Ksenija » 20 березня 2012, 08:11
Я робила "Рафаелло" за таким рецептом:
Необхідні інгредієнти:
шоколад білий – 100 г
сметана жирністю не менше 30% – 60 мл
масло вершкове – 25 г
кокосова стружка – 75 г
мигдаль — 24 шт.
сіль – на кінчику ножа
Спосіб приготування:
1. Мигдаль очищуємо та злегка обсмажуємо.
2. Шоколад подрібнюємо, додаємо сметану і, постійно помішуючи, на водяній бані доводимо до кипіння.
3. Коли отримана маса охолоне до кімнатної температури, додаємо 20 г кокосової стружки, сіль і вершкове масло, змішуємо та залишаємо добре охолонути в холодильнику.
4. Охолоджену масу добре збиваємо міксером або в блендері. Формуємо з неї невеличкі кульки з мигдалем всередині і обвалюємо їх у кокосовій стружці.
5. Залишаємо на годину у холодильнику.
До речі, мені дуже сподобалося використовувати не готовий підсушений мигдаль, а сирий підсушити. Спочатку я заливала сирі горішки кип'ятком ненадовго, зливала воду, ще раз так само. Після цього дуже легко знімається шкірка. Тоді мигдаль без шкірок підсушувала в духовці при низькій температурі.
Я робила "Рафаелло" за таким рецептом:
Необхідні інгредієнти:
шоколад білий – 100 г
сметана жирністю не менше 30% – 60 мл
масло вершкове – 25 г
кокосова стружка – 75 г
мигдаль — 24 шт.
сіль – на кінчику ножа
Спосіб приготування:
1. Мигдаль очищуємо та злегка обсмажуємо.
2. Шоколад подрібнюємо, додаємо сметану і, постійно помішуючи, на водяній бані доводимо до кипіння.
3. Коли отримана маса охолоне до кімнатної температури, додаємо 20 г кокосової стружки, сіль і вершкове масло, змішуємо та залишаємо добре охолонути в холодильнику.
4. Охолоджену масу добре збиваємо міксером або в блендері. Формуємо з неї невеличкі кульки з мигдалем всередині і обвалюємо їх у кокосовій стружці.
5. Залишаємо на годину у холодильнику.
До речі, мені дуже сподобалося використовувати не готовий підсушений мигдаль, а сирий підсушити. Спочатку я заливала сирі горішки кип'ятком ненадовго, зливала воду, ще раз так само. Після цього дуже легко знімається шкірка. Тоді мигдаль без шкірок підсушувала в духовці при низькій температурі.