Глобальні оголошення!



Поради

Поради

Повідомлення gsv » 10 лютого 2011, 11:40

  • Якщо у вас є ноутбук і хочете дітей привчати до сучасних технологій, купіть додаткову клавіатуру і мишку (разом від 50 грн.), а сам ноут ставте на недосяжній відстані. Ремонт після заливання рідиною, падіння, пошкодження частин може бути дуже дорогим, а інколи неможливим.
  • Якщо у вас в системному блоці є дірки від колишнього CD-ROM'а чи дисковода, краще їх чимось закрити. Був випадок, коли дитина напхала картоплі через цю дірку, вона проросла (бо ж тепло там) і вбила системник.
  • Якщо дитина навчилась натискати на кнопку ресет і кнопку жилвння, є кілька способів цього уникнути але потрібна чоловіча рука. Кнопку ресет можна деактивувати взагалі, витягнувши проводок з материнської плати. У випадку зависання комп"ютера, можна перевантажити за допомогою кнопки живлення. З кнопкою живлення трошки важче, бо навіть якщо її вивести десь подалі з передньої панелі, діти можуть знайти кнопку і знову нею гратись. Є хитрий спосіб - замість кнопки живлення ставиться геркон (це така редіодеталька за 0,5-1 грн. купується в магазині) і можна його сховати в системному блоці за якусь пласмаску передньої панелі. Вмикати і вимикати системник треба буде маленьким магнітом, який треба підносити до геркона.
  • Якщо дитина навчилась натискати кнопку живлення на УПСі, спробуйте обмежити фізичний доступ до цієї кнопки. Один з варіантів: вирізається квадрат орієнтовно 5х5 см. з ПВХ, посередині робиться дірочка 3-4 мм., цей кусок ПВХ клеється двостороннім скотчем на кнопку УПСа. Дитина палець не пропхає, а Вам треба буде в цю дірочку пропихати тоненький жорсткий предмет для вмикання-вимикання УПСа. Варіант відносно дієвий, бо дитина теж зможе навчитись цього, тоді лише фізично закривати кнопку чимось громіздким, наприклад, попросити мебельщика щоб зробив своєрідний передній кожух з ДСП для УПСа, але обов"язково зад приладу має бути відкритим для вентиляції.

п.с.с. Коментарі до цієї теми будуть періодично витиратись, а поради додаватись в постовий.
Востаннє редагувалось gsv в 10 лютого 2011, 12:56, всього редагувалось 3 разів.
gsv Офлайн


Програміст
 
Повідомлень: 58
З нами з: 09 лютого 2011, 15:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 94 раз.
Діти: Два хлопчики

Re: Поради

Повідомлення Радмила » 10 лютого 2011, 12:41

А якщо кнопочка на упсі. Така масенька втоплена , як раз гарно маленьки пальчик тисне. Теж геркон може бути?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1144
З нами з: 29 листопада 2009, 15:06
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Re: Поради

Повідомлення gsv » 10 лютого 2011, 12:46

Радмила написав:А якщо кнопочка на упсі. Така масенька втоплена , як раз гарно маленьки пальчик тисне. Теж геркон може бути?

Це вже складніше, треба якось фізично обмежувати доступ до упса. Як варіант, на двосторонній скотч приклеїти на упс на кнопку кусок ПВХ (пластмаска така) з діркою, в яку пальчик дитини не пролізе, а самому пхати в цю дірку щось тоненьке (тоненький олівець чи щось на подобі того) для включання-виключання УПСа.
gsv Офлайн


Програміст
 
Повідомлень: 58
З нами з: 09 лютого 2011, 15:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 94 раз.
Діти: Два хлопчики

