Глобальні оголошення!



Секрети рису і його приготування

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Секрети рису і його приготування

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення Ніла » 20 липня 2017, 15:33

теж готую рис мультиваркою, а тут без секретів - залила водою і готово)

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення Marichka » 18 липня 2017, 16:04

Полюбила готувати рис відтоді,як з"явилась в мене мультиварка.Помила,залила водою,посолила і готовка.

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення Vera » 18 липня 2017, 15:37

Щоб рис був розсипчастим я промиваю до чистої води. У киплячу воду (велика кількість) сиплю рис. Закипів - накриваю кришкою і залишаю на 10хв.

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення Nymydora » 29 жовтня 2013, 00:32

Ага, білий кальцій виводить. Але гарбузяну кашу я тільки на рисі люблю. Основне не перестаратися. Останнім часом помітила, що рис прекрасно впарюється, якщо його довести до кипіння, пару хвилин прокип'ятити і закутати - дійде сам до кондиції і не позлипається.
До речі - знову ж власного досвіду: круглозернистий виходить липкий і в'язкий, довгозернистий - більш розсипчастий - у суші і запіканках розсипається. Пропарений - найбільш розсипчастий і я найбльше його люблю.
Почала робити рисово-яблучну запіканку. Досить непогано )))

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення Kskz » 24 жовтня 2013, 19:26

Я готую нешліфований або червоний рис. Білий хіба що до суші раз в рік) в ньому користі дуже мало та і на смак я вже відвикла від нього.

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення qweewq1234 » 24 жовтня 2013, 14:55

Я люблю рис. і його у мене найбільше у моєму раціоні. Ось простий спосіб риготування
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Але ще все залежить вд того, який це рис. Останнім часом взагалі не купую українського виробника - через специфічний запах, якого не повинно бути

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення westa » 10 травня 2013, 23:47

Я перед варкою рис запарюю кип"ятком. Потім варю один до одного з водою. Коли вода випарується знімаю і загортаю в рушник . Виходить розсипчастим.

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення taranjka » 10 травня 2013, 22:46

я останнім часом зацінила рис. в дитинстві то для мене була кара, а тепер - ммм
наразі улюблений - басматі, індійський. дуже ароматний і смачний. перед варінням дуууже гарно промиваю, потім обсмажую в маслі постійно перемішуючи (щоб рисинки всі в ньому обвалялися) і заливаю водою - один до одної третьої. і варю під кришкою.
ще частенько парбоілд готую - легко, майже нема шансу розварити
часом нешліфований. я люблю, але муж і діти не так охоче їдять :hi:
ще люблю жасмін (тож ароматний) і минулого літа зацінила якийсь італійський сорт - для різотто.
а, ну і для суші якийсь японський купуємо, щоб гарно липлося :hi:

Re: Секрети рису і його приготування

Повідомлення flower » 12 вересня 2012, 14:29

я варю рис в пароварці і він в мене завжди розсипчастий получається і знаю точно шо не пригорить)

Re: секрети рису і його приготування

Повідомлення Nymydora » 10 вересня 2012, 19:28

я люблю просмажити помитий рис на оливковій олії з часником до напівпрозорості, а потім заливати кип'ятком і варити. Дуже смачно і швидше вариться. А ще коли в каструлі залишаєтсья трохи води, можна просто виключити - рис сам вбере воду і не пристане

Догори