гра з вогнем » 04 травня 2018, 19:36
Розповідаю
Виглядає один в один як на цих картинках
Їжа готується або в пакетах або в скляних банках.
На цьому малюнку переваги описуються, ними є можливість готувати на певній температурі, не переварюючи їжу
- | +
Я змогла зрозуміти принцип на квасолі, бо у всьому іншому мені не доходило у мене, начебто, й так добре виходить.
Принцип такий, коли готувати на вогні, то неможливо підтримати певну температуру і верх переварюється, поки середина продукту дійде до готовності. Я це змогла зрозуміти тільки на квасолі, бо коли я її варю, я витягую час від часу одну і розрізаю, щоб подивитися готовність. Зазвичай серединка ще тверда і темніша, а потім вжух - і каша, серединка нормальна, а верх вже тріснутий та розсипається. А я хочу щоб було як в банках, ціла щільна квасолинка. То от в цій штуці має виходити якраз однаково проварений продукт зверху і всередині, не переварений, не недоварений і т.п.
Саме класно вийшли чізкейки. О, чізкейк - пісня! Ніяких водних бань в духовці, мокрих рушників, прогнутого вверху, ніяких збивань з підвивертом. Всі продукти змішати міксером і на виході ідеальнійший чізейк. Дуже оцінила.
М'ясо на стейки (кусочками по нашому) теж виходить дуже добре. М'якеньке, дуже смачне! Потім лиш хвилинку на вогні підсмажити, виходить дуже добре.
Риба мені посередньо. В духовці мені подобається більше. Можливо тому, що я додала спецій, і вони странно себе повели. Сама риба була смачна, а от спеції пахли і смакували інакше, мені не сподобалося.
Котлети теж посередньо, я думаю треба спец рецепт, а не звичайний.
Посередньо інші десерти із заковиристими назвами, а по нашому заварний крем. Або дуже тхне білками
(чомусь дуже сильно з того сувіду чути запахи) але консистенція - супер! або якщо на самих жовтках трохи є нерівномірність, густіше внизу (знову думаю, справа у "підібрати рецепт" і можливо добре збити). На жовтках я обов'язково буду повторювати.
Йогурт не вийшов, але це не вина пристрою, просто думаю треба культуру купити, а не надіятися на магазинний йогурт з "живою" культурою.
Вчора готувала фаршировані перці.
Ще забула, супер-пупер вийшов бульйон! Дуже смачний і ароматний.
Також копчене м'ясо вийшло дуже ароматне
Я не переношу тих запахів, чоловіку подобається, каже, що дуже копчене і дим дуже відчувається навіть в середині (це переше продимити м'ясо,а потім запхати в той сувід, щоб не пересушувати") Я не їла, тому як на смак не знаю, але всі інші їдять і нахвалюють.
Єдине, що мені поки що не подобається, це незвичний смак спецій, от не такий як готувати на вогні і все. Не можу звикнути. І трохи мені бракує соусів. Я якось звикла робити все разом або паралельно, а тут так не виходить, соус треба варити окремо і протушити в соусі не вийде. Або я поки ще не знаю як.
Треба приноровитися до нього, але деякі переваги все таки відчутні.
Розповідаю
Виглядає один в один як на цих картинках
[img]https://images.crateandbarrel.com/is/image/Crate/AnovaPrcisCkrSousVideImrsnROF16/?$web_product_hero$&160713162032&wid=625&hei=625[/img][img]https://www.nextbigfuture.com/wp-content/uploads/2014/11/sousvide-1-730x430.jpg?x71037[/img]
Їжа готується або в пакетах або в скляних банках.
На цьому малюнку переваги описуються, ними є можливість готувати на певній температурі, не переварюючи їжу
[spoiler=][img]http://cdn.25tobuy.com/uploads/2017/07/14095309/best-sous-vide-machines-cookers.jpg[/img]
Я змогла зрозуміти принцип на квасолі, бо у всьому іншому мені не доходило у мене, начебто, й так добре виходить.
Принцип такий, коли готувати на вогні, то неможливо підтримати певну температуру і верх переварюється, поки середина продукту дійде до готовності. Я це змогла зрозуміти тільки на квасолі, бо коли я її варю, я витягую час від часу одну і розрізаю, щоб подивитися готовність. Зазвичай серединка ще тверда і темніша, а потім вжух - і каша, серединка нормальна, а верх вже тріснутий та розсипається. А я хочу щоб було як в банках, ціла щільна квасолинка. То от в цій штуці має виходити якраз однаково проварений продукт зверху і всередині, не переварений, не недоварений і т.п.[/spoiler]
Саме класно вийшли чізкейки. О, чізкейк - пісня! Ніяких водних бань в духовці, мокрих рушників, прогнутого вверху, ніяких збивань з підвивертом. Всі продукти змішати міксером і на виході ідеальнійший чізейк. Дуже оцінила.
М'ясо на стейки (кусочками по нашому) теж виходить дуже добре. М'якеньке, дуже смачне! Потім лиш хвилинку на вогні підсмажити, виходить дуже добре.
Риба мені посередньо. В духовці мені подобається більше. Можливо тому, що я додала спецій, і вони странно себе повели. Сама риба була смачна, а от спеції пахли і смакували інакше, мені не сподобалося.
Котлети теж посередньо, я думаю треба спец рецепт, а не звичайний.
Посередньо інші десерти із заковиристими назвами, а по нашому заварний крем. Або дуже тхне білками :bad: (чомусь дуже сильно з того сувіду чути запахи) але консистенція - супер! або якщо на самих жовтках трохи є нерівномірність, густіше внизу (знову думаю, справа у "підібрати рецепт" і можливо добре збити). На жовтках я обов'язково буду повторювати.
Йогурт не вийшов, але це не вина пристрою, просто думаю треба культуру купити, а не надіятися на магазинний йогурт з "живою" культурою.
Вчора готувала фаршировані перці.
Ще забула, супер-пупер вийшов бульйон! Дуже смачний і ароматний.
Також копчене м'ясо вийшло дуже ароматне :bad: Я не переношу тих запахів, чоловіку подобається, каже, що дуже копчене і дим дуже відчувається навіть в середині (це переше продимити м'ясо,а потім запхати в той сувід, щоб не пересушувати") Я не їла, тому як на смак не знаю, але всі інші їдять і нахвалюють.
Єдине, що мені поки що не подобається, це незвичний смак спецій, от не такий як готувати на вогні і все. Не можу звикнути. І трохи мені бракує соусів. Я якось звикла робити все разом або паралельно, а тут так не виходить, соус треба варити окремо і протушити в соусі не вийде. Або я поки ще не знаю як.
Треба приноровитися до нього, але деякі переваги все таки відчутні.