Глобальні оголошення!



Батьківські збори

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Батьківські збори

Повідомлення mari » 19 лютого 2011, 22:17

Ходите? Сваритесь? Сперчаєтесь? здаєте гроші на ремонти?

Ми от з останніх зборів ніяк в школі не можемо вирішити де фото випускні детей нашого 4 класу робити. Такий за 150 гр.альбом зацікавлені показали, що навіть не знаю чи ще в садку такі роблять примітивні. Я от бачила за 200 гр. роблені в студії, забула їх назву, біля ресторану "День і ніч"- то зроблений альбом як книга і сторінки такі теж. Класно!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: батьківські збори

Повідомлення mala-karta » 20 лютого 2011, 02:18

моя мама вчителька :)

Ходять, але не всі.
Сваряться ті, хто рідко ходить.
Гроші здають.
Хто не має - помагає робити ремонт, прибирати.

Ой, фотки - вроді приходять просто фотографи в школу, але точно не знаю.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 4617
З нами з: 15 листопада 2009, 11:50
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: батьківські збори

Повідомлення oksana.tesliuk » 21 лютого 2011, 03:39

У садочку на збори не ходила ніколи. Лиш гроші здавала, коли дзвонили.
Мої перші батьківські збори у школі відбулися в червні 2010 року. Вчителька зібрала батьків першокласників та повідомила про необхідність робити ремонт. В результаті я не лише збирала гроші на той ремонт, але все літо ми з чоловіком самостійно все організовували (майстри, вибір і доставка матеріалів, ...), ще й прибирали потім разом з іншими батьками вечорами. Правда відсотків 30 батьків були постійно "дуже зайняті", ще й обсварювалися, щоб їх не турбували такими дрібницями! Так ніби ми з чоловіком безробітні і нам нічим більше займатися?! Але я на це не дуже зважала. Все казала собі: "Як вже почала, то треба доводити до кінця". В результаті - на вересневих зборах, після представленого мною письмового звіту про витрачені кошти, обрали головою батьківського комітету.
Неприємно було, коли після Новорічного ранку троє мам жорстко висловили своє незадоволення з приводу того, що дітки не отримали індивідуальних подарунків (цукерок) від Діда Мороза, як домовлялись раніше. Насправді це рішення я приймала не одноосібно. Пропозицію щодо єдиного колективного подарунку для всього класу подала вчителька, мотивуючи тим, що діти вже аж жбурляються тими цукерками. А єдиний подарунок не лише об'єднає діток, але й дозволить зекономити гроші батькам. Я обговорила це з декількома іншими мамами класу. Усі підтримали. На жаль, обдзвонювати з такого приводу усіх 27 мам класу, це доволі затратна справа і по часу, і по витратах на телефонні розмови. Що вдієш, усім не догодиш! Але думаю, що й такий досвід у житті згодиться ;-)
А щодо випускних альбомів, то зазвичай при школі є "свій" фотограф, якому й роблять такі замовлення. Хоча усі їхні роботи доволі примітивні. Буває, що хтось із батьків класу таким професійно займається. Це і в організаційному, і в матеріальному плані легше. Якщо ж Вам так не пощастило, а хочеться щось особливе, тоді дійсно треба шукати фотостудію. Але там ціни будуть вищі і можливо не всі батьки зможуть собі це дозволити?! Зазвичай саме з цього приводу й виникають суперечки.
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: батьківські збори

Повідомлення Natalinda » 21 лютого 2011, 03:43

Я ше не ходжу, зато проводила :hhh:
Співчувала сама собі :gore: :gore:
Ну такі питання як фото - то батьки самі мають вирішувати, без вчительки, принаймні я в таке не пхалася і не запхалася б точно.
А з грошима на ремонт - то та ж ситуація що і в лікарні, головний вимагає ;-) Знаючи шо то варте провести збори, то буду намагатися вчительку підтримувати.
А сваряться найбільше з моєї практики також ті хто найрідше ходить :mad:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: батьківські збори

Повідомлення Natalinda » 21 лютого 2011, 03:51

oksana.tesliuk
от і вас чудово розумію, але не можу промовчати з позиції вчительки, за той мізер зарплати ше й ремонтами займатися важко (знаю, бо займалася, і білити навчилася) і зазвичай досвідченіші вчителі намагаються на таких батьках як ви виїхати.
Несправедливо, але так є. :(
Догодити всім не те що важко, а неможливо і зазвичай чим менше годиш, тим більше догоджаєш. Парадокс.

А школу зараз в такі умови ставлять, що директору і вчителям скоро треба буде другу вищу непедагогічну, бо лиш ходять і спонсорів на все шукають, а начальники собі заслуги приписують, як то з плазмовими телевізорами получилося.
Вибачте за офф...наболіле...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: батьківські збори

Повідомлення happymami » 21 лютого 2011, 11:10

Я на збори хожу завжди. Хоч і так щодня бачуся з батьківським комітетом і ніби в курсі шо і як в групі. Гроші здаю, бо в нас група попалася толкова, що бавтьки не планують здавати міліони. тому всі потихенько, інколи напеед здаємо. Не сварюся, бо я взагалі не конфліктна. І майже завжди підтримую ініціативи батьків. Особливо батьківського комітту. Якшо не маю грошей - так і кажу - здам через місяць. Ремонт робила, коли групу відкривали. Бо до тог, як мала пішла в садік там гупи не було, то приміщення хтось орендував і воно було жахливе. Але перший косметичний ремонт робили лише вихователі (яким мабуть найбільше треба було) і кілька батьків. Решта, звичайно ж, морознулися. Зато коли ми вже рік тому робили євроремонт в групі, то вихователі вели список хто з батьків приходив, шо робив, і скільки годин робив. Але всеодно знайшлися такі, які не ходили. То з них потім гроші знімали для майстрів. Общім, в нас попалися батькі нормальні.
Про батьківський комітет скажу, що бачу як то важко батькам в ньому. Бо вічно є якісь мимри, котрі тільки би посваритися. А самі пальцем об палець не вдарять. Так само і з подарунками на Миколая і з подарунками для вихвателів на ДН і так далі... Мене мабуть наступного року обиратимуть в батьківський комітет, то навіть не знаю. як від того діла відмазатися :gore: . Бо я зараз такого не люблю, щоб десь бігати. цінп дешеві шукати, планувати подаруноки, ремонти, гроші вибивати... Не вмію я такого. То тре бути троха різкішим, ніж я. Гавкнути разок якшо шо...
Короче, погоджуюся про те, що сварятся ті хто рідко ходить. А ще сваряться всякі наворочені. В нас в групі на утрінік про Різдво дали одному синові такого навороченого роль смерті.... Скільки ж то смороду було... Чомусь я не ображалася шо моя дитина козу грала. А смерть, то бачте погана роль для такого чудового хлопчика як у тих батьків. Такшо, скільки людей стільки і думок. Але скажу чесно, більшість батьків знають тільки себе і мало хто хоче ставати на місце іншого і входити в положення інших... Не дивно шо й діти такі.
На батьківські збори ходити буду завжди, бо не люблю, шоб замість мене приймали рішення. Чи не замість, а просто без мене. Навіть якшо я й погоджуюся з рішенням, то мушу погоджуватися при його прийнятті.

Про фото... В нас в садку приходив "свій" садіковський фотограф. Ми його відшили. То завідуюча потім трохи втик давала вихователям. Бо там всьо між собою пов'язано і фотограф, я так розумію, віддає частку грошей зароблених на віньєтках завідуючій. Але так як випускний в садку тепер заборонений, то і фотографів своїх заборонили. Але в нас один батько в групі відео завжди нам знімає і фото (він по тому працює), то ми домовилися, що цьогоріч втіхаря зробимо таку фотоесію після весняного утрініка, шоб завідуюча не здогадалася, бо вихователі знов матимутть втик і ше шоб не платили своїх грошей.
А ще он після останніх зборів кілька днів тому вирішували питання випускного в садку. То домовилися замовити зал на 2-3 шод, щоб побалакати суто з вихователями а дітям клоунів на той час в інший зал. То виходить сума не надто велика - 50 грн. Такшо, батьки в нас активні в батьківському комітеті і шуршать як має бути. За шо я їм і вдячна, бо я до такого не надаюся.
Фуф. Ото нафлудила :hhh:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: батьківські збори

Повідомлення TanenRom » 21 лютого 2011, 16:38

happymami зате стільки корисної інформації - Дякую :roses:
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 2896
З нами з: 01 січня 2010, 12:36
Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Re: батьківські збори

Повідомлення oksana.tesliuk » 10 березня 2011, 23:55

happymami написав:А ще он після останніх зборів кілька днів тому вирішували питання випускного в садку. То домовилися замовити зал на 2-3 шод, щоб побалакати суто з вихователями а дітям клоунів на той час в інший зал.

З власного досвіду можу сказати, що на випускний вихователі зобов'язані підготувати та провести випускний ранок з нарядними платтячками та краватками, вальсом, дипломами... Цей ранок триває зазвичай 1 годину. Діти за цей час доволі втомлюються і коли їм ЗРАЗУ Ж після цього запропонувати ще й клоунів на 1 годину, то в кінці може бути навіть істерика! Я таке бачила на власні очі в своїй же групі. Наш тодішній батьківський комітет саме так і вчинив. В мене син трохи спокійніший "по житті", то якось обійшлося без істерик, а мамам активних діток довелось на руках виносити з залу своїх спітнілих, розчервонілих чад, які ще й до того дико кричали і били ногами! Тому мабуть доречно було б ці два дійства розводити в часі.
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: батьківські збори

Повідомлення happymami » 11 березня 2011, 01:22

oksana.tesliuk написав:вихователі зобов'язані підготувати та провести випускний ранок
у нас навпаки завідуюча заборонила будь-які ранки. Каже, що то наказ такий зверху їй дали...
А про клоунів... Ну в нас на день народження дітям замовляли, то було нічого. Може то ще від діток залежить і приміщення? Наразі думаю 2 годин буде з головою дотатньо всім. але дякую за інфу. є про що подумати :thumbsup:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: батьківські збори

Повідомлення oksana.tesliuk » 11 березня 2011, 01:41

happymami написав:у нас навпаки завідуюча заборонила будь-які ранки.

Якщо без ранку, то все буде ОК! Діти дуже втомлюються на тих ранках. Там їх постійно тримають в напрузі - стань там, кажи те, роби се... Ми з чоловіком й досі, вже у школі, не можемо спокійно на них сидіти. Діти як треновані песики в цирку :stupid:
oksana.tesliuk Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 895
З нами з: 11 лютого 2011, 23:58
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Далі

Повернутись до Школи



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей