ksana » 07 травня 2012, 11:01
Курячі шашлички з яблуком і копченим салом
1 велика куряча грудка (дві половинки)
для маринаду:
сіль, перець, кефір або йогурт
1 ст.л. вустерширського соусу
150 гр ароматного копченого сала
1 соковите яблуко
дерев'яні шпажки для шашличків
Духовка: 230-250С, деко і бажано б решітку, тоді шашлички краще пропечуться
1. М'ясо порізати невеличкими шматочками (кубики в 4см). Замаринувати в йогурті з вустерширським соусом, додати сіль, перець. Залишити мінімум на півгодини (краще на кілька годин)
2. Дерев'яні шпажки замочити на півгодини у холодній воді.
3. Сало порізати невеличкими пластинками. Яблуко розрізати на сегменти, видалити насіння, порізати на шматочки, чуть менші ніж курячі.
4. На шпажку почергово наколоти м'ясо, яблуко, сало - скільки поміститься.
5. На деко поставити решітку, на решітці розкласти шашлички. Готувати у попередньо розігрітій духовці 10-12хв (можливо більше чи менше, це залежить від "характеру" духовки. В грилі готується 7-8 хв.)
Гарно смакує з рисовим гарніром
_________________________________________________________________________________________________
Шашлик: свинну шию нарізати крупними шматками, додати приправу до шашлику і залити кефіром. Потім поставити в холодильник, щоб шашлик замаринувався, на кілька годин, а краще на ніч. На 1кг м'яса йде одна пачка приправи до шашлику і 1 склянку кефіру, але найголовніше звичайно - це якісне м'ясо.
[b]Курячі шашлички з яблуком і копченим салом[/b]
1 велика куряча грудка (дві половинки)
для маринаду:
сіль, перець, кефір або йогурт
1 ст.л. вустерширського соусу
150 гр ароматного копченого сала
1 соковите яблуко
дерев'яні шпажки для шашличків
Духовка: 230-250С, деко і бажано б решітку, тоді шашлички краще пропечуться
1. М'ясо порізати невеличкими шматочками (кубики в 4см). Замаринувати в йогурті з вустерширським соусом, додати сіль, перець. Залишити мінімум на півгодини (краще на кілька годин)
2. Дерев'яні шпажки замочити на півгодини у холодній воді.
3. Сало порізати невеличкими пластинками. Яблуко розрізати на сегменти, видалити насіння, порізати на шматочки, чуть менші ніж курячі.
4. На шпажку почергово наколоти м'ясо, яблуко, сало - скільки поміститься.
5. На деко поставити решітку, на решітці розкласти шашлички. Готувати у попередньо розігрітій духовці 10-12хв (можливо більше чи менше, це залежить від "характеру" духовки. В грилі готується 7-8 хв.)
Гарно смакує з рисовим гарніром
_________________________________________________________________________________________________
[b]Шашлик:[/b] свинну шию нарізати крупними шматками, додати приправу до шашлику і залити кефіром. Потім поставити в холодильник, щоб шашлик замаринувався, на кілька годин, а краще на ніч. На 1кг м'яса йде одна пачка приправи до шашлику і 1 склянку кефіру, але найголовніше звичайно - це якісне м'ясо.