Глобальні оголошення!



Продовжити життя продуктам

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Продовжити життя продуктам

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення Vera » 18 липня 2017, 15:29

Зелень мою, просушую і загортаю в паперовий рушник і пакет. І в нижній лоток холодильника. Зберігається до 2 тижнів.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення Marichka » 20 квітня 2017, 22:19

і ми морозим
і так швидко йде-якщо трошки підцвіте,я пообчищаю і їмо

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення mariana » 20 квітня 2017, 22:16

Я морожу завжди, смак мені не міняється.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення кcuxa » 20 квітня 2017, 21:28

erinaceus написав:Може є якісь секрети, як довше зберегти в холодильнику голландський сир? Маю великий кусок, шкода, щоб не пропав. Знаю, в папері добре зберігається. Може є ще нюанси? На якій поличці і т.д.

Довше зберігається в фользі.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення nelly » 20 квітня 2017, 21:23

можe заморозити правда нe знаю чи до іди потім будe смачний алe щось пeкти то будe ок, я морожу інколи коли вжe бачу що нe імо то потім на піцу в основному йдe

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення erinaceus » 20 квітня 2017, 21:08

Може є якісь секрети, як довше зберегти в холодильнику голландський сир? Маю великий кусок, шкода, щоб не пропав. Знаю, в папері добре зберігається. Може є ще нюанси? На якій поличці і т.д.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 липня 2015, 08:13

А я кладу зелень у відерце з водою, як квіти. Стоїть так у холодильнику два тижні спокійно.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення гра з вогнем » 21 липня 2015, 05:10

прочитла недавно секрет як зберігати зелень свіжою
покласти просушену зелень в пластиковий контейнер і зверху покласти паперову серветку, контейнер добре закрити.
пишуть, що має до 2 тижнів залишатися свіжою.

у мене не вийшло так довго, але час зберігання продовжився на кілька днів.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення nadusha » 01 квітня 2015, 09:34

Тут не тільки про збереження продуктів, а й деякі інші інші хитрощі.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення irinka » 03 червня 2013, 13:34

Деклька секретів, як правильно збергати продукти в холодильнику.

| +
1. Свіжа зелень. Якщо її купується багато, то вона в'яне і жовтіє в холодильнику. Щоб цього уникнути, можна використовувати два способи: перший, менш довговічний, це загорнути зелень в мокрий рушник, потім у поліетилен (не щільно! Залишивши отвори для вентиляції!) І відправити на нижню полицю. Таким чином зелень може пролежати тиждень-два. Другий спосіб, що дозволяє зберегти зелень на більш тривалий термін - це нарізування, складання в пластиковий контейнер і розміщення в морозиці. Звичайно, можна ще висушити, але по-перше, сушена зелень зовсім не те, що свіжа, а по-друге, мова все ж про холодильник)

2. Свіжа морква. Морквину миємо (можна навіть почистити) і так само загортаємо в мокрий рушник, поліетилен і зберігаємо внизу холодильника. Як і зелень, морква залишається свіжою і хрусткою довгий час, не в'яне.

3. Буряк і картопля. У холодильнику, або поза ним - вони чудово сусідять. Чомусь разом вони живуть дружно і зберігаються довше. Хоча картоплю в холодильнику краще не зберігати - смак пропадає.

4. Капуста. Маленький качан «на один раз» купити виходить не завжди. А великий качан, після відрізання від нього шматків на борщ і рагу сохне, пліснявіє і часто доводиться викидати. Можна капусту не відрізати шматком, а відокремлювати листя. Спочатку знімаємо два великих непошкоджених верхніх листа, прибираємо в сторону. Відокремлюємо стільки листів, скільки потрібно на приготування їжі, а схудлий качан, що залишився, загортаємо в верхні листки. Так капуста зберігається в холодильнику набагато довше.

5.Часник. Якщо залишаються очищені зубчики, їх потрібно скласти в скляну банку, залити олією і поставити в холодильник. Тільки перший час не треба закупорювати занадто щільно, щоб не заграло. Часник зберігається довго, а масло набуває приємний часниковий запах (можна використовувати для заправки салатів).

6. Банани та ананаси в холодильнику не зберігають! Вони не виносять холод. Банани краще купувати на один раз - купив і тут же з'їв, або купувати недозрілими і зберігати в темному місці.

7. Сир. Можна зберігати в маслянці, разом з маслом. Так він не сохне і довше залишається м'яким і свіжим. При цьому пам'ятайте, що деякі сири мають різкий запах, якщо ви не хочете, щоб ваш фруктовий сирок пах рокфором, то зберігати сири краще окремо, в плівці.

8. Для м'ясної нарізки використовуйте пластиковий лоток з господарського магазину і закривайте целофаном.

9. М'які пакети з молоком, кефіром і т.п. зручно зберігати в спеціальних тримачах. Коштує копійки, але сильно полегшує життя і економить нерви.

10. Масло і жири повинні бути упаковані особливо ретельно, тому що вбирають запахи. Молочне теж варто зберігати подалі від інших продуктів. Молочне не варто зберігати в дверцятах - при відкриванні-закриванні температура істотно змінюється, що для молочних продуктів не підходить. Полиці в дверцятах призначені для інших речей - яєць, ліків (тільки в щільно закритому контейнері!), напоїв. Сир не зберігають в поліетиленовій упаковці! Його потрібно відразу ж перекласти в скляну, керамічну або емальовану ємність.

11. Нерозкриті консерви зберігати в холодильнику немає абсолютно ніякої необхідності, вони тільки займають місце і заважають циркуляції повітря, яка в холодильнику повинна бути неодмінно.

12. Для холодильників з системою No Frost використання плівки (а ще краще - герметичних контейнерів) для упаковки продуктів просто необхідне. Звичайним холодильникам цей засіб теж не зашкодить. Плівка не тільки не дає поширюватися запахам, але й запобігає випаровуванню вологи.

13. Готові страви можна зберігати в холодильнику не більше 3 діб. Сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив, фініки) зберігають у холодильнику в щільно закритому посуді. У великих кількостях їх краще не купувати - навіть в ідеальних умовах вони можуть зберігатися не більше 4 місяців.

Догори

cron