Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 9

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 21:10

taranjka


Ролли

Зображення


Інгредієнти
• 1 склянка рису для суші
• рисовий оцет
• водорості норі
• сіль
• цукор

начинка:
• малосолена або копчена риба (сьомга, лосось, форель)
• огірок
• авокадо

також:
• соєвий соус
• маринований імбир
• васабі

Приготування
Рис відварити. Добре промити, залити водою з розрахунку 1:1,3. Спочатку варити на великому вогні, а коли закипить зменшити. Варити накритим, до повного википання води. Коли звариться перекинути в глиняну чи скляну посудину (велику). Полити приправою з рисового оцту (100 мл рисового оцту, 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі) акуратно перемішуючи деревяною лопаткою.
Рибу нарізати смужками. Огірок і авокадо теж нарізати смужками. У 200 мл води розвести 3 ст.л. рисового оцту.
На бамбуковий килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз. На матову сторону викласти рис, змочуючи руки у воді з оцтом. Рис викладати таким чином, щоб зверху залишилася смужка шириною 1.5-2 см. Відступивши від нижнього краю 1 см, викласти рибу, огірок, авокадо.
Починаємо згортати. Акуратно піднімаємо край килимка. Потім загинаємо його таким чином, щоб край торкнувся рису. Далі край килимка піднімаємо, і прокатуємо норі з начинкою вперед.
Після цього викладаємо на обробну дошку, занурюємо гострий ніж у воду з оцтом (це робиться для того, щоб рис не прилипав до ножа), і нарізаємо шматочки шириною 1.5-2 см.
Подаємо суші з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 9

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 21:14

ksana


Кабачки по-марсельськи

Зображення


Інгредієнти:
5 ст. ложок рису
4 невеликих кабачки або цукіні
1 цибулина
2 зубці часнику
2 помідори
2 ст. ложки олії
зелень кропу, сіль, перець

Приготування:
Кабачки ріжемо кружальцями, солимо і залишаємо, щоб пустили сік.
Помідори ошпарюємо окропом, знімамо шкірку і ріжемо на великі частки.
Підсмажуємо на олії дрібно посічені цибулю і часник. Додаємо помідори
і смажимо ще 3-4 хв. Опісля додаємо до смажених овочів відтиснені
кабачки та смажимо ще 5-10 хв. Вимішуємо все з вареним рисом, солимо,
перчимо і ставимо страву на кілька хвилин до гарячої печі. До столу
подаємо, присипавши посіченою зеленню кропу. Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 8. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 22:44

Інгредієнтом 9 етапу був рис! Наші учасниці накулінарили ось такі шедеври. Підтримайте їх :love: :clapping:

Голосування закінчиться 6 серпня о 21.00
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 10. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 06 серпня 2013, 21:08

Голосування в 9 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможця - TaniaPicaSSo, яка отримала 15 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:03

Kskz

Шоколадне печиво з горіхами кешью та білими каплями

Зображення


Інгредієнти:
85 гр масла
100 гр цукру коричневого
1 жовток
120 гр муки
25 гр какао-порошка
1/4 ч.л. соди
щіпка солі
100 гр горіхів кешью
60 гр капель білого шоколаду

Приготування:
Горіхи поламати руками на дрібні кусочки. Підсушити в духовці 13-15 хв при 150С. Дати повністю остигнути.
Масло розтопити, добавити цукор, жовток. Збити вилкою.
Добавити муку, какао, соду та сіль. Перемішати.
вкінці добавити горіхи та шоколадні каплі.
Сформувати 12 кульок, викласти на деко (попередньо застелити пергаментом). Зверху акуратно приплюснути рукою.
Випікати 15 хв при 160С.
Витягти з духовки, залишити на 10 хв, потім перекласти на решітку остигати. Обов"язково дати повністю остигнути!
Смачного)
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:07

TaniaPicaSSo


Шоколадно-лимонний десерт

Зображення


Інгредієнти:
Шоколадний крем:
0,5 л молока
250 г сиру
5 ст. л. какао
0,5 скл. цукру
2 ст. л. желатину

Лимонний крем:
0,5 л молока
4 ст. л. манки
150 г масла
цедра одного лимону
5 ст. л. цукру
Для прикраси зверху:
30 г шоколаду, горіхи, ягоди

