№10
ЩАСТЯ БУТИ МАМОЮ
Ще кілька років назад я не усвідомлювала, що бути мамою - це велике щастя. Я вже почала сумніватись в тому, що справді стану нею, адже мені було неприємне все, що стосувалось дитини. А тепер, я розумію, наскільки помилялась. Ну як, скажіть мені, не любити оте чудо, яке щойно плакало, а через секунду вже усміхається, і лізе тебе поцілувати (бо саме так воно проявляє свою любов)? Ну як можна не любити своє дитя, коли воно так ніжно гладить тебе по грудях, коли їсть з них молочко і при цьому усміхається? Ну як можна не любити таку зірочку, що спустилась з неба, щоб змінити цей світ хоч трошки? А для неї світ - це ті, хто її оточує: мама і тато, діди і бабусі, сусіди і просто друзі рідні. Ви помітили, як вони усі змінюються лише при одному погляді на дитину? От і я помітила. Помітила, що можу любити безумовно. Любити просто так, не чекаючи нічого взамін. Любити, коли плаче. Любити, коли сміється. Любити, коли замість того, щоб з’їсти кашу, вона викине її на паркет. Любити, коли ложку варення викине в мішок з мукою. Любити, коли татову норкову шапку кине у колодязь. Любити, коли недопитий компот виллє на коврик, а потім почне витирати ручками, імітуючи маму, яка миє підлогу… А як не згадати про перші досягнення, котрі чоловіки, зазвичай, пропускають через те, що заробляють гроші. А ми з вами, мами, маємо можливість зловити оті перші слова, кроки, поцілунки…
Наш тато не пропустив перших кроків, але він пропустив день, коли маля саме перевернулось з боку на бік, коли воно навчилось злазити з дивану, коли вперше помахало пальчиком «ньо-ньо» («не можна»)… Взагалі, він старається приділяти дитині максимум уваги, але шановні матусі, все одно, чомусь найцікавіше відбувається тоді, коли його немає поряд. У вас не так?
Я не знаю, що б робила, якби не була мамою! Я не розумію, чому ми так довго не наважувались народити дитину! Я не розумію, для чого було оте «пожити для себе»?!
Зараз можу з впевненістю сказати, жити потрібно для дітей і заради них! Що б там не сталось, вони розвіють будь-які проблеми. Скарби світу - ніщо, у порівнянні з дитячими щасливими очима.
«Чи легко бути мамою?» - запитають мене. Відповім: «Так, нелегко. Але якщо не бути мамою, тоді для чого жити?..»
-----------------------------------------------------------------------------
Обговорення конкурсу: http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?f=72&t=1497