Marichka » 14 червня 2017, 18:56
Скопіюала з Ф6 со6і,може ще комусь пригодиться
#песто_рукола та #песто_кріп. Скористалася підказкою у когось з групи, і маючи дві жменьки часникових стрілок та руколи, вирішила зробити песто: перетерти три пригоршні руколи, пучечок петрушки і жменьку стрілок, додати чайну ложку солі, кілька ложок оливкої олії - збила подрібнювачем: вийшла пастоподібна маса. Смак - як у песто з базиліка (ну, майже :) ) На цьому не зупинилася: іншу жменьку часникових стрілок, трішки петрушки та дві пригоршні кропу, плюс 1 ч.л. солі, + кілька ложок соняшникої олії = перетерти. Вийшло песто з кропу. ЛОжку песто з руколи до спагетті + сир парміджано= суперські макарони, чоловік просив добавки. А песто з кропу додала до сметани, в якій тушкувала печінку: уу, який відразу смачний запах на всю хату :) Шкода, що вже часникових стрілок нема ... Соус помістила у чисті баночки, заливши олійкою - і в холодильник. Щоразу брати ложку до страв, але зберігати залитим олійкою, щоб не псувалося. Песто з базиліка, зроблене таким же чином, у нес в холодильнику зберігається всю зиму, робимо кілька літрів, користується шаленим попитом
Скопіюала з Ф6 со6і,може ще комусь пригодиться
#песто_рукола та #песто_кріп. Скористалася підказкою у когось з групи, і маючи дві жменьки часникових стрілок та руколи, вирішила зробити песто: перетерти три пригоршні руколи, пучечок петрушки і жменьку стрілок, додати чайну ложку солі, кілька ложок оливкої олії - збила подрібнювачем: вийшла пастоподібна маса. Смак - як у песто з базиліка (ну, майже :) ) На цьому не зупинилася: іншу жменьку часникових стрілок, трішки петрушки та дві пригоршні кропу, плюс 1 ч.л. солі, + кілька ложок соняшникої олії = перетерти. Вийшло песто з кропу. ЛОжку песто з руколи до спагетті + сир парміджано= суперські макарони, чоловік просив добавки. А песто з кропу додала до сметани, в якій тушкувала печінку: уу, який відразу смачний запах на всю хату :) Шкода, що вже часникових стрілок нема ... Соус помістила у чисті баночки, заливши олійкою - і в холодильник. Щоразу брати ложку до страв, але зберігати залитим олійкою, щоб не псувалося. Песто з базиліка, зроблене таким же чином, у нес в холодильнику зберігається всю зиму, робимо кілька літрів, користується шаленим попитом
[img]http://s018.radikal.ru/i509/1706/f4/4dc94b685216.jpg[/img]