найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Сімейний бюджет: як ви економите?

23 березня 2010, 10:29

Щось в нас видатки більші за прибутки....аж дивуюсь, як то ми так умудряємося... Хочу запитати тутешніх господинь: "Чи намагаєтесь ви економити? Як вам це вдається?"

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

23 березня 2010, 11:24

Особисто я не економлю. Бо не маю шо економити :lol: .
Але маю такий от секрет. Коли в мене є певна сума і я знаю, що ту суму треба розтягнути до певного числа. то ділю всю ту суму (умовно кажучи 300 грн) на ту кількість днів. котра залишається (ну нехай то буде 30 днів). Виходить, що в один день я маю тратити не більше 10 грн. Розбиваю гроші на купки. І щодня беру лише одну. Якшо лишається здача - я додаю її до купки наступного дня. Або якшо треба велику покупку зробити, то купую з двох-трьох купок (тоді. відповідно 2-3 дні не хожу в магазин), або розбиваю вже той залишок купок на ті дні. що залишилися. Виходить вже не по 10 гн в день, а менше.

Ну то такий приблизний приклад. Інакше економити не вдається.

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

24 березня 2010, 16:17

а чи записує хтось із тутешніх побутові витрати...??? моя знайома 2 місяці писала, але від того в неї депресія почалась, тож на тому все і закінчилося...

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

24 березня 2010, 18:25

Я записувала. Закинула, але не через депресію :D .
Я вже про це в якійсь темі писала.

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

24 березня 2010, 18:51

Я час від часу цим займалася Але майже завжди виходило
мешканка написав: видатки більші за прибутки....
. То отак попишу-попишу вкотре бачу що то безтолку і закидаю, до речі вчора пропонувала чоловіку знов тим зайнятися, його реакція була однозначна :lol:

Економією можу хіба назвати закупку купи памперсів, серветок вологих при народженні дитини за досить низькою гуртовою ціною. (користуюся ще досі, вже півроку) Замовлення певних речей через інтернет теж економія, але лише з однієї сторони, бо я як бачу що дешевше, то хочу купити побільше :D

Саме більше получається економити тоді, коли грошей нема в гаманці, о тоді справжня економія получається.

А ще психологи радять, що йдучи в супермаркет, треба брати з собою певну визначену суму грошей лише на те що дійсьно необхідне, тоді не буде виникати спокуси купити "ще б то здалося і то може пригодиться". Під час вагітності я так і робила, помогало дуже!

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

25 березня 2010, 00:47

Дуже помагає чітко визначити, за чим йду в магазин.

Ще економимо на памперсах - користуємось багаторазовими. Маємо 2 шт, а сотанню пачку памперсів купляли ще в січні. Ще досі є більше половини.

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

25 березня 2010, 14:46

справді, мінімізація використанні одноразових підгузів - хороша економія. це допомагає економити й нам. а багаторазовий, якщо тільки пісьнутий разок - я деколи просто полочу в водичці та й всьо. або валяється дитятор в одний трусняках на пеленці - теж, якщо відбувся попіс, то полочемо при можливості.

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

25 березня 2010, 20:18

Ліза, нам ще простіше - або штанці поміняти, або підлогу витерти, або горшечок вилити :)

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

05 квітня 2010, 23:24

В суботу стригла чоловіка. Подумала що це теж свого роду економія.
В нього стрижка не модня якась там, а простяцька, під одну насадку. Я з першого разу навчилася :beauty: А машинку ту стригальну йому Миколай приніс. ;) То вже третій рік на перукарні економимо. Машинка вже сто раз окупилася.

Re: Сімейний бюджет: як ви економите?

05 квітня 2010, 23:50

о, і ми теж машинкою :)
в нас аж 4 мужчини дома :)

в чоловіка полубокс - 2 насадками, але то теж з першого разу получаєтсья :)
Відповісти