Kskz
Тарт з полуницею та шоколадом
Інгредієнти:Тісто:50 гр масла
1 яйце
130-140 гр муки
Полуничний шар:250 гр полуниці
50 гр цукру
20 гр картопляного крохмалю (2 ч.л.)
50 гр масла
2-3 ст.л. води
Можна добавити сушеного розмарину (перетерти в ступці)
Шоколадний шар:100 гр чорного шоколаду
50 гр масла
50 гр вершків
Приготування:
1. Масло добре змішуємо з мукою в крихту, добавляємо яйце, замішуємо в формі кулі. Ставимо в пакет і залишаємо у холодильнику на 1 годину.
2. Готуємо полуничний шар. Полуницю миємо, обсушуємо, складаємо в кастрюлю, збиваємо погружним блендером. Добавляємо цукор, проварюємо до кипіння.
В окремій тарілці змішуємо крохмаль з водою (кімнатної температури) і доливаємо до полуниці, постійно помішуємо, щоб крохмаль рівномірно розчинився.
Доводимо до кипіння, мішаємо. Виключаємо вогонь, добавляємо масло, ще раз перемішуємо. Накриваємо кришкою. Даємо полуничному крему повністю остигнути.
3. Духовку розігріваємо до 180С. Тісто розкатуємо і переносимо в форму для тарта (у мене діаметр 17 см, якщо форма більше 20 см, то інгредієнтів
беремо відповідно більше у 1,5-2 рази). Робимо бортики, наколюємо тісто вилкою. Зверху застеляємо пергаментом, щоб повністю покрив тісто і насипаємо груз
(у мене сира фасоля), щоб тісто не піднялось під час випікання. Випікаємо з грузом 25 хв, і потім без нього ще хвилин 7. Даємо тісту повністю остигнути.
4. Готуємо шоколадний шар. В кастрюлю поміщаємо вершки, масло і поломаний на кусочки шоколад. І на паровій бані прогріваємо доти, поки шоколад і
масло не розчиняться. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.
5. Збір тарта. На тісто викладаємо полуничний крем, зверху акуратно поливаємо шоколадом. Прикрашаємо полуницею. Відправляємо в холодильник
мінімум на 3 години.
Різати тарт гострим ножем.
Смачного:)
- | +

