Глобальні оголошення!

Ліки від "сезонник недуг"

Ліки від "сезонник недуг"

Повідомлення мешканка » 21 листопада 2010, 11:01

Зі змінами пір року частенько приходять одні і ті ж недуги (різноманітні ГРВІ). Різні лікарі надають перевагу різним препаратам (від самих дешевих "домашніх методів" до найдорожчих імпортних ліків). Неодноразово чула, що такі препарати, як, скажімо, "Вокара", не зважаючи на їх ціну, практично є "пустою тратою грошей" і ніякого ефекту не дають, також чула, що деякі препарати є ефективними тільки під час першого застосування, а при повторних застосуваннях-не діють. А як ви ставитесь до таких препаратів? Яким виробникам надаєте перевагу? Кому довіряєте, а кому -ні?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: Ліки від "сезонник недуг".

Повідомлення Lesya » 23 листопада 2010, 00:13

1. До препаратів, які чудово діють лише перший раз, в першу чергу відносять антибіотики. Тому коли Вам їх виписують, будьте уважні - назв багато, а препаратів насправді мало. Категорично не можна приймати один антибіотик частіше ніж раз в рік, а краще 2 роки. Тому, якщо серйозно хворієте частіше, залишайте упаковку, щоб не пити те ж.
До інших засобів, які використовуються при ГРВІ, ангінах і ін. хворобах періоду осінь-весна звикання немає. І якщо щось не допомагає, то лише тому, що може цей препарат не для "Вашої" бактерії. І "вбивати" її потрібно чимось іншим.

2. Щодо того, яким виробникам я довіряю особисто... Якісним лікам, які робляться не "для нас", а для світу. В мене останні 6 років є один пунктик - куди б не поїхала за кордон, обов"язово відвідую аптеки, по можливості говорю з провізорами, порівнюю, що є в нас, і що в Європі. Так от, існують виробники виключно для країн пострадянських. Чому в Німеччині, Чехії, Польщі, Франції препаратів Бітнера немає? Про них не чули. Це ваші Вокари, Афлубіни і т.д. Зате продаються Стрепсілси, Бронхіпрети, Шавлія Д-ра Тайса... Практично немає там і препаратів виробництва Індії, Китаю, Пакистану....... Просто існує поняття "державні вимоги до якості препаратів". В нас вони дещо нижчі, ніж в Європі, проте ЗНАЧНО ВИЩІ, ніж у азіатських країнах. Це взагалі варто окремої теми.
Останні 2-3 роки мене турбувала тільки простуда, тому крім "бабусиних" методів використовую тільки 3 препарати: Енгістол, Імупрет (в краплях) і Бронхіпрет.

Для кращої оцінки інших засобів мушу підняти літературу, тому допишу іншим разом.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Ira » 12 вересня 2011, 14:37

А що Ви можете сказати конкретно щодо Афлубіну? Чи варто його профілактично приймати? Бо я щось дуже глибоко сумніваюсь щодо того, що він допоможе не захворіти на ГВРЗ чи грип. А от моя свекруха мені вже всі вуха прожужала, щоб я давала, бо мала пішла в садочок.
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 12 вересня 2011, 15:19

у мене ше таке запитання. чи є сенс давати щось для профілактики? що саме?
дякую!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Ліки від "сезонник недуг"

Повідомлення ЗІрка » 12 вересня 2011, 21:41

Lesya написав: До препаратів, які чудово діють лише перший раз, в першу чергу відносять антибіотики. Тому коли Вам їх виписують, будьте уважні

а нам педіатр тричі на рік один антибіотик виписувала :( (правда ми жодного разу не пили ;-) )

ми з малим лікуємся свічками Вібуркол, Умкалором (настій пеларгонії, природній антибіотик) та Віброцилом (краплі для носика, не часто, коли дуже тяжко дихати)

то все мені радить знайома, якій довіряю... дуже багато з того, що виписують лікарі є на мою думку взагалі зайвим, чи для страховки, чи для заробітку, хз... :?
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення mavpusya » 12 вересня 2011, 22:35

Цікаво, чи Ехінацея щось дає? Хто користується?
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Lesya » 18 вересня 2011, 22:58

Напевно почну з початку.
[b]Ira
, Афлубіну я особисто не люблю. Здається, писала про це детально в темці про лікування в аптеці. Зараз його виписують частіше автоматом, ніж тому, що допомагає.

гра з вогнем, Для профілактики не варто чимись псувати дитячу печінку. За спиною літо - сонечко, ягоди, фрукти, інші вітамінки, прогулянки на свіжому повітрі по 5-7 год. Оце і є імунітет. В дитини він формується. Тому не варто втручатися.

ЗІрка, часто й справді виписують зайве. Але лікарі практично ніколи не заробляють на тому. Хіба пропонують купити БАД з рук чи в конкретній аптеці.
Щодо антибіотиків, то я вже теж колись писала, що не можна приймати один і той же антибіотик протягом року. Якщо лікар не зазначає цього у Вашій карточці, то мусите самі контролювати і записувати не тільки саму назву, а саме назву діючої речовини (один і той же антибіотик може мати кілька назв).
Віброцил не можна приймати просто так, тим більше 1 день. Це краплі від алергічного риніту, гарно знімає набряк при асмі. Звичайний нежить ним не лікують. Можете зробити гірше для майбутнього.

mavpusya, щодо ехінацеї, то тут науковці в думках розходяться. За новими даними, вона нічого не дає. Як плацебо - тобто діє віра в те, що препарат допомагає. Якщо мається на увазі Ехінацея Хеель, то в правильній комбінації прекрасно прискорює процес одуження.[/b]
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення xtremeshammy » 23 січня 2025, 15:17

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 01 лютого 2025, 13:25

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 10 березня 2025, 12:40

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Далі