Dribchuk написав:Порошок до випічки - заміняємо 5гр харчової соди+3гр. лимонної кислоти - така кількість достатня для 500гр муки.
Порошок для випічки, приготований в домашніх умовах:
Крохмаль - 60 г. (або 30 ч/л)
Сода - 25 г. (або 6 ч/л)
Лимонна кислота - 15 г. (або 4 ч/л)
Приготування:
В суху баночку всипати крохмаль, соду и лимонну кислоту.
Банка обов'язково повинна бути сухою, інакше інгрідієнти одразу вступлять в реакцію, так і не потрапивши до тіста.
Щільно закриваємо банку і добре струшуємо, щоб компоненти рівномірно перемішались.
Зберігати в щільно закритій банці.
Бажано покласти шматочок цукру для усунення вологості.
Використовувати за рецептурою.
Dribchuk написав:Кукурудзяний крохмаль - заміняєм будь-яким крохмалем
Загалом можна, але треба зважати, яка саме особливість крохмалю (чи іншого продукту із списку) потрібна. Якщо це специфічна особливість, притаманна лише цьому продукту, то не варто ризикувати, бо результат може бути непередбаченим. Наприклад, у кукурудзяного крохмалю є специфічна особливість - його точка кипіння і загусання вища чим у картопляного. Тож якщо ви готуєте щось, що потрібно довго кипятити (варити) ліпше від заміни на картопляний крохмаль відмовитись.. А якщо класти у випічку, то, гадаю буде не критично, який саме крахмаль ви використали.
mariana написав:кукурудзяний крохмаль- є у всіх супермаркетах.
в яких? В яку ціну? Вірите, в своєму "селі" ніяк не знайду...
[quote="Dribchuk"]Порошок до випічки - заміняємо 5гр харчової соди+3гр. лимонної кислоти - така кількість достатня для 500гр муки.[/quote]
Порошок для випічки, приготований в домашніх умовах:
Крохмаль - 60 г. (або 30 ч/л)
Сода - 25 г. (або 6 ч/л)
Лимонна кислота - 15 г. (або 4 ч/л)
Приготування:
В суху баночку всипати крохмаль, соду и лимонну кислоту.
Банка обов'язково повинна бути сухою, інакше інгрідієнти одразу вступлять в реакцію, так і не потрапивши до тіста.
Щільно закриваємо банку і добре струшуємо, щоб компоненти рівномірно перемішались.
Зберігати в щільно закритій банці.
Бажано покласти шматочок цукру для усунення вологості.
Використовувати за рецептурою.
[quote="Dribchuk"]Кукурудзяний крохмаль - заміняєм будь-яким крохмалем[/quote]
Загалом можна, але треба зважати, яка саме особливість крохмалю (чи іншого продукту із списку) потрібна. Якщо це специфічна особливість, притаманна лише цьому продукту, то не варто ризикувати, бо результат може бути непередбаченим. Наприклад, у кукурудзяного крохмалю є специфічна особливість - його точка кипіння і загусання вища чим у картопляного. Тож якщо ви готуєте щось, що потрібно довго кипятити (варити) ліпше від заміни на картопляний крохмаль відмовитись.. А якщо класти у випічку, то, гадаю буде не критично, який саме крахмаль ви використали.
[quote="mariana"]кукурудзяний крохмаль- є у всіх супермаркетах.[/quote]
в яких? В яку ціну? Вірите, в своєму "селі" ніяк не знайду... :confused: