Sam » 22 січня 2018, 00:44
А в мене в мами (на Хмельниччині) кутя зовсім інша. Вона рідка додається узвар і там крупа плаває, ну крупи багато теж, але і багато рідини. Якось так. А додає теж мак, горіхи. Колись як сестра поїхала вчитися в Хмельницький, то розказала, що дівчата в гуртожитку привозили кутю з халвою. Після того ми з мамою теж додавали халву. Мені смачно. А тут, то зараз завжди ходимо до чоловікових батьків на вечерю, то у них вже класична тернопільська кутя -густа, з маком, горіхами, родзинками. Мені смачна і та і та.
Але колись дуже було незвично мені, що не така кутя.
Та кожен регіон має свої звичаї і кулінарні, в тому числі.
А в мене в мами (на Хмельниччині) кутя зовсім інша. Вона рідка додається узвар і там крупа плаває, ну крупи багато теж, але і багато рідини. Якось так. А додає теж мак, горіхи. Колись як сестра поїхала вчитися в Хмельницький, то розказала, що дівчата в гуртожитку привозили кутю з халвою. Після того ми з мамою теж додавали халву. Мені смачно. А тут, то зараз завжди ходимо до чоловікових батьків на вечерю, то у них вже класична тернопільська кутя -густа, з маком, горіхами, родзинками. Мені смачна і та і та.
Але колись дуже було незвично мені, що не така кутя.
Та кожен регіон має свої звичаї і кулінарні, в тому числі.