “Інтерфакс-Україна”. За українським законодавством, він міг би отримати максимум 5 років позбавлення волі за порушення авторських прав. За даними Центру дослідження комп’ютерної злочинності, Височанського звинувачують у продажу через Інтернет піратського програмного забезпечення на суму більше $ 3 мільйонів. Він пропонував своїм клієнтам продукцію, усіма правами на яку володіють компанії Autodesk, Microsoft і Macromedia. Ціна була значно нижчою від вартості ліцензійного продукту. Гроші за поширення неліцензійних комп’ютерних програм він нібито одержував через складну систему Інтернет-розрахунків. Слідство також підозрює, що у нашого співвітчизника були партнери в різних країнах світу, які за невеликий відсоток одержували гроші з покупців неліцензійних програм, а потім здійснювали грошові перекази в Україну. Прокуратура висунула звинувачення Височанському за чотирма пунктами: порушення авторських прав виробників, незаконне поширення програмного забезпечення, відмивання грошей і незаконне проникнення в комп’ютерну мережу. Довідка “RIA плюс” Ковальчук Максим Станіславович (Височанський — прізвище дружини) Рік народження: 1978 Освіта: вища. Закінчив Інститут економіки і підприємництва Тернопільської академії народного господарства. Наприкінці травня 2003 року був затриманий у Таїланді за вимогою США
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення гра з вогнем » 07 квітня 2012, 21:05

Майже рік Височанський сидів у тайській в’язниці, потім його депортували до США. У Сан-Франциско українця засудили до 35 місяців тюрми. Після депортації в Україну Максим повернувся до рідного Тернополя, де живуть його дружина та донька Власта, батьки.

Нещодавно колишній хакер засвітився в Тернополі як продюсер нового телевізійного каналу ”Смайл ТВ”. Директором каналу став його рідний брат Тарас Ковальчук.

Логотип каналу — усміхнене сонечко — запропонував саме Максим Височанський. Як і гасло: ”Будь собою”. Максим закінчив у Тернополі Інститут народного господарства, нині — Економічний університет. Його брат Тарас — Політехніку. Ще зі школи цікавився історією. На початку 1990-х із музейною експедицією їздив на археологічні розкопки.

Окрім брата Тараса, Максим має ще дві сестри. Чому після одруження він узяв прізвище дружини — загадка не тільки для родичів, а й батьків-пенсіонерів. Кажуть, це, як і пережите в американській тюрмі, — закрита для обговорення тема.

Після повернення на батьківщину Височанський рідко буває на людях. Не прийшов і на вечір зустрічі випускників. Проте не пропускає мистецьких заходів за участю своїх близьких. Він дуже шанує батька, відомого художника Станіслава Ковальчука, та матір Тамару, працівницю краєзнавчого музею.

Працюю над книгою спогадів. Почекайте, прийде час — усе розповім

Слава сина видимо не позначилася на добробуті батьків. Подружжя Ковальчуків, як і раніше, проживає у приватному будинку в центрі Тернополя. Сам Максим мешкає в багатоповерхівці на Східному масиві. Громадським транспортом не користується, добирається іномаркою.

Телеканал ”Смайл ТВ” транслюватимуть у кабельній мережі. Розрахований він на молодь і старшу аудиторію.

— Новини робитимемо, як на ”24-му” каналі, плюс розважальні програми, — каже Височанський.

Продюсер вирішив спробувати себе як автор програм про подорожі, кіноновини та віртуальний світ комп’ютерів. Основне джерело інформації — Інтернет. Максим не приховує, що комп’ютер для нього — все. Зізнається, що вдома навіть не має телевізора.

— Навіщо той ”ящик”, коли новини швидше з’являються в Інтернеті, — щиро дивується Височанський.

Детальніше про свою роботу Максим не розповідає, лише загадково говорить:

— Працюю над книгою спогадів. Почекайте, прийде час — усе розповім.

За останні роки він мало змінився зовні. На роботі його часто бачили усміхненим. На підлеглих він не кричить, не погрожує. Коректно повідомляє про штраф або звільнення. Часто проводить наради. Любить солодощі, тому іноді перетворює чаювання на службовій кухні на обговорення виробничих проблем.

— Максим? ”Зламати” паролі та проникнути в банківські бази даних? — перепитує його вчителька математики Української гімназії, тоді 1-ї школи, Лілія Василівна Зубович, 50 років. — Він був середняк. Я розмовляла із декількома його однокласниками, хто по-справжньому цікавився комп’ютерами. Вони переконані: Максима підставили.

— Не думаю, що він має щось негарне в душі. Щоправда, учні після школи змінюються, — зауважує вчителька інформатики Ірина Іванівна Лесневська, 48 років. — Клас, у якому вчився Максим, був сильним. Особливо п’ятірка хлопців, які постійно їздили на олімпіади. А він... Не сказала б, що інформатика була для нього чимось важливим. Як людина завжди був приємним, увічливим.

Після закінчення інституту Височанський відкрив з іноземними партнерами фірму з випуску упаковки. Незадовго до від’їзду за кордон зустрів однокласника й похвалився, що має комп’ютер такого класу, який в Україні з’явиться років через десять. Навіщо він йому, не пояснив.

Друзі батьків припускають, якщо Максим і справді ”вплутався” в щось погане, то аби допомогти близьким і рідним.
Джерело: Gazeta.ua
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 08 квітня 2012, 10:26

Ну що мамусі, сьогодні останній день нашої вікторини :wink: Поспішайте набрати додаткові бали)))

Питання №23

Назвіть вчених світового значення які в різний час проживали в Тернополі

2 бали за кожного :wink:

а я йду відповідати на попередні питання
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення ksana » 08 квітня 2012, 10:45

Іван Пулюй стояв бiля витокiв одного iз найвизначнiших досягнень людства - вiдкриття "X"-променiв, отримав першi високоякiснi свiтлини з їх застосуванням. В 1864 роцi юнак з вiдзнакою закiнчив Тернопiльську гімназію
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей