Глобальні оголошення!



Як навчити дитину захищатися??

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення Marta » 19 лютого 2011, 02:03

Чесно, дівчата, навіть не знаю, що сказати...
В мене дівчинка, то я би вчила головне- бути подалі від дійсно буйних і неадекватних.
Бо знаю, що буйних тільки зачіпи- потім буде ще гірше. Тим більше треба розраховувати сили, як вони не рівні- то може варто не зачіпати. :head:
Я це з дівчачої логіки на майбутнє- я завжди, коли буйні, включаю ігнор в поєднанні з суровим поглядом. Зразу відстають. :mad: Бо як буде відповідь-то все, не відстане.
Але вчити постояти за себе, коли потірібно, теж корисно.....
Ясно, що переживається за свою дитину, але на мою думку (знову ж) варто впевненість розвивати, тоді він сам буде знати, що робити.
В нас любима гра- то Ліза за всіма по хаті гасає, і страшить, а ми всі сильно боїмося.....Бачу, в Перлинки теж такі ігри в діток...)))) Може то шось дає?.... :mad:
Marta Офлайн


 

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення мешканка » 19 лютого 2011, 09:36

Думаю, Ромчик та й такі, як Ромчик ще замаленькі, щоб зрозуміти таку тонку грань, як "битись" і "захищатись"...Прийде час-навчиться. Головне, вчити дитину не пасувати, а підтримувати її словами. Не брати відразу на руки і голубити, а підтримати дитину словами, вселити впевненість в собі бо в такому віці дитина ще шукає захисту мами. В садочку точно навчиться. Вдома можна втілювати в грі такі ситуації, коли якесь звірятко забирає в іншого щось, а те не дає, або відбирає назад. Але живе спілкування і реальні конфліктні ситуації навчать значно краще. Для прикладу, моя менша вже точно не дасть собі в кашу плюнути: часто дає здачу,часто перша дає тлумака, коли старша її ображає. Проте перед чужими дітьми надворі -пасує і плаче...Думаю, навчиться в садочку.
мешканка Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2805
З нами з: 24 лютого 2010, 15:30
Звідки: Файне місто!
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення mari » 19 лютого 2011, 14:45

mala-karta, якби Ромкин характер і навики дозволяли йому давати здачі, то він би це вже давно робив і без твого дозволу чи заборони.
Це така його особливість і треба йому краще розказувати що є різні діти, а з злими і нечемними краще не гратись і від них іти. Ти разом з ним старайся робити зауваження іншій дитині, щоб він бачив від цього результат реально. А бити його інших дітей не навчиш, хіба що сама почнеш це робити. :nea:

А наприклад,якщо діти кусаються, в мене є така подруга з малою, то що інших вчити щоб її кусали у відповідь.? Думаю -ні, просто з дівчинкою цією ніхто не хотів гратись, і мама їй багато разів казала що це через те, що вона кусається. Дівчинка перестала, а може просто підросла.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення Fiesta » 20 лютого 2011, 00:59

Ситуація: Діти вечорами граються в гуртожитку на коридорі, дівчатка віком 10 р., моя Настуся 2.8 р. і сусідська дівчинка Марічка 3.3 р.І ось ми з сусідами маємо серйозний конфлікт, через те, що моя дитина за їхніми словами не вихована, бє і кусає Марічку. (За своєю дитиною я такого не помічаю, іграшками ділиться, коли забирають так не спорю дасть здачу, Я свою дитину знаю, і.в садочку вихователі знають як вольову, самостійну дівчинку, з дітьми гарно грається але собі в кашу наплювати недасть) Бється як моя дитина так і сусідська,в кожної свій характер, тут не вслідкуєш,то цілуються, то шарпаються, то обнімаються. ввийду в коридор, моя плаче в старшої на колінах. Питаю: Що сталось? Марічка вдарила. Настя поплаче тихенько і дальше грається, тобто мені жалітися не йде, а сусідська мала коли моя дасть здачу чи вдарить бо шось неподілили, йде мені жалітися(бо знає що я на Настю насварю, тільки зараз зрозуміла що не треба :stupid: було) мамі і всім на світі. виходить що бється тільки моя дитина бо ніколи не жаліється.Я не думаю що є серйозна проблема між дітьми і взагалі не роблю з цього трагедії, а сусідка мені вже дорогу не дає пройти :ugeek:на коридорі пищить що аж піна йде з рота :scare: , я людина не конфліктна, але вже конкретно сідає на голову. Я свою дитину люблю, але не хухаю над нею. Сусідська дитина в садочок не ходить, мама не віддає бо шкода. А мою дитину постійно вичитує(Настя кличе Марічку Маська,Христинку Синька і т.д бо тільки вчиться говорити, і ще не може вимовити р і ч, ) що вона не Маська а Марічка, маська в цирку..я їй пояснюю так і так..а вона каже що як почують інші діти, то будуть іі завжди маською обзивати...я їй дальше пояснюю що всі хто знає кличуть Марічку по імені, і моя дитина як тільки зможе теж буде кликати :stupid: я собі думаю чи та мама взагалі адекватна. на рівному місті створює конфлікти, і ще хоче щоб я свою дитину не випускала на коридор :stupid: , правда незнаю через що більше, через те що бється чи через те що "обзивається". раніше я собі цим голову не забивала, а тепер незнаю шо робити і як бути, уникати, відреаговувати, :help:
Fiesta Офлайн


 

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення Радмила » 20 лютого 2011, 12:20

Мама явно не адекватна. Треба людині десь пар випускати, а тут знайшлось на кому зриватись. Маленька дитина і є привід мамі дитині повтикати. Не знаю, я мабуть відповіла б агресією, як людина слів не розуміє. "Як хочу так і свою дитину виховую. Не подобається, то на пускайте своєї Марічки до моєї доці. Тай усе. Хай сидить у хаті і на коридор не виходить, а то раптом ще якась дитина її не так назве. А моя буде тут гратись і як Вам то не подобається, то Ваша особиста біда." І ще бдобре рявкнула зверху. Часом таких наглих треба добре на місце поставити і перекричати. Бо вони тільки таку мову розуміють. А виправдовуватись, щось пояснювати безглуздо. Їм просто необхідно мати особу для промивання мозгів.
Невдячна справа наказувати свою дитину через те, що вона комусь не подобається. Все одно не догодити.
А може щось ще Марі підкаже? Ситуація часто типова. І не тільки для гуртожитку. І в дворі є такі маи, що так наче і гірки і качелі тільки для їх дітей створені. А всі решта, там лишні і вважаються нечемними.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення krapk@ » 20 лютого 2011, 12:57

таке вздовж і воперек. В нас теж на подвір'ї багато діток 3-8 років, які разм тіпа граються. То один лиш те і робе що бігє жалітися на всі до мами, а як сам б'є то ніхто нічо не каже. Ми вже дорослі робили зауваження то він і на нас жалітися побіг. Оце 6-ка виросте. Добре хоч батьки більш-менш адекватні, але тато вибігає щоразу дивитися хто там його ображає..
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2323
З нами з: 17 листопада 2009, 23:30
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: як навчити давати здачі?

Повідомлення mari » 21 лютого 2011, 01:25

А чому тільки думаєте що в дитячому віці таке є.Батьки завжди хочуть захищати своїх дітей. Це інстинкт,- хто як не вони. Такі ситуації бувають в будь-якому віці. От наведу 2 справжніх тернопільських шкільних приклади. Мама однієї дівчини забігає в школу в клас старшокласників і починає на очах у всіх дітей класу лупити його за те., що він образив її доньку. Обізвав чи щось таке. Старшокласники зняли на мобільний, виставили в неті. Мама здаласть певно людям ненормальною точно, а думаю, була лише дуже- дуже зла.
Друга ситуація: тато приходить після уроків і каже 2 дівчаткам 2 класу залишитись і шарпає їх за те, що образили його доньку. Діти після цього перелякані і неадекватні (легко сказати). Мами їхні піднімають на ноги всіх. Тато вибачається на батьківських зборах.

Який висновок можна зробити:ніколи не знаєш усіх нюансів таких ситуацій, тому і універсальних порад не має. Коли дитині загрожує небезпека:фізична чи психологічна- треба рахую дитину захищати. Якщо в дитячому віці діти не вміють ділитись чи гратись, то в старшому не вміють себе вести і спілкуватись. Вони має надію тільки на своїх близьких, але це не має нам дорослим давати можливість розвивати в них слабкість, жалісливість і брехню. А це повірте важко. І для цього треба володіти витримкою і здоровим глуздом. Вчитись треба вже.(мені теж)
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Як навчити дитину давати здачі?

Повідомлення Natalinda » 10 березня 2011, 16:44

mari написав:mala-karta, якби Ромкин характер і навики дозволяли йому давати здачі, то він би це вже давно робив і без твого дозволу чи заборони.

Ось і я так думаю як Марі пише.
В мене така ж ситуація з Юрчиком. Сам ні до кого не лізе, а як стукнуть його то плаче.
От мешканка та й інші пишуть
мешканка написав:Прийде час-навчиться.

Невже ви не знаєте ситуацій в садочках де завжди в групі є діти яких ображають і діти які ображають, і так само в школі, і так само в житті. Чи то в одної мене такий досвід?

Marta написав:Але в реальному світі треба вчити виживанню... :mad:

ПІдтримую сто відсотково. Як цього навчти - конкретного рецепту немає, треба пробувати. Ключову роль як на мене у вихованні хлопчика в цьому плані має відіграти батько. ПРинаймні ми з чоловіком так думаємо. І саме батько має намагатися привити хлопчику бажання займатися спортом. Ми принаймні будемо старатися. Звісно ж якщо в дитини тонка душевна організація і вона природжений скрипаль - то буду шукати середовище йому подібних скрипалів, які не бються в принципі і не ображають одне одного а лише охають і ахають.

Стільки думок на цю тему що важко їх сформулювати.

Ми з чоловіком колись говорили і він сказав одну фразу яка досі викликає у мене суперечливі думки "Краще я буду платити за чиєсь лікування, ніж мені будуть платити за лікування моєї дитини".

Світ жорстокий. Хочеться доброти. І хочеться щоб дтина виросла щасливою.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Як навчити дитину давати здачі?

Повідомлення Крапелька » 10 березня 2011, 16:54

Мій син ніколи не давав здачу. Його можуть штовхали, бити, а він скривить губки і стоїть як вкопаний. Вже так було кілька разів. Я не вмішувалась, хоч мамине серце від того дуже страждало. Вдома я його не вчила давати здачу, бо не знаю як він сприйме. Можливо, він подумає, що можна бити інших діток. А мені цього не хочеться.

Сьогодні його знову попхали і він впав. Встав, потріпав ручки із снігу і його знову пхають. Він довго не думає і відпихає того хлопчика, так що він теж впав.

В той момент я нічого не сказала. Може мені слід було сказати, що так не гарно, що так робити не можна? Але він явно себе захищав. Тому я промовчала.

Вдома я пояснила, що якщо його нехто не чіпає, то битися не можна. А якщо його хтось б"є чи ображає він має право захищатися.
Востаннє редагувалось Крапелька в 10 березня 2011, 16:57, всього редагувалось 1 раз.
Крапелька Офлайн


 

Re: Як навчити дитину давати здачі?

Повідомлення Natalinda » 10 березня 2011, 16:56

Крапелька написав:Вдома я пояснила, що якщо його нехто не чіпає, то битися не можна. А якщо його хтось б"є чи ображає він має право захищатися.

От як мудро :thumbsup:
Сподіваюся і в нас такий момент настане

Крапелька а скільки синочку?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron