найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Годування за вимогою

15 листопада 2014, 15:30

Дуже добре, що ви не обмежуєте дитину в годуванні. Це не варто робити в будь-якому випадку. А от в причинах поведінки можна спробувати розібратися. Перше, що приходить в голову: або складні пологи, тоді дитина смоктанням компенсує стрес, або не зовсім правильне прикладання, тоді дитині важко ефективно висмоктувати груди і повноцінно задовільняти смоктальний рефлекс. Або є якійсь стресовий фактор в догляді за дитиною. В мене був такий період, коли я ніби і весь час присвячувала дітям, і з доглядом все було ОК, але я постійно була "думками десь інакше". І діти на це теж яскраво реагували: ще більше хотіли моєї уваги, кому молока, кому розмов. Поки я не змінила своє ставлення :)

Re: Годування за вимогою

15 листопада 2014, 18:41

Dashko написав: Поки я не змінила своє ставлення :)

A як саме змінили?

Re: Годування за вимогою

15 листопада 2014, 22:26

Заспокоїлася :)
Напевно, найголовніше і найважче було це усвідомити. Потім визначила певні години, коли для мене пріорітетними були мої справи, а в інший час - сімя. І як не дивно - в першу чергу мені стало легше, і часу зявилося більше.

Re: Годування за вимогою

16 листопада 2014, 00:34

Dashko Ну це все в ідеалі... Класно, що у вас так вийшло. Ще й з 4 дітками. Я би теж так хотіла, але якось не виходить :cray: Той особистий час завжди перебивається потребами і бажаннями дитини. От і розпорошуєшся і між своїми справами, і між дитячими... Хіба як ідеш кудись сама, то можна трохи більше психологічно розслабитися.

Re: Годування за вимогою

16 листопада 2014, 13:48

А от в причинах поведінки можна спробувати розібратися.

Ну от не можу я в причинах теперішньої такої поведінки розібратись :confused: В перші місяці - то думаю, то наслідки пологів шляхом КР. До того ж я дуже жаліла його, що він так неприродньо народився, ще й та перша ніч без мене... Певно, підсвідомо наагалась компенувати те і сама чатково провокувала таку поведінку. А тепер - не знаю. Я весь час з ним. Коли він не спить, на кухні нічого робити не можу, бо прибігає і проситься на руки - хоче все бачити. Тому і виходить, що завжди біля нього, у вільному дотупі :ha: Та і не формально з ним, наскільки можу оцінювати - завжди відгукуюсь на його реакції, пристаю на пропозиції, читаємо, граємось... І не з голоду то приставання, бо може після їжі, коли беру його на руки, щоб вмити, просити груди. :confused: Часом здається, що у нього сильна потреба у смоктанні. Кілька разів вже була готова пустушку купити :=): На щастя, розум переміг емоції швидше, ніж ноги дійшли до магазину :)

Re: Годування за вимогою

17 листопада 2014, 18:11

erinaceus, в мене теж все далеко не так ідеально :yes: Може колись на форумівці поговоримо про це? :wink: Бо щось почала писати, і слів бракує ::Р:

Re: Годування за вимогою

18 листопада 2014, 13:20

Тиха, а зараз подовгу смокче чи просто дуже часто просить?

Re: Годування за вимогою

18 листопада 2014, 15:27

Як коли. Іноді так активненько посмокче і бідить далі. Іноді - секунда-дві. А часом, ближче до вечора зависає на циці. Сідає біля мене і посмокчує собі, щось там мугикає, телевізор дивиться, якщо ввімкнений... Ще хоче, щоб йому почитати, але я відмовляю. Вже пробувала годувати тільки в спальні, але за тиждень безкінечних походів здалась :nea:

Re: Годування за вимогою

18 листопада 2014, 16:08

Сідає біля мене і посмокчує собі, щось там мугикає, телевізор дивиться, якщо ввімкнений... Ще хоче, щоб йому почитати, але я відмовляю.

Може в цьому якраз проблема.
Краще під час годування нічим дитину не розважати. Не обовязково саме в спальні їсти, це справді не зручно. Але відразу варто присікати, якщо дитиина під час годування не належне поводиться. Це стосується різнихречей: і неправильного прикладання, і кусання,і коли дитина крутить другий сосок або чимось розважається.
А телевізор в такому віці взагалі краще не дивитися. :wink:

Re: Годування за вимогою

18 листопада 2014, 17:02

Так на рахунок телевізора погоджуюсь, і переважно він вимкнений, та все ж трапляється :=): А як має відбуватись ото присікання? Бо і сосок може потрутити, і родимку потиснути. Коли кусається, віддаю його чоловікові. Він так плаче, а мені його так шкода! І себе шкода )
Відповісти