Lesya » 23 листопада 2010, 00:13
1. До препаратів, які чудово діють лише перший раз, в першу чергу відносять антибіотики. Тому коли Вам їх виписують, будьте уважні - назв багато, а препаратів насправді мало. Категорично не можна приймати один антибіотик частіше ніж раз в рік, а краще 2 роки. Тому, якщо серйозно хворієте частіше, залишайте упаковку, щоб не пити те ж.
До інших засобів, які використовуються при ГРВІ, ангінах і ін. хворобах періоду осінь-весна звикання немає. І якщо щось не допомагає, то лише тому, що може цей препарат не для "Вашої" бактерії. І "вбивати" її потрібно чимось іншим.
2. Щодо того, яким виробникам я довіряю особисто... Якісним лікам, які робляться не "для нас", а для світу. В мене останні 6 років є один пунктик - куди б не поїхала за кордон, обов"язово відвідую аптеки, по можливості говорю з провізорами, порівнюю, що є в нас, і що в Європі. Так от, існують виробники виключно для країн пострадянських. Чому в Німеччині, Чехії, Польщі, Франції препаратів Бітнера немає? Про них не чули. Це ваші Вокари, Афлубіни і т.д. Зате продаються Стрепсілси, Бронхіпрети, Шавлія Д-ра Тайса... Практично немає там і препаратів виробництва Індії, Китаю, Пакистану....... Просто існує поняття "державні вимоги до якості препаратів". В нас вони дещо нижчі, ніж в Європі, проте ЗНАЧНО ВИЩІ, ніж у азіатських країнах. Це взагалі варто окремої теми.
Останні 2-3 роки мене турбувала тільки простуда, тому крім "бабусиних" методів використовую тільки 3 препарати: Енгістол, Імупрет (в краплях) і Бронхіпрет.
Для кращої оцінки інших засобів мушу підняти літературу, тому допишу іншим разом.