Kskz
Медовий яблучний пиріг
Інгредієнти:для тіста:90 гр мягкого масла
1 яйце
170-180гр вівсяної муки (можна брати звичайну)
щіпка соліНачинка:500-600 гр яблук
2 ст.л. лимонного соку
240 гр творогу
140 гр сметани
2 яйця
75 гр меду
1 ч.л. кориці----
50 гр горіхів макадамія
3 ст.л. коричневого цукру
Форма діаметром 20см.
Приготування:1. Для тіста:
мягке масло збити з яйцем, добавити муку, сіль. Замісити мягке тісто. Положити в пакет і поставити в холодильник на 30 хв.
2. Для начинки:
Яблука розрізати, забрати серцевину. Натерти на грубій терці. Полити лимонним соком, перемішати.
Творог, сметану, яйця, мед і корицю збити міксером або погружним блендером.
3. Духовку розігріти до 175С.
4. Форму застелити пергаментом. Тісто розкатати, перенести в форму, можна відщіпувати потрохи, і формувати низ і бортіки, бо вівсяне тісто рветься.
Бортіки сформувати досить високі.
5. Насипати яблука, зверху сирну заливку. Потикати вилкою, щоб заливка потекла вниз.
6. Горіхи подрібнити на великі куски. Посипати зверху горіхами і цукром.
7. Випікати 40-50 хв.
Дати остигнути! Смачного!:)