Глобальні оголошення!



Чим замінити важкодоступні продукти?

Відповісти Відповісти

Смайлики
:arrow: :wink: :yes: :nea: :ha: :hi: ::Р: :crazy: :sad: :impossible: :scare: :aggressive: :dash: :ireful: :cry: :cray: :В): :new: :=): :rose: :kiss: :confused: :pardon: :aplo: :clapping: :dance: :dreams: :love: :bad: :mamba: :***: :cleaning: :working: :help: :dokter: :(): :+++:
Більше смайликів
BBCode увімкнено
[img] увімкнено
[flash] вимкнено
[url] увімкнено
Смайлики увімкнено
Огляд теми
   

Розгорнутий вигляд Огляд теми: Чим замінити важкодоступні продукти?

Re: Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення irinka » 09 лютого 2013, 16:27

27 взаємозамінних продуктів

1. Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок.

2. Пекарський порошок (розпушувач) можна успішно замінити содою, погашеною лимонним соком.

3. Борошно соєве - пшеничне борошно.

4. Лимон 1 шт - лимонна кислота 6-10 гр

5. Ванільна есенція 0,5 гр - ванілін 0,037 гр

6. Патока 1 кг - цукор 750 гр

7. Ром 100 гр - ромова есенція 10-15 гр - коньяк 100 гр

8. Лайм - лимон

9. Діжонська гірчиця - це майже що звичайна гірчиця з додаванням цукру.

10. Кленовий сироп з легкістю можна замінити медом.

11. Бальзамічний оцет - винним оцтом.

12. Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15%) вершками, в десертах - звичайним молоком.

13. Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки замінювані консервованими солодкими перцями.

14. Цибуля-порей - теж можна замінити ріпчастою цибулею і навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчаста цибуля - пореєм.

15. Папайя - замінюється динею.

16. Шпинат - звичайним щавлем.

17. Шоколад - 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії

18. Сметана - натуральним йогуртом і навпаки.

19. Збиті вершки - 1,5 чашки згущеного молока і ч.л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру.

20. Орегано - майоран.

21. Кисляк 1 стакан - 1 стіл. ложка лимонного соку, змішаного зі склянкою молока

22. Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким

23. Біле вино можуть замінити в будь-якому соусі 2 шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту.

24. Млинцеве борошно можна отримати, з'єднавши пшеничне борошно і розпушувач.

25. Сир Пармезан - будь-яким твердим сиром.

26. Японський рис для суші - будь-яким круглозернистим рисом.

27. Вассабі - іноді замінюють гірчицею або сумішшю гірчиці з хроном, але заміна за смаком нерівнозначна.

Re: Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення olgakr » 03 лютого 2013, 18:17

Сухих дріжджів треба по вазі в два рази менше брати,ніж вологих.

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення Dribchuk » 02 лютого 2013, 18:24

я беру 1 пакетик сухих дріжджів на 1кг муки, звичайних півпачки на 1кг муки

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення irinka » 02 лютого 2013, 16:37

Marichka написав:А якщо дріжджі не сухі,то скільки давати звичайних?

Marichka я колись читала, що та маленька пачка сухих заміняє маленьку 42 грамову звичайних.

Re: Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення mariana » 25 січня 2013, 15:31

В сільпо є, десь приблизно 12-14 грн 0,5 кг. купляю його давно вже, він мені кращий за картопляний.

Re: Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення Tajga » 25 січня 2013, 15:24

Dribchuk написав:Порошок до випічки - заміняємо 5гр харчової соди+3гр. лимонної кислоти - така кількість достатня для 500гр муки.


Порошок для випічки, приготований в домашніх умовах:

Крохмаль - 60 г. (або 30 ч/л)
Сода - 25 г. (або 6 ч/л)
Лимонна кислота - 15 г. (або 4 ч/л)

Приготування:
В суху баночку всипати крохмаль, соду и лимонну кислоту.
Банка обов'язково повинна бути сухою, інакше інгрідієнти одразу вступлять в реакцію, так і не потрапивши до тіста.
Щільно закриваємо банку і добре струшуємо, щоб компоненти рівномірно перемішались.
Зберігати в щільно закритій банці.
Бажано покласти шматочок цукру для усунення вологості.
Використовувати за рецептурою.

Dribchuk написав:Кукурудзяний крохмаль - заміняєм будь-яким крохмалем

Загалом можна, але треба зважати, яка саме особливість крохмалю (чи іншого продукту із списку) потрібна. Якщо це специфічна особливість, притаманна лише цьому продукту, то не варто ризикувати, бо результат може бути непередбаченим. Наприклад, у кукурудзяного крохмалю є специфічна особливість - його точка кипіння і загусання вища чим у картопляного. Тож якщо ви готуєте щось, що потрібно довго кипятити (варити) ліпше від заміни на картопляний крохмаль відмовитись.. А якщо класти у випічку, то, гадаю буде не критично, який саме крахмаль ви використали.

mariana написав:кукурудзяний крохмаль- є у всіх супермаркетах.

в яких? В яку ціну? Вірите, в своєму "селі" ніяк не знайду... :confused:

Re: Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення mariana » 23 січня 2013, 13:39

Ну деякі з того списку продукти навряд чи чимось заміниш, тим більше вони зараз є доступні в продажі і не дуже дорогі. Наприклад порошок до випічки чи кукурудзяний крохмаль- є у всіх супермаркетах. Є звичайно продукти, які я частково заміняю в тих стравах де це не принципово особливо, але все-таки стараюся більш-менш готувати з тими складниками, які необхідні для тої чи іншої страви. Вот наприклад, як готую лазанью - то не додаю сир моцареллу і пармезан, а звичайний твердий сир, а вот коли готую салат капрезе - то там обов"язкова моцарелла, інакше то не то вже.

Чим замінити важкодоступні продукти?

Повідомлення Dribchuk » 23 січня 2013, 10:53

Дуже часто в рецептах є такі інгрідієнти, які середньостатистичній хазяйці або ніде взяти або вони дорогущі. :scare: Ось знайшла деякі поради чим можна заміняти такі продукти.
1. Порошок до випічки - заміняємо 5гр харчової соди+3гр. лимонної кислоти - така кількість достатня для 500гр муки.
2. Тростніковий чи коричневий цукор - заміняєм звичайним цукром
3. Кукурудзяний крохмаль - заміняєм будь-яким крохмалем
4. Крем-фреш - заміняєм густою некислою сметаною.
5. Патока або кленовий сироп - заміняємо рідким медом.
6. Артишок - можна заміняти консервованим солодким перцем.
7. Бальзамічний оцет - заміняється винним оцтом настояним декілька годин на травах до салатів
8. Маскарпоне - заміняєм добре збитим вершковим сиром, або звичайним творогом добре збитим з жирними вершками.
9. пахта - заміняєм молоком з йогуртом в пропорції 1 до 1
10.Сир фета заміням бринзою і навпаки.
11. Каперси можна замінити мілко порізаними маринованими огірками.
12. Розтоплений шоколад (плитка) у випічці заміняєм 3ст.л. какао і 1ст.л. олії.
13. Манго в салатах заміняєм морквою.

А у вас які секрети? :wink:

Догори