irinka » 09 лютого 2013, 16:27
27 взаємозамінних продуктів
1. Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок.
2. Пекарський порошок (розпушувач) можна успішно замінити содою, погашеною лимонним соком.
3. Борошно соєве - пшеничне борошно.
4. Лимон 1 шт - лимонна кислота 6-10 гр
5. Ванільна есенція 0,5 гр - ванілін 0,037 гр
6. Патока 1 кг - цукор 750 гр
7. Ром 100 гр - ромова есенція 10-15 гр - коньяк 100 гр
8. Лайм - лимон
9. Діжонська гірчиця - це майже що звичайна гірчиця з додаванням цукру.
10. Кленовий сироп з легкістю можна замінити медом.
11. Бальзамічний оцет - винним оцтом.
12. Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15%) вершками, в десертах - звичайним молоком.
13. Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки замінювані консервованими солодкими перцями.
14. Цибуля-порей - теж можна замінити ріпчастою цибулею і навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчаста цибуля - пореєм.
15. Папайя - замінюється динею.
16. Шпинат - звичайним щавлем.
17. Шоколад - 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії
18. Сметана - натуральним йогуртом і навпаки.
19. Збиті вершки - 1,5 чашки згущеного молока і ч.л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру.
20. Орегано - майоран.
21. Кисляк 1 стакан - 1 стіл. ложка лимонного соку, змішаного зі склянкою молока
22. Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким
23. Біле вино можуть замінити в будь-якому соусі 2 шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту.
24. Млинцеве борошно можна отримати, з'єднавши пшеничне борошно і розпушувач.
25. Сир Пармезан - будь-яким твердим сиром.
26. Японський рис для суші - будь-яким круглозернистим рисом.
27. Вассабі - іноді замінюють гірчицею або сумішшю гірчиці з хроном, але заміна за смаком нерівнозначна.
[b]27 взаємозамінних продуктів[/b]
1. Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок.
2. Пекарський порошок (розпушувач) можна успішно замінити содою, погашеною лимонним соком.
3. Борошно соєве - пшеничне борошно.
4. Лимон 1 шт - лимонна кислота 6-10 гр
5. Ванільна есенція 0,5 гр - ванілін 0,037 гр
6. Патока 1 кг - цукор 750 гр
7. Ром 100 гр - ромова есенція 10-15 гр - коньяк 100 гр
8. Лайм - лимон
9. Діжонська гірчиця - це майже що звичайна гірчиця з додаванням цукру.
10. Кленовий сироп з легкістю можна замінити медом.
11. Бальзамічний оцет - винним оцтом.
12. Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15%) вершками, в десертах - звичайним молоком.
13. Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки замінювані консервованими солодкими перцями.
14. Цибуля-порей - теж можна замінити ріпчастою цибулею і навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчаста цибуля - пореєм.
15. Папайя - замінюється динею.
16. Шпинат - звичайним щавлем.
17. Шоколад - 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії
18. Сметана - натуральним йогуртом і навпаки.
19. Збиті вершки - 1,5 чашки згущеного молока і ч.л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру.
20. Орегано - майоран.
21. Кисляк 1 стакан - 1 стіл. ложка лимонного соку, змішаного зі склянкою молока
22. Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким
23. Біле вино можуть замінити в будь-якому соусі 2 шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту.
24. Млинцеве борошно можна отримати, з'єднавши пшеничне борошно і розпушувач.
25. Сир Пармезан - будь-яким твердим сиром.
26. Японський рис для суші - будь-яким круглозернистим рисом.
27. Вассабі - іноді замінюють гірчицею або сумішшю гірчиці з хроном, але заміна за смаком нерівнозначна.