Глобальні оголошення!

Препарати заліза при ЖДА

Препарати заліза при ЖДА

Повідомлення Tajga » 05 вересня 2011, 16:07

Поставили діагноз: анемія вагітних. Лікар приписала Тардіферон. А мені від нього не дуже :mrgreen: реальний побічний ефект... Лесю, що можете сказати про Ферроплекс, колись пробувала, ніби побічних ефектів не було... А ще дівчата згадували Тотему, читала, ніби як краще засвоюється через рідкий стан... Також питання щодо супутніх препаратів, фолієвої та аскорбінової к-ти, які допомагають засвоєнню заліза. Мені призначили прийом аскорутину, але в складі Тардіферону вже є аскорбінова кислота.. Чи виправданний додатковий прийом аскорутину в такому випадку? :?
Дякую.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Re: Препарати заліза при ЖДА

Повідомлення Lesya » 08 вересня 2011, 10:52

Почну з кінця, так простіше. Аскорутин Вам призначили скоріше для "ремонту" стінок судин щоб покращити їхню прохідність. Людською мовою, щоб кров краще засвоювала те, що повинна, в т.ч. залізо і кисень, а також для покращення їх міцності і еластичності.
Аскорбінки там 50 мг, так само як і у препаратах заліза. Вона працює антиоксидантом і покращує засвоєння. Це не страшно. Добова доза для дорослої людини 500 мг.

Тепер щодо залізовмісних препаратів. Тотема, Ферроплекс, та ін. мають заліза 50 мг, тоді як Тардіферон 256. Знайшла ще винятки - Фенотек і Фенюльс по 150 і РБТ-он 200 мг.
Якщо немає виразки, то Тардіферон дасть кращий ефект і значно скоріше.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Tajga » 08 вересня 2011, 16:20

Дякую, Lesya!
Lesya написав:Тотема, Ферроплекс, та ін. мають заліза 50 мг, тоді як Тардіферон 256. Знайшла ще винятки - Фенотек і Фенюльс по 150 і РБТ-он 200 мг.

Можливо, саме через велику кількість заліза в мене такий побічний ефект... :?
Читала про Р.Б.тон, там ще комплекс вітамінів групи Б і мікроелементи, які відгуки про нього, бо Тардіферон то дуже хвалять...
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Lesya » 08 вересня 2011, 20:33

Тардіферон дає ефект саме через високий вміст заліза. Є ще Гіно-Тардиферон, який містить додатково фолієву кислоту. Р.Б.Т-он є полівітамінним препаратом. Якщо судити по тому, як його виписують лікарі, то повинен бути хорошим.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення xtremeshammy » 23 січня 2025, 15:43

xtremeshammy Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 01 лютого 2025, 13:56

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xtremeshammy Офлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 12 березня 2025, 06:18

xtremeshammy Офлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 12 березня 2025, 06:19