Глобальні оголошення!



А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Alisa » 25 березня 2014, 11:41

П*ятирічний хлопчик гуляв без батьків?
Зображення
Alisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1510
З нами з: 13 квітня 2010, 12:13
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Lusik » 25 березня 2014, 16:10

Думаю, що таке можливо і не дивуюсь сильно, бо моєї сусідки малий теж в 5 років гуляв на вулиці без батьків, але з старшим братом :wink: Але про даний випадок не знаю, я в 5 років синочка самого точно не пущу на двір :yes: !!
Lusik Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 575
З нами з: 17 лютого 2011, 15:04
Звідки: Тернопіль-Дружба
Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення nadusha » 26 березня 2014, 13:03

Alisa написав:П*ятирічний хлопчик гуляв без батьків?

Так. Батьки пускають його самого, а самі через вікно час від часу поглядають (вікна виходять в двір).
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення nadusha » 01 серпня 2014, 07:43

Прошу вашої поради. Ситуація така: розмалювали ми нашу площадку в синьо-жовтих кольорах, вийшло дуже класно. Фарба обійшлась у 205 грн., фарбували 3 години. Почепили таблички "Обережно! Пофарбовано!" На наступний ранок таблички хтось зірвав... Ми гуляли, то просили дітей, щоб не йшли туди, бо фарба ще добре не висохла, особливо просили Антона - найбільшого вурвитля з сусіднього будинку.. Я пішла додому, за хвилину дзвонить домофон, підіймаю - дзвонять діти, друзі мого Артема, просять вийти. Виходжу, кажуть, що Антон заліз на качелю, хоч діти всі просили не лізти ногами поздирав фарбу на сидінні, на спинці (бо заліз туди ногами)! Я була така сердита!!! Знайщли Антона. Пішла до його батьків, розказала,що сталось, діти з двору були коло мене, підтвердили. Просила, щоб купила маленьку фарбу і замалювала те, що нашкодив її син. "Антончику, то ти зробив?" "Я..", "Може ще хтось з дітей залазив на качелю?" "Нє, тільки я.." Звертається до мене "Він більше так не буде..." Вроді би домовились, що замалюють пошкоджене фарбування. ВВечері прийшов на площадку тато Антона, подивився, сказав, що воно і так би облізло з часом і фарбувати таку дрібничку він не буде...
Антону 7 років, його сестричці 5, гуляють від рання до 10 вечора самі, в обід діти без панам, риються по смітниках, збирають непотріб, роблять собі халабуди під нашим будинком, колись назбирали бутилок і таблеток в смітнику, зламали велику гілку горіха в нашому дворі, маленьке деревце весною зламав Антон, колотили мікстури, ходила по тата їхнього, то позбирали і викинули... Нема нагляду і контролю за тими дітками.
Питання таке: куди можна пожалітися на такі дії, на те, що діти без нагляду батьків творять різні збитки? Сім"я там благополучна, але діти надані самі собі, без будь-якого контролю. Сусіди і з нашого і з їхнього будинку готові підписатись під кожним словом. Куди і кому жалітись, в які органи? Бо достало мене конкретно!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Sms » 01 серпня 2014, 12:33

nadusha написав:Питання таке: куди можна пожалітися на такі дії, на те, що діти без нагляду батьків творять різні збитки?


Якщо чесно я в шоці з твоєї ініціативи... Як на мене, немає нічого жахливого в дітячих пустощах... Ну роблять халабути - кльово, ми теж робили!!! Ну без панам - це взагалі сусідів яким чином стосується.... :confused: Зломали дерево - якщо навмисно - погано. Я б купила саджанець, як так хочеться повиховувати чужу дитину і разом з ним посадила. Гілки на горісі зломали - певно горіхи так діставали. Я теж не одну переламала!!! Не бачу нічого жахливого... Дитинство на те й дитинство, щоб розважатися!!! ІМХО
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1698
З нами з: 29 травня 2012, 15:41
Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Ulkanet » 01 серпня 2014, 13:10

Sms я не думаю що ти будеш в захваті від того, що твоя дитина буде "гратися" з отакими дітьми, мусор збирати, якісь ліки, калатати всяку гидоту :scare: а особливо, якщо не дай Боже чимось заразиться, або вони їй щось зроблять. :scare:

коли діти грали футболи чи ще щось і зламали дерево, це одне. а коли навмисно - то чому терпіти.
в тому наша і біда, що "наша хата з краю", а починаємо рухатись лиш коли вже щось станеться. :dash:
скільки в нас таких дітей, а потім з них виростають наркомани, пияки і злочинці. одиниці можуть вирватись з такого оточення і стати людьми.
знаєш чому ті діти себе так ведуть??? що привернути увагу мами і тата - бо інакше вони на них незважають. Істи дали, що небуть вділи і всьо - гуляй. Діти оточені батьківською любовю (а не грошима) і увагою ніколи не будуть такого витворяти.
я розумію, що можна придратися до кожного з нас - всі ми маємо свої "скелети в шафі". Але мовчати тоже не вихід.