Re: Поради

Повідомлення taranjka » 10 лютого 2011, 12:51

напишу про свою геніятєльну спробу врятування цих кнопок))) мо якби я використовувала не підручні матеріяли, а шось таки прикупила, то мо б воно і помогло ))
так от - на системник приклеюється :crazy: дві невеликі планочки з жолобком - зверхі і знизу над копками системного. тоді в них просовується якась квадратова типу кришичка, чи шо (ну шо придумається). мона ше з одного боку планочку вчепити - шоб тіко з одної сторони засовувалось. не наю чи доступно пояснила :oops: головне шоб використані матеряли були міцними і не яскравими :nea:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Поради

Повідомлення happymami » 04 березня 2011, 15:20

Якшо діти весь час лізуть натискати кнопки на ноуті, то я придумала закривати його, але не повністю. Кладу мишку на клаву і прикриваю кришкою. Кришка впирається в мишку і не закривається до кінця. Ховати ноут на безпечну відстань не маю можливості. А тепер увага - питання. Святку, а чи можна шось придумати в ноуті таке, щоб я моглав закривати кришку повністю, але при цьому мені не треба було би чекати, поки програми відновляться? Бо зараз у мене так - я закриваю кришку. Ноут перестає шуміти. Відкриваю кришку - ноут починає шуміти, але екран погаслий. Натискаю Ентер, тоді ще раз Ентер, щоб ввійти в свої середовище. Тді ще чекаю, поки автоматично підключиться інет, бо в мене така система модемна. А можна якось без тих всіх ентерів і нових підключок? Чи ніяк не обхитрити техніку?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Поради

Повідомлення gsv » 04 березня 2011, 15:32

happymami написав:Якшо діти весь час лізуть натискати кнопки на ноуті, то я придумала закривати його, але не повністю. Кладу мишку на клаву і прикриваю кришкою. Кришка впирається в мишку і не закривається до кінця. Ховати ноут на безпечну відстань не маю можливості. А тепер увага - питання. Святку, а чи можна шось придумати в ноуті таке, щоб я моглав закривати кришку повністю, але при цьому мені не треба було би чекати, поки програми відновляться? Бо зараз у мене так - я закриваю кришку. Ноут перестає шуміти. Відкриваю кришку - ноут починає шуміти, але екран погаслий. Натискаю Ентер, тоді ще раз Ентер, щоб ввійти в свої середовище. Тді ще чекаю, поки автоматично підключиться інет, бо в мене така система модемна. А можна якось без тих всіх ентерів і нових підключок? Чи ніяк не обхитрити техніку?

Пуск - Настройка - Панель управлєнія - Елєктропітаніє
там десь порийся у вкладочках, де можна налаштувати як себе має поводити ноут при закритті кришки і тд.
gsv Офлайн


Програміст
 
Повідомлень: 58
З нами з: 09 лютого 2011, 15:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 94 раз.
Діти: Два хлопчики

Re: Поради

Повідомлення Zarivna » 06 вересня 2012, 14:14

ой і мені порадьте. в мене стосується вірусів. В мене на компі є вірус. назви його незнаю але скажу що мой компютер називається ahsan's Computer
мої документи - назив. ahsan'a document
а корзина тепер називаэться G. W. Bush
до речі часто коли щось зберігаю або роблю на роб. столі комп замирає, тобто зависає намертво що приходиться перезагружати на кнопочку що на системнику.
незнаю яку антивіруску встановити. пробувала встановлювати майкрософт секюріті але не виходить. (вінду міняла не подіяло всерівно є вірус) я знаю що через цей вірус багато що може поломатись, а також може полетіти повністя вся система.
(вже було таке) ї
буду дуууууже вдячна за поради.
Zarivna Офлайн


 

Re: Поради

Повідомлення NastyaFil » 23 лютого 2018, 12:37

всім привіт!
Шукаю спеціаліста який може мене навчити швидко печатати пальцями ,не дивлячись на клавіатуру, порадите когось?
NastyaFil Офлайн


Привіт, а ось і я!
 
Повідомлень: 5
З нами з: 23 лютого 2018, 12:11
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Діти: 2 хлопчики


Повернутись до Швидка комп'ютерна допомога



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей