dr.tagabat » 24 січня 2013, 01:48
Галина написав:мене теж це цікавить, але я годуюча мама, чи можна при ГВ щось пити для покращення пам"яті?
Вагітним і жінкам в лактаційний період протипоказані медикаментозні препарати, які покращують пам'ять.
Але можу порадити таке:
- більше відпочивати, спати;
- добре повноцінно харчуватися:
Ненасичені жирні кислоти складають близько третини нашого мозку. При їх нестачі нейрони перестають працювати. Це навіть може призвести до стирання спогадів. Ці кислоти змушують кров краще циркулювати. Вони є в риб'ячому жирі, горіхах, насінні, а також в олії.
Глюкоза, підживлює нейрони.Є в фруктах, меді, чорному гіркому шоколаді, але не в цукрі.
Білки (протеїни) містять амінокислоти (риба, злакові, бобові, бурий рис, яйця, нежирне м'ясо, молоко, сир).
Вітаміни групи В є головними вітамінами для мозку і нервової системи. Вони грають роль у механізмі запам'ятовування і вони потрібні для правильного обміну білків.
Вітаміни Е і А забезпечують енергією, захищають клітини мозку, відповідають за процес жирового обміну. Можуть навіть призвести до уповільнення ослаблення пам'яті при хворобі Альцгеймера.
З макро-і мікроелементів для нашої пам'яті найважливіше залізо, йод, магній, цинк (потрібні для емоційної рівноваги і концентрації уваги), калій (відповідає за забезпечення мозку киснем), фосфор (для будови нервових клітин).
Дуже важливі для процесів пам'яті такі продукти як: чорниці, журавлина, шавлія, морква, лимони, але на першому місці все-таки різні горіхи.
- гуляти, дихати свіжим повітрям.
[quote="Галина"]мене теж це цікавить, але я годуюча мама, чи можна при ГВ щось пити для покращення пам"яті?[/quote]
[color=#008000]Вагітним і жінкам в лактаційний період протипоказані медикаментозні препарати, які покращують пам'ять.
Але можу порадити таке:
- більше відпочивати, спати;
- добре повноцінно харчуватися:
Ненасичені жирні кислоти складають близько третини нашого мозку. При їх нестачі нейрони перестають працювати. Це навіть може призвести до стирання спогадів. Ці кислоти змушують кров краще циркулювати. Вони є в риб'ячому жирі, горіхах, насінні, а також в олії.
Глюкоза, підживлює нейрони.Є в фруктах, меді, чорному гіркому шоколаді, але не в цукрі.
Білки (протеїни) містять амінокислоти (риба, злакові, бобові, бурий рис, яйця, нежирне м'ясо, молоко, сир).
Вітаміни групи В є головними вітамінами для мозку і нервової системи. Вони грають роль у механізмі запам'ятовування і вони потрібні для правильного обміну білків.
Вітаміни Е і А забезпечують енергією, захищають клітини мозку, відповідають за процес жирового обміну. Можуть навіть призвести до уповільнення ослаблення пам'яті при хворобі Альцгеймера.
З макро-і мікроелементів для нашої пам'яті найважливіше залізо, йод, магній, цинк (потрібні для емоційної рівноваги і концентрації уваги), калій (відповідає за забезпечення мозку киснем), фосфор (для будови нервових клітин).
Дуже важливі для процесів пам'яті такі продукти як: чорниці, журавлина, шавлія, морква, лимони, але на першому місці все-таки різні горіхи.
- гуляти, дихати свіжим повітрям. [/color] :yes: