Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 15:37

liljondr


КУРЯЧЕ ФІЛЕ ПО ІТАЛІЙСКИ

Зображення


Інгрідієнти
філе - 1кг
часник - 4зубки
масло - 100г
сухарі для панірування - 1скл
сир твердий - 150г
зелень - пучок
сіль - 1/2 ч.л
спеції "Італійські трави" - 1ч.л
перець мелений - 1-2щіпотки за бажанням


Філе нарізати скибочками приблизно 4х4см
Масло розтопити. Додати витиснутий часник і сіль
Філе обмакнути в це масло і поставити в змащену форму для випічки (накрити кришкою) в вже розігріту духовку на 30-40хв

Сухарі + потертий сир + спеції + часник = перемішати
Половину цієї суміші перемішати з філе що в формі. Решта посипати зверху і пекти ще 20хв без кришки
Подавати гарячим
Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 16:02

Anjuta


Шаурма по-домашньому

Зображення

Для лаваша: 1 ст. теплої води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. не повна солі, 0,5 ч.л. цукру, 2,5-3 ст борошна

Дріжджі розвести в теплій воді і додати цукру, залишити хвилин на 10. Тоді додати всі інші інгрідієнти і замісити пухке тісто, може трохи липнути до рук. Перекласти в миску змащену олією(декілька капель) і залишити, щоб підійшло. накривши полотенцем. Після того розділити на бажану кількість лавашів(залежить від пательні) і розкатати в тонкий пласт, посипаючи мукою. Смажемо на горячій і сухій пательні до появи перших коричневих пятнишек і перевертаємо. Довго не тримати, щоб не пересушити. Зберігати в пакеті.

Начинка: куряче філе, капуста, зелень, огірок, олія, сіль, помідора.

Збираємо шаурму: на змащений майонезом лаваш кладемо вертикально відварену і підсмажену до хрусту курячу філейку, зверху салат з капусти і зелені і декілька дольок помідора. Накриваємо ще одним лавашом(я обрізала края в цього - так зручніше закручувати) і завертаємо. На сухій пательні підсмажуємо, щоб схопився шов і верхній лаваш хрустів. Після цього зверху поливаємо кетчупом.

П.С. майонез і кетчуп бажано також домашні використовувати. Пропорції начинки беремо на свій смак!)
Міцного здоровя і смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 2

Повідомлення Поштарик » 16 червня 2013, 17:27

Mariana


Кунжутний крамбл з курятиною та кабачками

Зображення


Для посипки:
борошно - 100 гр.
кунжут-3 ст.л.,
сир твердий-50гр.
вершкове масло - 50 гр,

Для начинки:
куряча грудка-1шт. ,
кабачок середній - 2 шт.,
1 велика цибулина,
1 болгарський перець ,
1 помідор
сіль, перець,коріандр мелений,насіння гірчиці,часник,паприка.базилік,петрушка

Для соусу:
50 гр. вершкового масла,
1 ст.л. борошна,200 мл. молока
1 зубчик часнику
трішки базиліку,петрушка,сіль, перець


Приготування

Курячу грудку порізати на маленькі шматочки і обсмажити в невеликій кількості олії Покласти в форму для запікання.
Кубиками порізати кабачки, обсмажити трохи і покласти другим шаром поверх курки.
Подрібнити цибулю Нарубати зелень і приготувати спеції Тепер обсмажуємо нашу цибулю, із зеленню та спеціями Кладемо наверх 3
шаром .
Тепер тепер перець і помідорчик ріжемо квадратиками, і кладемо 4 шаром,
Приготуємо соус: в каструльці розтоплюємо масло. досипаємо борошно і просмажуємо 1-2 хв. Доливаємо молоко і доводим соус до кипіння. Додаємо в соус часник, базилік, петрушку, сіль, перець. Соусом покриваємо помідори та перець.
Готуємо посипку : сир натерти на тертці, додати кунжут, масло і борошно, все перетерти в крихту Засипати нашу начинку, випікати при темп. 180 С 30-40 хвилин. до рум"яної скоринки.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 2. Голосування!

Повідомлення taranjka » 16 червня 2013, 17:39

Будь ласка, обговорення рецептів і інші коментарі залишайте у тільки цій темі http://forum.mamusi.org.ua/viewtopic.php?f=116&t=8979&start=40
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Кулінарна естафета. Етап 2. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 18 червня 2013, 18:17

Голосуванн в 2 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможницю - flash_ka - 18 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає крем для рук від нашого спонсора http://eco.ternopil.ua/
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:04

irinka


Торт білковий з полуницями

Зображення


Для тіста:
4 жовтки
300 г маргарину
0,5 ст. сметани
3 ст. борошна

Маргарин посікти з борошном, додати жовтки і сметану і замісити тісто. Поставити в хлодильник на кілька годин. Поділити на 6 частин, спекти 6 паляниць.
Маса для запікання:
4 білки збити з 1 ст. цукру (краще пудри), додати 1 ст. крохмалю. Намастити 1 паляницю білковою масою, зверху покласти порізані шматочками полуниці(в несезон можна додавати вишні у власному соці), накрити другою паляницею і поставити в духовку на кілька хвилин до готовності. Так зробити 3 рази, щоб вийшло 3 коржі з білковою масою.
Готові паляниці перемастити заварним кремом або збити сметану з цукром.
Заварний крем:
0,5 ст. цукру+2 яйця збити міксером, додати 0,5 ст. ложки муки розвести в 0,5 ст. молока, додати трошки ванільного цукру і поставити на маленький вогонь, варити до густоти сметани весь час помішуючи, охолодити. Тоді додати 300 г розмякшеного масла і розтерти з масою.
Зверху прикрасити ягодами полуниці.
Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:08

