Ну, півтори роки, коли меншому півроку, то, звісно, сильно замітно. Але коли 7 і 8.5 - то вже не дуже :)
Але весь час були фразочки "ти старша" і т.д. Іноді доходило навіть до смішного "Іра, піди подивись, до братіка йдуть якісь старші хлопці!!!" (це до 9-ти річної дитини казали - хех, захистила би я від хлопців).
Обіжало страшно :(
І весь час хотілося старшого брата. Ну, краще старшої сестри :) Щоби і розказала щось, і десь взяла з собою погуляти, зі старшими :oops:
Так що бути старшою сестрою мені не подобалось :(
Хоча, в мене є ще двоюрідна сестра - вона молодша на 7 років. От з нею бавитися дуже любила (чим дивувала її маму, яка не вірила, що я добровільно хочу побавитись :D і кудись взяти погуляти).
То мабуть тому, що за брата мене питали, але я була не настільки старшою, щоб він мене слухався. А з сестрою все навпаки. Ніхто не заставляв, сестра мене відносно слухалась. А може то того, що то сестра, а не брат?
І в дитинстві ми з братом дуже билися, не пам'ятаю, правда, за що :niger: Зараз відносини чудесні :)
І з віком сварок з мордобоєм ставало все менше і менше, років до 8 вже і не було, а років до 12 ми навіть гарно вже дружили :)
А ще мої батьки не розуміли, що говорив мій брат (коли маленьким був), а їм перекладала

Отаке було моє старшосестринство :)
А у вас як?