Kskz
Шоколадно-горіховий торт з кунжутними казінаками
Для шоколадного тіста:3 яйця
50 гр цукру
100 гр чорного шоколаду
50 гр масла
Для горіхового крему:
500 гр молока
140 гр фундука
2 яйця
25 гр картопляного крохмалю
100 гр цукрової пудри
100 гр масла
10 гр желатину
1 ч.л. ванільного екстрактуДля кунжутних казінаків:40 гр коричневого цукру
25 гр кунжуту
Приготування:Тісто:
Духовку розігріти до 160С.
Яйця збити з цукром, щоб масса збільшилась в 2-3 рази і з"явились бульбашки. Хвилин 5-7 міксером на максимальній швидкості.
Шоколад і масло розтопити на паровій бані. До яєць добавити шоколад, перемішати лопаткою.
Форму (20 см) роз"ємну застелити пергаментом. Края змастити маслом. Вилити тісто. Випікати 25 хв. Готовність провірити зубочисткою. Дати остигнути.
Для крему:
фундук змолоти в муку. Перемішати з яйцями, цукровою пудрою, крохмалем. Суміш добавити до молока, проварити до загустіння, постійно помішувати.
добавити ванільний екстракт. Желатин розтопити в маленькій кількості воді, прогріти, щоб розчинився. Добавити до крему. Добавити масло.
Перемішати. Охолодити.
Для казінаків:
цукор насипати в кастрюлю, прогріти на середньому вогні, щоб він розтопився. Добавити кунжут. лопаткою перекласти на дощечку (попередньо
змастити її олією). Швидко розрівняти. Можна намітити ножем розрізи.
Бортіки у формі залишаємо, можна зняти/одіти, щоб тісто не прилипло. Наливаємо зверху горіховий крем. Ставимо в холодильник на 2 години, щоб крем
добре застиг. Посипати кунжутними казінаками. Або при подачі вже, як робила я.
Смачного!
- | +


