Marta написав:ну, наскільки я чула, квіти- дуже прибутковий бізнес.
Нюансів не знаю, але от, наприклад, взяти салон в центрі "Ігор"- скільки років, і все процвітає.
Так само й інші салони, та навіть банальний квітковий ринок.
Ніхто не хоче полишати.
Так що, думаю, якщо підійти до того питання серйозніше, повивчати ринок, то, думаю, все ж вигідна справа.
Марта, якщо ,чесно мені навіть у стандартну схему квіткового бізнесу(тобто купувати квіти в оптовиків ,а не вирощувати самій,та ще й щось екзотичне або не звичне в наших широтах) стрьомно лізти .Колись на 8 березня в самому бойкому місці,тобто там де всі скупляються букетами в цей день пробувала торгувати,не маючи досвіду у тій справі.Зранку закупили троянду в оптовика,сказали,що свіжайша,лиш вночі отримали,тільки треба верхні листочки обчистити.Просто зрізати кілька см від стебла і покласти у воду.Почали чистити,а вона виходить лиса,як все те покоцане пообривати

,поставили в воду ,а квітка замість того щоб ожити-поникла і стала вянути відразу ж на очах.Корче,якби оптовик не погодився забрати назад,то попали б на гроші,правда не дуже великі,але в той період це для мене була солідна сума.
Тому єдиним виходом бачу підібрати кваліфікований персонал,тобто флористів які мають досвід закупівлі та торгівлі на місцевому ринку квітів.Мені і досі в голові не вкладається як вони встигають збувати,щоб не терпіти збитки.Там немає великої накрутки ,щоб був якийсь запас на те що відсотків 30 чи 50 може пропасти.Правда,наприклад, у нас квітами рідко торгують сторонні продавці,переважно -це сімейний бізнес,куди чужих не пускають і не спішать ділитись секретами.
Ну а вирощувати ....То взагалі поки що темний ліс,там не обійтись без хорошого агронома,який розуміється на квітникарстві.
І ще турбує питання,чому у нас в Україні мало хто цим займається,тобто тепличні квіти ще де не де вирощують,а таке...Десь колись читала ,що вигідніше возити літаком квіти з Південної Америки(не памятаю Аргентина чи Бразилія)
та Китаю ,ніж вирощувати тут.Так як до нас в Тернопіль такі рейси не літають :zybu: ,то наші тягають з Польщі(і ще кажуть з Нідерландів,але щось мені не дуже віриться).
Головне ,що є бажання,може я колись до того і дозрію :)