taranjka
Ролли
Інгредієнти
• 1 склянка рису для суші
• рисовий оцет
• водорості норі
• сіль
• цукор
начинка:
• малосолена або копчена риба (сьомга, лосось, форель)
• огірок
• авокадо
також:
• соєвий соус
• маринований імбир
• васабі
Приготування
Рис відварити. Добре промити, залити водою з розрахунку 1:1,3. Спочатку варити на великому вогні, а коли закипить зменшити. Варити накритим, до повного википання води. Коли звариться перекинути в глиняну чи скляну посудину (велику). Полити приправою з рисового оцту (100 мл рисового оцту, 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі) акуратно перемішуючи деревяною лопаткою.
Рибу нарізати смужками. Огірок і авокадо теж нарізати смужками. У 200 мл води розвести 3 ст.л. рисового оцту.
На бамбуковий килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз. На матову сторону викласти рис, змочуючи руки у воді з оцтом. Рис викладати таким чином, щоб зверху залишилася смужка шириною 1.5-2 см. Відступивши від нижнього краю 1 см, викласти рибу, огірок, авокадо.
Починаємо згортати. Акуратно піднімаємо край килимка. Потім загинаємо його таким чином, щоб край торкнувся рису. Далі край килимка піднімаємо, і прокатуємо норі з начинкою вперед.
Після цього викладаємо на обробну дошку, занурюємо гострий ніж у воду з оцтом (це робиться для того, щоб рис не прилипав до ножа), і нарізаємо шматочки шириною 1.5-2 см.
Подаємо суші з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.