1. Для початку заливаємо желатин кількома столовими ложками води, даємо набухнути 10-15 хв, після чого підігріваємо на невеликому вогні помішуючи, поки желатин не розчинеться. Тоді додаємо туди какао і даємо вистигнути.
2. Тим часом варимо манку на молоці. Вона має вийти дуже густа. Додаємо в неї цукор і даємо їй охолонути.
3. Збиваємо блендером сир з молоком, розчиненим желатином з какао та цукром. Заливаємо у склянки та залишаємо в холодильнику на 2-3 год, щоб крем добре застиг.
4. Збиваємо блендером холодну манну кашу з маслом та лимонною цедрою. Викладаємо лимонний крем поверх шоколадного.
5. Посипаємо зверху тертим шоколадом та горіхами, викладаємо ягоди.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:12

Liljondr


Шоколадне листкове тісто від Стельоса Парльяроса

Зображення


ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно - 500 г
Сіль (велика) - 10 г
Масло вершкове (холодне, прямо з холодильника - 335 г + розтоплене - 85 г) - 420 г
Вода (дуже холодна) - 265 г
Какао-порошок - 60 г

РЕЦЕПТ
У чашу міксера кладемо борошно, какао, сіль, воду і розтоплене масло. Замішуємо тісто з відповідною насадкою щонайменше хвилин 15.
Загортаємо його в плівку і відправляємо в холодильник години на 2.
Дістаємо тісто і розкатуємо його приблизно 1 см завтовшки, намагаючись надати прямокутну форму.
Кладемо масло на харчову плівку (пакет), накриваємо іншим шматком плівки. Качалкою б'ємо масло, потім розкатуємо його, товщиною 1-1,5 см і теж надаючи прямокутної форми, подібну формі тіста.
Кладемо масло на тісто.
Закриваємо масло краями тіста, як конверт.
Качалкою розкатуємо тісто в довгий прямокутник, щоб зникли "шви". Для цього легше покласти лист тіста перпендикулярно. Товщина приблизно повинна бути 1 см.
Складаємо тісто втричі по довшій стороні.
Загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Дістаємо і розкачуємо тісто в довгий прямокутник, який знову складаємо втричі і кладемо в холодильник на 1 годину. Повторюємо процес ще 2 рази, тобто, в загальній кількості, тісто має бути розкатано 4 рази.
Далі я розрізаю тісто на 2 частини, обгортаю харчовою плівкою і кладу в морозильник. (на фото вигляд брусочка листкового тіста)
На виході в загальному виходить 1225 гр тіста.

Зробимо завитки.
Розкатуємо брусочок листкового тіста розміром приблизно 40х20 см.
У мисочці збиваємо 1 яйце і 50 мл молока.
Змащуємо тісто і гарненько посипаємо цукром.
Далі з вузького боку починаємо скручувати рулет. Доходимо до середини. Починаємо скручувати рулет з протилежного боку тіста. Потім притискаємо трошки рулетики між собою, щоб вони з'єдналися. Відправляємо рулет в морозилку на 5-10 хвилин
Далі нарізаємо рулет на шматочки товщиною 5-7 мм.
Викладаємо на деко і трохи притискаємо завитки.
Випікаємо при 180 градусах 15-20 хвилин.
Аромат стоїть шоколадний!

PS Пекла я в ночі. А дегустувала і тоді коли спекла і вже зранку. Так от - смак найкращий вже був зранку. Тобто завитки повинні були просякнути цукром , щоб стати солодшими.
Проте це нюанс для солодкоїжок. Якщо їсти одразу після випічки - то це чудовий хрумкий варіант до кави без цукру.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:17

mariana


Шоколадно-горіховий штрудель

Зображення


Штрудель
борошно 200 г
сіль 0,5 ч. ложок
вода (тепла) 100 мл
олія (без запаху) 4 ст. ложки

Начинка
шоколад чорний 70 г
какао 1 ст. ложка
молоко 80 мл
масло вершкове 50 г
пудра цукрова 25 г
цукор ванільний 1-2 ч. ложка
яйця курячі 2 шт.
сухарі 50 г
горіхи 50 г
цукор 25 г

