kruana » 13 липня 2013, 07:29
У нас влітку найпопулярніший напій імбирний. Великий пучок свіжої м'яти (у несезон можна запарити і суху, хоча смак від цього програє) порізати, додати цукор (я даю столову ложку на кожен літр готового напою, любите солодке - додайте ще), терту цедру з двох лимонів, залити 0,5 л окропу, залишити настоюватися. Корінь імбиру (тут діло смаку, я люблю гостре, тому тру великий корінь) потерти на терці, залити 0,5 л окропу, залишити ностоюватися. За годинку перецідити обидва настої, змішати, залити 3 л охолодженої газованої води, додати сік з 3 лимонів. Дуже гарно тонізує у спеку. Гарно виглядає у прозорому великому графині з гілочкою свіжої м'яти та кількома кружальцями лимону.
У нас влітку найпопулярніший напій імбирний. Великий пучок свіжої м'яти (у несезон можна запарити і суху, хоча смак від цього програє) порізати, додати цукор (я даю столову ложку на кожен літр готового напою, любите солодке - додайте ще), терту цедру з двох лимонів, залити 0,5 л окропу, залишити настоюватися. Корінь імбиру (тут діло смаку, я люблю гостре, тому тру великий корінь) потерти на терці, залити 0,5 л окропу, залишити ностоюватися. За годинку перецідити обидва настої, змішати, залити 3 л охолодженої газованої води, додати сік з 3 лимонів. Дуже гарно тонізує у спеку. Гарно виглядає у прозорому великому графині з гілочкою свіжої м'яти та кількома кружальцями лимону.