Kskz


Тарт з полуницею та шоколадом

Зображення


Інгредієнти:
Тісто:
50 гр масла
1 яйце
130-140 гр муки
Полуничний шар:
250 гр полуниці
50 гр цукру
20 гр картопляного крохмалю (2 ч.л.)
50 гр масла
2-3 ст.л. води
Можна добавити сушеного розмарину (перетерти в ступці)
Шоколадний шар:
100 гр чорного шоколаду
50 гр масла
50 гр вершків

Приготування:
1. Масло добре змішуємо з мукою в крихту, добавляємо яйце, замішуємо в формі кулі. Ставимо в пакет і залишаємо у холодильнику на 1 годину.
2. Готуємо полуничний шар. Полуницю миємо, обсушуємо, складаємо в кастрюлю, збиваємо погружним блендером. Добавляємо цукор, проварюємо до кипіння.
В окремій тарілці змішуємо крохмаль з водою (кімнатної температури) і доливаємо до полуниці, постійно помішуємо, щоб крохмаль рівномірно розчинився.
Доводимо до кипіння, мішаємо. Виключаємо вогонь, добавляємо масло, ще раз перемішуємо. Накриваємо кришкою. Даємо полуничному крему повністю остигнути.
3. Духовку розігріваємо до 180С. Тісто розкатуємо і переносимо в форму для тарта (у мене діаметр 17 см, якщо форма більше 20 см, то інгредієнтів
беремо відповідно більше у 1,5-2 рази). Робимо бортики, наколюємо тісто вилкою. Зверху застеляємо пергаментом, щоб повністю покрив тісто і насипаємо груз
(у мене сира фасоля), щоб тісто не піднялось під час випікання. Випікаємо з грузом 25 хв, і потім без нього ще хвилин 7. Даємо тісту повністю остигнути.
4. Готуємо шоколадний шар. В кастрюлю поміщаємо вершки, масло і поломаний на кусочки шоколад. І на паровій бані прогріваємо доти, поки шоколад і
масло не розчиняться. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.
5. Збір тарта. На тісто викладаємо полуничний крем, зверху акуратно поливаємо шоколадом. Прикрашаємо полуницею. Відправляємо в холодильник
мінімум на 3 години.
Різати тарт гострим ножем.
Смачного:)
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:12

Сяна


Полуничний десерт Семіфреддо

Зображення


Інградієнти:
Полуниця — 150-200 г
Печиво (савоярді) — 100 г
Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
Пудра — 100 г
Вершки (32%) — 450 мл
Какао - 1 ч.л.
Приготування:
Печиво покришити, додати ванільний цукор. Охолоджені вершки збити з пудрою до густої маси. Половину цієї маси поставити в холодтльник, іншу половину перемішати з подрібненим печивом. Застелити дно форми харчовою плівкою. На дно викласти частину вершків з печивом і поставити в морозильну камеру на 10хв. Полуницю помити і подрібнити в блендері, потім змішати з вершками без печива, вилити у формочку і знову покласти у морозильну камеру на 4 години. Після цього вилити у формочку вершки з печивом, я ще додала трохи какао сюди. Поставити знову у морозильну камеру на годину. Перед подачею потримати кілька секунд над водяною банею, перевернути, зняти плівку. Можна прикрасити ягодами чи м"ятою. Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:17

TaniaPicaSSo


Слойки з полуничним джемом

(для лінивих)

Зображення

300 г полуниць
100 г цукру
Пачка конфетюру
1 яйце
500 г листкового тіста

Приготування джему.
300 г полуниць та кілька скибок лимону збила в блендері, але не до однорідної маси, а так, щоб були ще маленькі цілі шматочки. Розмішала цю масу в мисці разом з пачкою конфетюру, помішуючи довела до кипіння, додала 100 г цукру і поварила 5 хв на маленькому вогні.

Півкілограма листкового тіста розклала на деко, завернула в середину вже охолоджений джем і заплела в косички. Зверху помастила збитим яйцем з цукром.
Запікала 20 хв при температурі 200 °С.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 3

Повідомлення Поштарик » 23 червня 2013, 18:23

flash-ka


Десерт „Літня радість”

Зображення


знадобиться:
0,5 л. полуниць та суниць
300гр. сметани
200гр. сиру
15гр. желатину
0,5 стакана води
1ст.ложка цукру
какао
приготування:
- залити желатин 0,5ст холодної води і залишити на пів години, щоб набух;
- посипати форму какао;
- змішати сир, сметану і цукор;
- розігріти желатин до розчинення, але щоб не закипів;
- додати до маси, яку підготували раніше;
- залити половину у форму, засипати ягоди і долити решту.
- поставити форму у холодильник на 2-3 години.
- акуратно вийняти десерт з форми.
Якщо форма силіконова, то варто заздалегідь покласти її на тверду основу.
СМАЧНОГО!!!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей