nadusha » 17 листопада 2012, 16:16
Руженка написав:nadusha написав:Ні... Мастика дуже пластична, м'яка, смак такий самий як в жувального зефіру + цукор. Якщо цікавить приготування - напишу. Вже декілька разів робила. Виходило отаке:
пиши пиши РЕЦЕПТ!!!!!!!!! А головне розкажи секрет, як зробити, щоб мастика була еластична і не рвалась..........упс
бо в мене з цим постійно трабли.
.....
Я роблю отак: 1 велика пачка Тучки-штучки, 2 пачечки маленькі пудри, столова ложка лимонного соку( то багато вийде, кількість всього можна зменшити, а перший раз ліпше взяти по чуть-чуть, щоб набити руку) . На водяній бані розтоплюємо жувальний зефір+лимонний сік, помішуємо. Знайома розтоплює в мікрохвильовці, мені зручніше на водяній бані. Має утворитися однорідна рідкувата маса. Якщо хочете з барвником, то додати його потрібно на цьому етапі, добре перемішати(буде важко, бо воно в'язке, але постарайтесь). Беремо пудру і сито, пересіюємо пудру в цю масу маленькими порціями, чуть пересіяли - добре розмішайте ложкою... Важливо не переборщити з пудрою, бо стане тверде і крихке... На цьому етапі маса має бути трохи густіша. Викладаємо ту масу на присипаний пересіяною пудрою стіл(чи іншу поверхню), підсипаючи по (чуть-чуть) пересіяну пудру замішуємо руками щось на зразок не тугого тіста. Все! А далі можна розкачувати качалкою, підсипаючи пудрою,щоб не прилипало; вирізати необхідні фігурки ножницями, ліпити. Ту мастику з якою не працюєте, покладіть в пакет, щоб не засихала. Залишки мастики, я ховаю в морозилку, а як треба - розморожую і чуть розігріваю в мікрохвильовці. Успіху!!! Що незрозуміло написала - питайте!
[quote="Руженка"][quote="nadusha"]Ні... Мастика дуже пластична, м'яка, смак такий самий як в жувального зефіру + цукор. Якщо цікавить приготування - напишу. Вже декілька разів робила. Виходило отаке:[/quote]
пиши пиши РЕЦЕПТ!!!!!!!!! А головне розкажи секрет, як зробити, щоб мастика була еластична і не рвалась..........упс :dash: бо в мене з цим постійно трабли. :dash: .....[/quote]
Я роблю отак: 1 велика пачка Тучки-штучки, 2 пачечки маленькі пудри, столова ложка лимонного соку( то багато вийде, кількість всього можна зменшити, а перший раз ліпше взяти по чуть-чуть, щоб набити руку) . На водяній бані розтоплюємо жувальний зефір+лимонний сік, помішуємо. Знайома розтоплює в мікрохвильовці, мені зручніше на водяній бані. Має утворитися однорідна рідкувата маса. Якщо хочете з барвником, то додати його потрібно на цьому етапі, добре перемішати(буде важко, бо воно в'язке, але постарайтесь). Беремо пудру і сито, пересіюємо пудру в цю масу маленькими порціями, чуть пересіяли - добре розмішайте ложкою... Важливо не переборщити з пудрою, бо стане тверде і крихке... На цьому етапі маса має бути трохи густіша. Викладаємо ту масу на присипаний пересіяною пудрою стіл(чи іншу поверхню), підсипаючи по (чуть-чуть) пересіяну пудру замішуємо руками щось на зразок не тугого тіста. Все! А далі можна розкачувати качалкою, підсипаючи пудрою,щоб не прилипало; вирізати необхідні фігурки ножницями, ліпити. Ту мастику з якою не працюєте, покладіть в пакет, щоб не засихала. Залишки мастики, я ховаю в морозилку, а як треба - розморожую і чуть розігріваю в мікрохвильовці. Успіху!!! Що незрозуміло написала - питайте!