найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Домашній сир

19 квітня 2011, 23:16

Nymydoraта ніби не проходять вони термічну обробку, ну хіба трішки (бо сир то теплий).
чи можна перекип"ятити - незнаю :?

Re: Домашній сир

20 квітня 2011, 01:05

ОДним словом, зробила.
Зараз в холодильнику. Сиджу, чекаю, щоби хоча б розрізати.
РОбила за трохи іншим рецептом, ніж в Оленки (менше масла і 2 жовтки). В результаті вийшов з крупинками творогу. Думаю, через те, що погано пом'яла і мало проварила на першому етапі. Коли топила з маслом і яйцями,то тримала, аж був гарячий. Думаю, для яєць такої температури вистачило. Хоча мабуть можна було тримати ще. НУ і не була готова, що він просто моментально вистигає і затвердає. Так що не знаю, може і пєрвий блін комом, а може і ні. ОДнозначно, буду пробувати ще робити.

Re: Домашній сир

03 травня 2011, 17:02

Nymydora то як там сирочок, вдався? ;-)

Re: Домашній сир

03 травня 2011, 22:53

тааак, смачненький вийшов )) другий раз робила на посвяту на Паску,то трохи з проблемами, але вже знаю, в чому помилка була. Тепер думаю, як зробти сир без яєць ;-)

Re: Домашній сир

04 травня 2011, 00:34

Nymydora а ти спробуй без них і нам потім розкажеш! ;-)

Re: Домашній сир

08 листопада 2011, 11:27

І як? ніхто не надибав рецепт сиру без яєць?
А ще таке - чи має значення, чи домашнє молоки чи магазинне? Хтось знає, то якось на якість сиру впливає?

Re: Домашній сир

08 листопада 2011, 18:51

ураа. є рецепт сиру без яйця і навіть без молока. Роблю щас. Захолоне - дамся чути чи норм

Re: Домашній сир

08 листопада 2011, 22:09

та вроді досить навіть такі нічьо, якшо врахувати, шо я вперше таке роблю і шо в мене руки взагаліто не до кухні. Єдиний недолік - засухий вийшов. Мама припускає, що я задовго його варила. Ну а я ж мріяла, шо ті всі грудочки розваряться кльово. От і колотила його пів години :oops: :lol: :lol: :lol:
Ой, та то вопше ціла історія з тим сиром вийшла :grin: . Мені тіко шось їсти готувати, то точно :flag: :girl_hospital: :working:

Короче, розказую рецепт, особливо для Нимидорки :grin: ;-)
Літра води, літра сиру, ложечка солі, щепка соди, грам 100 масла (а можна і без нього), одне яйце (а можна і без нього)

Закип'ятити воду. Якшо ж сир у вас не домашній, або якшо він з сепараторного молока, тоді краще брати літру молока, а не воду. Я брала воду, бо сир в мене аж оранжевий, такий жирний.
Вкинути у воду сир. Помішувати і розтирати грудочки. Я розтирала тою штукою, шо бараболі мняти. Варити 10-25 хв. А не пів години, як дехто :grin:
Викинути на марлічку, процідити. Тоді розтерти з яйцем і маслом, або лише з сіллю і содою. Ну і закинути в банячок, ще проварити. Особисто в мене почало пригорати, бо загусте вийшло, а ще я кинула на дно спочатку масло і йяце, а тоді вже сир. Кидала сир довго, бо він так прилип до марлі, що я ледь його зубами віддерла. Відповідно, яйце встигло троха підсмажитися на тому маслі :lol: :lol: :lol: Тому коли я вже кидала сир в той банячок, то пахло омлєтом :grin: :grin: :grin:
На любітєля, кажуть, можна кмину до того всього добавляти, але я не люблю. Во

Хто часто робить такий сир, то скажіть - реально він вийшов сухий через то, шо я спочатку довго так його варила? Ну а якби я менше варила, то грудок би не було? Чи то нічьо, шо вони є? :?

Re: Домашній сир

08 листопада 2011, 23:37

Я робила за своїм рецептом і просто не давала яєць. І Вийшло пречудовенько. Єдине, що трохи м'якший.
РОбила зазвичай з домашнього молока-масла-сиру - виходило гут. Дуже смачно, якщо додати болг. перець і часник
Один раз зробила з магазинного - погано застиг і на столі зразу ж потопився. Був смачний, але на вигляд :mrgreen:

Re: Домашній сир

13 травня 2014, 16:14

happymami написав: чи має значення, чи домашнє молоки чи магазинне? Хтось знає, то якось на якість сиру впливає?

от і мене це теж цікавить.
Відповісти