Наші діти ще замалі - і ми з таким ще особливо не стикалися, тому і не можумо судити Надюшу. Але ні ти, ні я, ні Надюша - не можемо до 15 років ходити за дітьми і пильнувати щоб часом не вкололися наркоманською голкою, не порізались бутилкою з під трійки для мишей чи тої що траву кропити, щоб не гралися банками з під Крота і всякої хімії і т.д.
Не можна порівнювати "колись" і "тепер". Колись були інші часи, не було стільки машин, хімії, мусору і придурків. Я колись в селі гуляла до півночі, а тепер там дітей ніхто по вечорах на випускає, навіть танці в клубі тільки до 10 год. а не до 3 ночі як було колись. Бо за останні 10 років там Було вбито дві дівчинки і згвалтовано :scare: . Навіть по СТБ показували в Битві екстрасенсів моє село.

nadusha Якщо вже так всі батьки проти поведінки тих дітей, то всі юрбою збирайтеся і йдіть до тих батьків і кажіть, що "якщо ваші діти і надалі так себе вестимуть, а ви не будете за ними дивитися - то ми звернемо в соціальну службу". Можна навіть назвати адресу тої служби - так щоб наверняк налякати. А за зіпсуту качелю - тоже дати доброї причуханйки, нехай несуть відповідальність за своїх дітей. А якщо малі хамовиті і всьо роблять назло - то сказати всім дітям щоб з ними не гралися, їм скоро надоїсть самим лазити і вони почнуть по малу приймати ваші правила.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2048
З нами з: 17 березня 2012, 02:10
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Natalinda » 01 серпня 2014, 13:15

Sms а як на рахунок ритися в смітниках, збирати таблетки і колотити мікстури :wink:
І чогось мені не віриться що тобі мама казала "ломай доню гіляки, на те в тебе й дитинство" :wink:
Звісно що дитинство для того й дитинство щоб пустувати, але й виховувати батьки мають Навіщо тоді той благоустрій робити, як одні будуть робити, а інші нищити. Ну але ж нащо нам Європа))))) нам і в Україні норм)))))

Якщо не помиляюся то до 12 років діти не можуть знаходитися без нагляду дорослих. Тобто якщо з дитиною щось станеться без мами на вулиці (помре не дай Бог) то ще й мама з татом винні можуть бути(((((

А жалітися...ну пожалієтеся ви в соц. службу, чи в службу у справах неповнолітніх....і що батьківських прав їх позбавлять....
Якщо батьки на роботі, то жалійся куди хочеш а не зміниш нічого

Мені здається що в цій ситуації вихід - пофарбувати ще раз наніч, щоб висохло :wink: або чергувати до висихання старшим вдень.
Якщо до тата вже ходили і він нічого робити не хоче, то думаю отим ляканням можна ще більший супротив викликати :pardon: ситуація делікатна((((( бажаю щоб вирішилася позитинвно
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Ulkanet » 01 серпня 2014, 13:34

Natalinda якби до тебе завітали соц. служби і скзали що ти не доглядає за дитиною і є скарги сусідів, то ти б не налякаляся??? і хоч деякий час не "вела себе правильно"??? :ha: :hi:

я вже переконалася на нашому ОСББ - гавкання і лякання - найкращі інструменти для присмирення отаких непослушних громадян :ha:
один в полі не воїн :hi:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2048
З нами з: 17 березня 2012, 02:10
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення Natalinda » 01 серпня 2014, 13:49

незнаю як би поступила я
знаю як поступають в нашому селі((((( обкладають матами соц. служби :new: ну але то таки неблагополучні
а з слів Надюші ці - благополучні
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: А у нашому дворі... (ситуації з прогулянок з дітьми)

Повідомлення nadusha » 01 серпня 2014, 15:08

Похвалюсь нашим майданчиком
Зображення

Це те, що зробив Антон
Зображення
Зображення
Зображення
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Дошколярики-бешкетники (від 3 до 6)



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей