Кокетка » 19 березня 2016, 17:23
тру цедру. крохмаль скріплює-загущує при нагріванні, думаю тому його давати, щоб менше муки додавати . то досить розповсюджена практика давати крохмаль до сиру, до пляцків-сирників наприклад. рецепт у мене від свекрухи, але модернізований під мене, я " на око" то все даю, лиш муки поменше, бо люблю незабиті (як і деруни, бо один раз мене деруном пригостили., то такий був забитий я мало не вдавилася, ще й діло було у полі, я води не мала коло себе)
а от на рахунок сухості сиру то теж мені казала свекруха, бо я сама ніяк не могла зробити, аж коли сказала навіть сухий на мою думку сир все одно в марлю перецідити, і все одно потекли каплі сироватки, а потім замісилося суперове тісто, що я в руках сирники формувала)) а не ложкою кидала, як там кинеться))) то я зацінила її поради)
тру цедру. крохмаль скріплює-загущує при нагріванні, думаю тому його давати, щоб менше муки додавати . то досить розповсюджена практика давати крохмаль до сиру, до пляцків-сирників наприклад. рецепт у мене від свекрухи, але модернізований під мене, я " на око" то все даю, лиш муки поменше, бо люблю незабиті (як і деруни, бо один раз мене деруном пригостили., то такий був забитий я мало не вдавилася, ще й діло було у полі, я води не мала коло себе)
а от на рахунок сухості сиру то теж мені казала свекруха, бо я сама ніяк не могла зробити, аж коли сказала навіть сухий на мою думку сир все одно в марлю перецідити, і все одно потекли каплі сироватки, а потім замісилося суперове тісто, що я в руках сирники формувала)) а не ложкою кидала, як там кинеться))) то я зацінила її поради)