Melisa » 03 квітня 2010, 23:17
Відварені овочі краще чистяться, якщо їх одразу полити холодною водою. Овочі не можна вимочувати у воді, тому що вони втрачають багато цінних поживних речовин.
Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С.
Овочі втрачають 70 відсотків вітамінів, коли варимо їх у соленій воді. Найкраще, отже, солити, коли вони майже зварилися.
Зелений салат, листки петрушки, які дещо прив'яли, треба залити на годину холодною водою, додавши трохи цукру і оцту.
Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.
Щоби печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.
Якщо ви нарізали цибулі більше, ніж треба, покладіть її у скляну банку, додайте трохи олії, щільно закрийте покришкою і поставте у холодильник. У такому вигляді її можна зберігати кілька днів.
Свіжі огірки слід чистити у напрямку до хвостика, щоб не розносити гіркоту, яка міститься біля нього.
Відварені овочі краще чистяться, якщо їх одразу полити холодною водою. Овочі не можна вимочувати у воді, тому що вони втрачають багато цінних поживних речовин.
Овочі слід варити у невеликій кількості води і в закритій посудині, щоб зменшити втрати вітаміну С.
Овочі втрачають 70 відсотків вітамінів, коли варимо їх у соленій воді. Найкраще, отже, солити, коли вони майже зварилися.
Зелений салат, листки петрушки, які дещо прив'яли, треба залити на годину холодною водою, додавши трохи цукру і оцту.
Петрушка стане ароматнішою, якщо полоскати її не холодною, а теплою водою.
Щоби печериці не темніли після чищення, покладіть їх у воду, підкислену оцтом.
Якщо ви нарізали цибулі більше, ніж треба, покладіть її у скляну банку, додайте трохи олії, щільно закрийте покришкою і поставте у холодильник. У такому вигляді її можна зберігати кілька днів.
Свіжі огірки слід чистити у напрямку до хвостика, щоб не розносити гіркоту, яка міститься біля нього.