Змащування
масло вершкове 30 г
какао
пудра цукрова

1. Спочатку замішуємо тісто для штруделя. Змішуємо борошно, сіль, рослинну олію, теплу воду і замішуємо м'яке тісто. Тісто згорнути в кулю, обмазати олією і поставити на 1 годину в холодильник.
2. Готуємо начинку. Какао змішуємо з молоком в каструльці. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо шоколад і розмішуємо до повного розчинення шоколаду. Даємо масі охолонути при кімнатній температурі.
3. М'яке масло, ваніль, цукрову пудру збиваємо.
4. Відокремлюємо жовтки від білків. У масляну суміш додаємо жовтки, збиваємо.
5. Вводимо шоколадну масу в яєчно-масляну суміш.
6. Додаємо перемелені горіхи, сухарі. (Звичайні панірувальні сухарі можна замінити на залишки кексу, бісквіта або перемелене в крихту печиво).
7. Білки збиваємо в піну, додаємо цукор, збиваємо до м'яких пік.
8. Білки додаємо в шоколадну масу
9. Тісто для штруделя дуже тонко розкатуємо в великий прямокутник на присипаному борошном рушнику (я на дитячий пелюшці). Тісто має бути дуже тонким, просвічуватися. Товсті краю обрізаємо.
10. Розтопити 30 г вершкового масла. Половину нанести на тісто. З одного краю штруделя викласти начинку.
11. Згорнути за допомогою рушника штрудель в рулет. Краї защипати!
12. Перекласти штрудель на деко, змастити другою половиною вершкового масла. Випікати при темп.200 гр 30 хвилин.
13. Готовий штрудель накрити рушником, повністю остудити. Посипати сумішшю цукрової пудри і какао.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:22

Галина


Шоколадно кофейний торт

Зображення


Коржі:
5 яєць, 1 скл. цукру добре збити.
0,5л. кефіру, 2 ч.л. соди, перемішати.
720 гр. муки, 5 ст.л. какао, 1 ст. л. натуральної кави. Все разом просіяти через сито.
Яйця змішати з кефіром, додати 7 ст.л. олії.
Додати сухі інгредієнти. Добре перемішати. Пекти 2 коржі, в мене форма діаметром 26 см.
Готові коржі розрізати на 2.
Пропитати кавовим сиропом (кава з цукром, але не дуже міцна). Можна не пропитувати, але так торт виходить сочний.

Крем:
300 гр. вершків, 1скл. цукру, 50 гр. міцної кави збити в крем.
300 гр. масло втрерти (щоб була м"яка маса) і збити з вершковим кремом.Перекласти коржі кремом. Змастити ним верх і боки торта. Присипати крихтами.
Дати настоятися 1 год. в холодильнику.
Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 10

Повідомлення Поштарик » 11 серпня 2013, 20:26

taranjka


Курка під шоколадним соусом

Зображення


Курка – 8-10 гомілок (можна й інші частинки)
Какао – 20 гр
Часник - 3 зубчики
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Перець солодкий - 1 шт.
Перець гострий - 1 шт.
Помідори - 3 шт.
Чорний шоколад – 4-5 квадратиків
Курячий бульйон - 500 мл
Ізюм - 2 ст.л.
Апельсин - 1 шт.
Олія - 5 ст.л.
Мелений чорний перець
Мелений червоний перець
Мелена кориця
Гвоздика
Кмин
Мускатний горіх
Кунжут
Сіль

Перед приготуванням, я м'ясо маринувала – сіль, перець, какао і цибуля. Поставила в холодильник на кілька годин. Після того, часник очистити і нарізати на пластини. У глибокій сковороді обсмажити часник на половині рослинного масла протягом 2-3 хвилин.
У цьому обсмажити гомілки до золотистого кольору. Після того, як курка обсмажиться, перекласти її на тарілку, а в сковороду насипати дрібно нарізану цибулю.
Перець без перетинок і насіння дрібно нарізати і додати до цибулі.
З помідорів зняти шкіру, дрібно нарізати і додати до перцю і цибулі. Згасити протягом 5 хвилин, а після додати спеції, бульйон, родзинки, цедру апельсина і поламаний шоколад.
Проварити соус на слабкому вогні 10 хвилин, а після додати курку, накрити кришкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Подавати курку гарячою, посипавши кунжутом.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron