найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Рецепт на замовлення

17 березня 2018, 20:47

vikilandi, от щойно смакували якраз. Робила за рецептом, який дала mariana. Пропорції тіста залишила ті самі. У мене вийшло 6 хачапурі, великих досить, на деко по 3 влазилось. Наступного разу розділю тісто на 8, мабуть, частин, щоб були трохи менші. Начинку робила сулгуні+бринза, то бринза не дуже розтопилася. Можна і саме сулгуні, тоді краще розтопиться. Загалом мені сподобалось, буду робити ще точно :yes:

Re: Рецепт на замовлення

17 березня 2018, 21:42

Дівчата, а я сюди за горішками!!!
Напишіть хто за яки рецептом робить :help: Нарешті налаштувалася :working:


І ще наварила яблучного варення і яблучного пюре майже три літри. Куди б його тепер??? :working:

Re: Рецепт на замовлення

14 травня 2018, 22:32

Галина написав:Христина, рецептиками поділися :wink:

Дуже шкодую, що немає оремої теми з рецептами гарнірів, мені б дуже пригодилася!

Галю,
Рис з кабачками
1 чашка рису на 2 чашки води (це пропорція якої я дотримуюся)
2 потертих кабачка на бурячкову терку
1 чашка сир твердий
сіль

Рис зварити стандартно. Після того як зварився додати натерті кабачки та рис, перемішати і дати постояти 5 хв, подавати негайно :)
(особливо мене смішить оте "негайно")

Таким був рецепт і я його "майже" дотримувалася. Я дала менше сиру і 1 кабачок.
Але я б змінила ще дещо, бачила в інших рецептах такі зміни, наприклад попереднє бланшування натертих кабачків.
Коротко кажучи можливо було б смачніше, якби кабачки були попередньо якось підсмажені, проварені, навіть не знаю. Мені і так добре, але якщо у вашій родині люблять овочі не альденте, а нормально приготовані, то можна трошки спасерувати той кабачок. Сир до смаку, я зараз стараюся давати менше.
Виходить цікаво і не банально.

Булгур по турецьки
я робила за цим рецептом з поваренка
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
лиш я не додавала перцю і зменшила томати. Теж виходить самодостатньо.

Natalinda, напевно вже не актуально, але дуже добре і швидко б ішли насипні пироги. З яблучного пюре можна намутити соус до м'яса, якщо є любителі таких смакових сполучень.

Re: Рецепт на замовлення

04 січня 2019, 01:32

Порадьте будь ласка рецепт Наполеону (несправжнього), але щоб вийшов не жувальний варіант, а такий, що можна ложечкою його їсти. Не знаю навіть як пояснити, м'який щоб був.
:rose:

Re: Рецепт на замовлення

04 січня 2019, 04:03

гра з вогнем а який вважається справжній а який несправжній? мені здаєьться більшість наполеонів гарно просочуються і ложечкою можна істи, принаймі ті що я пекла.

Re: Рецепт на замовлення

04 січня 2019, 19:21

mariana несправжній - той, де багато тоненьких коржів.
Відповісти