а оці всі штуки чому почала купувати і готувати? Було цікаво спробувати чи хтось надоумив? Купуєш в Сільпо то все чи спеціальні магазини є? з такого не дуже звичного, то колись багато сої їла (тато мішок сої закупив, треба було її з'їсти), і як кашу, і в супах і котлети робили. Ще нут і сочевицю, бо просто було цікаво спробувати. Прочитала твій допис і вирішила, що треба знову щось таке в раціон додавати.
Булгур мама на пробу років 3 назад купила, всім дуже сподобався, тоді купували турецького виробництва, тепер в Сільпо купую український. По сазі ностальгія була у моєї бабці, а я її вперше спробувала лише років 6-7 назад. Тоді також лише білоруська у нас була (я з Житомирщини), тепер мама привозить вже української розфасовки. В тернопільських магазинах поки що її не зустрічала. Артек - це пшенична каша крупного помелу, її повно тут на ринках. Мені вона більш смакує від звичайної,бо не така глизьова,якщо її відварити.
Я ранішe часто вівсяну варила, нe пластівці, а самe крупу дужe з нeі суп любимо, алe чогось ост часом гірчить мeні, то мeні Марго підказала кашу з пeрлинок :)пeрлова, нeдавно суп впeршe з нeі варила то сподобався. Пшоняну частішe з гарбузом варю, алe колись пeкла в горщиках з мясом то тeж смачна була.
гра з вогнем написав:Вчора моркву на гарнір варила, типу глазуровану. але не глазурувала, не хотіла солодкої.
як то? я моркву для себе відкрила досить недавно, нарізаю грубою соломкою і або запікаю з рибою+картопля, або навіть просто в кастрюлі протушковую з олією і цвітною капустою, припустим. А чи солодка вона виходить, то залежить від сорту. То що таке - глазурувала моркву?
я теж недавно. у мене немає молодої моркви, тому я теж варю брусочками, трохи відварюю, хвилин 3 з запасом, потім треба обсмажити на олії чи маслі, посипаючи коричневим цукром. цукру багато не треба. тільки шоб утворился на моркві плівочка тоненька. молоду моркву не треба відварювати і можна цілою. така морква нам шось не дуже, незвична трои (хоча для різноманіття може бути) тому я просто відварюю, обсмажую в маслі і посипаю кунжутом.
ще робила з зеленню і лимоном, шось мені не пішло, але багатьом подобається. трохи відварити і на гарячу поляти олією, трохи соку лимона і посипати кінзою. може просто мені кінза не пішла в цьому варіанті. тому я її на кунжут міняю, мені подобається.