"СИГАРИ" З КРЕМОМ (LES CIGARES)
інгредієнти
4 білка
150 гр. цукру
100 гр. борошна
80 гр. розтопленого вершкового масла (не гарячого, кімнатної температури)
1 пачка ванільного цукру
1 ч.л. лимонної цедри
крем по смаку
я використовувала збиті вершки + лимонний курд
спосіб приготування
духовку нагріти до 200 градусів
білки з цукром і ванільним цукром змішати дерев'яною лопаткою до однорідності
додати просіяне борошно і розтоплене масло. Мішати до однорідності і зникнення грудок.
викладати на промаслений лист круглі коржі столовою ложкою на відстані один від одного (тісто розтікається)
пекти хвилин 10-15 або поки краї не стануть золотистими.
виймати по-одному (щоб інші застигнути не встигли) з духовки і швидко згортати трубочкою (я користувалася серветкою щоб не обпектися). я складала трубочки в серветниці для застигання, щоб вони не розгорнулися.
остудити і наповнити кремом, при бажанні можна полити шоколадом.
Дуже смачні штучки получаються. Я печу не в духовці, а на сковорідці. Дуже важливо - білки не збивати, а просто легенько перемішати з інградієнтами.