Глобальні оголошення!



Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення Галина » 07 листопада 2017, 15:45

Зараз добре какао важко знайти. Я або в тортіно купляю, або замовляю з сайту тріколад.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення гра з вогнем » 06 листопада 2017, 23:47

Я давно побиваюся над кольором, який виходить з теперішнього какао. Кажуть, що є 2 процеси обробки какао бобів і треба брати те, що датський процес, якщо я правильно пам'ятаю. Я шукала це какао оброблене, навіть купувала, але не було вау ефекта. Потім виявилося, що навіть це оброблене все рівно на половину змішане зі звичайним.
А колись дав ложку какао і торт темного кольору. Що тепер змінилося, вже кілька років гадаю.

Ще у нас продається супер чорне какао, там в інградієнтах барвник :ha:

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 06 листопада 2017, 23:30

Спекла вчора класний шоколадний пиріг з топленого шоколаду. То таки мені більше подобається, ніж тісто на какао. Насичений колір, смачно і дуууже ароматно :nyam: Хоча рецептів саме з шоколаду в неті досить мало...

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення Natalinda » 06 листопада 2017, 00:16

Я відколи почала брати в Тортіно алкалізоване - то випічка з какао - безподобна!!!
На д.н. пекла торт і нехватило, прийшлося на другий корж купити що в магазині було, то вийшло теж такого кольору, хоч і дала вдвоє більше

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 05 листопада 2017, 23:19

Ще недавно почула, що не можна давати в тісто надто багато какао, бо буде гірчити. То правда? Хоча хз, скільки то "багато" :-)
Какао теж брала добре, алкалізоване. Але тісто вийшло бліде... Матвій назвав "какашковий колір" :ha:

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення mariana » 05 листопада 2017, 22:46

erinaceus від якості какао і чи воно алкалізоване. Якщо алкалізоване, то завжди темний дуже колір.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення taranjka » 05 листопада 2017, 22:13

erinaceus з мого досвіду - від якості какао. Коли не полінюсь і дійду до магазинчиків з нормальним, то випічка смачніша, можна дати менше, а воно буде чорне, а не ледь коричневе.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення erinaceus » 04 листопада 2017, 21:13

Від чого залежить колір випічки з какао? Від його кількості в тісті чи від якості самого какао? Чи ще є якісь нюанси?

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення гра з вогнем » 12 травня 2017, 05:22

я користуюся пергаментом і фольгою. Пергамент ніколи не змащую, не прилипає. Фольгу змащую.
Перші кілька разів я помилково купувала замість пергаменту якийсь провощений папір чи щось таке, виглядав так само. До нього липло все, страшне що було, ще й диміло деколи. Добре, що потім знайшла правильну річ.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

Повідомлення mariana » 12 травня 2017, 01:36

erinaceus я завжди з пергаментом, мені зручно, не прилипає і мити довго не потрібно потім форму. Я беру вже кілька років тільки Фрекен бок, мені найкращий наразі.

Догори