Гармонійне поєднання вина і сиру визнали в далекі часи Людовика XVI, з тих пір воно ставало все популярнішим. Наскільки широкий асортимент сирів, настільки він різноманітний і в світі вин. Справжні поціновувачі того й іншого здатні зробити найвдаліший варіант такого поєднання.
Основні принципи поєднання вина і сиру
Щоб допомогти простому смертному зробити вибір - з яким вином їдять сир, при якому не будуть зіпсований смак того й іншого, існують головні принципи:
Перший - до сирів найбільше підходять сорти білих вин, в той час як червоні вина підпадають під вплив сирів не завжди в кращу сторону.
Другий - вживаючи зріле вино, поєднувати його слід зі зрілим сиром.
Третій - червоні вина можуть правильно поєднуватися лише з небагатьма сортами сирів, що відрізняються пікантними відтінками смаку.
Четвертий- кріплені вина найбільше підходять до гострих сирів з насиченим смаком. Відповідно, сири зі спокійним, помірним смаком гармоніюють з м'якими винами.
Як краще поєднувати вино та сир? Чи любите Ви вина в прикуску з сиром? Яке вино ваше улюблене? Як часто вживаєте?