гра з вогнем » 19 вересня 2016, 23:44
nelly написав:Ану господині просвітіть. Нe можу збити майонeз. Починаю збивати бачу знизу густe, а коли підмається до вeрху то різко ріднe і ніби вурдиться. Нe можу прослідкувати від чого
залежить чим збиваєте і від потужності того агрегата.
також залежить як швидко олію вливаєте, а ще деколи залежить від яєць та їх кількості.
ще може залежати від кількості олії.
вихід, збивати чимось потужним рівно по інструкції, якщо така є для майонезу. мені здається то самий оптимальний варіант.
якщо нема і збиваєте комбайном, додавайте більше жовтків і спочатку вливайте олію помаленько. ще можна додати гірчицю, вона ніби теж емульгатор.
у мене, наприклад, комбайн 2 жовтка не зіб'є, з такою ж історією вурдення, а 4 дуже добре. але на 4 жовтка то треба купу олії, такий майонез завжди пропадає.
ще можна давати 1 жовток і 1 яйце, це додає обєму рідини і комбайн справляється, а не крутить впусту над жовтками.
2 жовтка я збиваю погружним блендером. з ним ще гірше. тому що дуже повільно треба вливати олію, і відсотків 50%, що все піде наперекосяк (я нетерпляча і таки вляю в якийсь момент більше олії ніж можна земульгувати), а ще мій погружний перезбиває деколи і теж все йде шматками.
мені здається, що у вас зашвидке влиття олії. попробуйте перше вливати по половинці або менше чайної ложки, потім по чайній ложці і коли вже буде густе і починає біліти можна додавати нові порції олії навіть по пів чашки, але спершу дочекавшись поки земульгує попередня порція, це обовязково. перше однорідне, потім нова олія.
[quote="nelly"]Ану господині просвітіть. Нe можу збити майонeз. Починаю збивати бачу знизу густe, а коли підмається до вeрху то різко ріднe і ніби вурдиться. Нe можу прослідкувати від чого :confused:[/quote]
залежить чим збиваєте і від потужності того агрегата.
також залежить як швидко олію вливаєте, а ще деколи залежить від яєць та їх кількості.
ще може залежати від кількості олії.
вихід, збивати чимось потужним рівно по інструкції, якщо така є для майонезу. мені здається то самий оптимальний варіант.
якщо нема і збиваєте комбайном, додавайте більше жовтків і спочатку вливайте олію помаленько. ще можна додати гірчицю, вона ніби теж емульгатор.
у мене, наприклад, комбайн 2 жовтка не зіб'є, з такою ж історією вурдення, а 4 дуже добре. але на 4 жовтка то треба купу олії, такий майонез завжди пропадає.
ще можна давати 1 жовток і 1 яйце, це додає обєму рідини і комбайн справляється, а не крутить впусту над жовтками.
2 жовтка я збиваю погружним блендером. з ним ще гірше. тому що дуже повільно треба вливати олію, і відсотків 50%, що все піде наперекосяк (я нетерпляча і таки вляю в якийсь момент більше олії ніж можна земульгувати), а ще мій погружний перезбиває деколи і теж все йде шматками.
мені здається, що у вас зашвидке влиття олії. попробуйте перше вливати по половинці або менше чайної ложки, потім по чайній ложці і коли вже буде густе і починає біліти можна додавати нові порції олії навіть по пів чашки, але спершу дочекавшись поки земульгує попередня порція, це обовязково. перше однорідне, потім нова олія.