Глобальні оголошення!



ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 19 серпня 2013, 15:10

97.Закохайся у себе

... Проведіть з цим невеликий експеримент ... просто сядьте під деревом і закохаєтесь у себе.
Забудьте світ, просто закохаєтесь в себе.
Духовність дуже самозакохана - це пошуки самого себе, пошуки власного сенсу. Це означає: черпати радість в собі, відчувати власний смак. І коли цей смак починає виходити зсередини ... заждіть трохи, пошукайте . Відчуйте власну унікальність, на подобу досконалого Бога, знайдіть радість у власному існуванні: «Що я зробив, якби не народився? Як би я зміг поскаржитися, і кому, якби мене не було? »
Ви - в цьому існуванні! С
Нехай смак цього вбереться в кожну вашу клітинку. Нехай вас охопить і змиє хвиля цього трепету. Почніть танцювати, якщо вам хочеться танцювати, почніть сміятися, якщо вам хочеться сміятися, або почніть співати, якщо вам хочеться заспівати пісню. Але не забувайте, що джерело радості - ви самі, Божа дитина, і нехай струмки щастя течуть зсередини вас.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 19 серпня 2013, 15:18

98.
Як прагнення стати "ідеальною жінкою" може перешкоджати щастю ..

Зараз дуже багато літератури, тренінгів та семінарів на тему розвитку жіночності. Жінкам, немов, звідусіль всі кажуть: ви - недосконалі!
Вам треба працювати і працювати над собою, розвиватися, читати, навчатися різним наукам, виконувати свої обов'язки, щоб стати супер-жінками!
А поки ви так - просто жінки - з маленьким рівнем запасу енергії, що не жіночні, що не популярні, і шансів на хорошу сім'ю у вас, м'яко сказати, замало ...

Це проблема соціуму і помилка багатьох жіночих тренерів і консультантів, які користуються природного наївністю жінок, переконуючи їх у їх недосконалості.
Жінок дуже легко змусити повірити в їх не-ідеальність, і схилити їх купувати жіночний одяг, бігати по салонах краси, проходити навчальні курси та тренінги, адже всіма жінками рухає чисте, безкорисливе, прагнення - бути щасливою. Просто бути щасливою ... Але в суспільстві починає складатися такий стереотип, що щоб бути щасливою, потрібно стати супер-жінкою. І в цьому головна помилка.

Я знаю багатьох жінок, які усвідомивши, що все життя вели себе не по-жіночому, раптом, озброївшись порадами жіночих психологів, починають різко мінятися. Вони виписують на папірцях: "Жінка має ..." - І перелік обов'язків. "Жінка НЕ ​​повинна ..." - І довгий список ... І починають опановувати всіма мистецтвами відразу, застосовуючи всю перемішану в їх голові інформацію, одночасно, переконані в тому, що в цьому їх шлях до щастя ...

Вони починають освоювати кулінарію, суворо стежать за чистотою і порядком у будинку, всім намагаються бути корисною, адже, як вони почули від розумних лекторів "природа жінки проявляється у служінні", намагаються поєднувати в собі всі аспекти жінки, щоб бути для чоловіка ідеальною дружиною, тому вони поруч з ним і коханки, і музи-натхненниці, і мами, і сестри, і подруги ... Але, крім того, роботу - ніхто не скасовував, тому вони продовжують ходити в офіс, і ще й там усіх радувати ... Ось тепер-то вони супер-жінки!

Але незабаром з подивом помічають, що щастя в їхньому житті не додається. Швидше навпаки ...
Від суміщення кількох справ одночасно (в соціумі - працівник; будинки-дружина, мама, коханка, кухар, прибиральниця, вихователь і т.д. і т.п.), жінка перетворюється на набір цих функцій і стає не лагідною і щасливою, як очікувалося, а втомленою, злою і контролюючою ...
Адже якщо прагне стати "супер-героєм" жінка, вона і від інших вимагатиме ставати "супер-героями", а іншим це не завжди треба ...
До того ж, настільки інтенсивне догоджання почуттям інших з метою бути потрібною і цінною, не залишає жінці час на задоволення ЇЇ потреб. Вона не може розслабитися, прислухатися до своїх бажань, дати своєї істинній Суті проявитися, в ній ростуть образи на близьких і роздратування ...

Грати роль "супер-жінки" і бути нею - різні речі. Так часто ми вибираємо саме грати, адже це "правильно", це "жіночий шлях", це "приведе нас до щастя" - репліки з прочитаних книг і статей. Жінки, нагодовані цими красивими і, здавалося б, істинними переконаннями відставляють себе на задній план і починають діяти з позиції "повинна ...". З чоловіком я повинна бути смиренною і ласкавою, а якщо мені хочеться крикнути - це ж не жіночно! я придушую в собі це бажання (яке потім проявиться у мене у формі хвороби). На роботі я повинна всіх любити і всім допомагати, а якщо я втомилася і мені хочеться додому, я повинна пересилити себе, адже головне - бути корисною, і тоді тебе всі будуть любити і цінувати! Я повинна харчуватися правильно і вставати о 5 ранку, адже це приносить щастя в життя, але якщо я проспала "милостиві годинни" або з'їла зайвий шматочок торта, то буду себе всіляко корити, адже це не правильно! ... Все це дурниці, дівчата.

Зрозуміло, жіночі тренера, психологи та консультанти, хочуть усім щастя, і діють з благих намірів. Але ми часто неправильно сприймаємо їх рекомендації, думаємо що ми якісь недороблені, недооцінені, і починаємо себе вдосконалювати з позиції "неприйняття". Ми не приймаємо себе такими, які ми є зараз. Ми не бачимо власної цінності. А раз не приймаємо, то скільки б ми себе не конструювали, результат нас ніколи не задовольнить ... До мене часто приходять дівчата на заняття я запитують: "Скажіть, що мені ще почитати? Що мені ще пройти, який тренінг, яку медитацію? Що мені ще потрібно зробити (щоб стати-таки щасливою)? .." При всьому цьому вони прочитали томи книг з саморозвитку, пройшли сотні тренінгів з розкриття жіночності, безперервно слухають аудіо-лекції ведичних майстрів, у них голова кипить від надлишку інформації, а їм все мало ...

Тоді я кажу: "Зупинися. Припини читати і вивчати. ​​Почни просто насолоджуватися життям ... Усвідом, що ти вже досконала. Всі знання і всі здібності до того, щоб стати щасливою, вже є всередині тебе ... Прийми себе. Прийми такою , якою тебе створив Бог. Прийми себе з усіма бажаннями, помилками, недоліками. Ти - абсолютно унікальна. Ти - красива. Ти - любов Бога ... Прийми це ... Прийми це природно ... Перестань годувати себе інформацією, почни жити , слухаючи свій стан ... слухаючи голос мудрості, який звучить всередині тебе ... Коли ти заспокоїшся і перестанеш думати про те, що ти ще «не дороблена", тоді ти станеш щасливою ... Тоді з цього стану єства ти зможеш розкриватися ще більше, і це буде тобі в радість ... Ти зможеш відстежувати, що ти хочеш - і робити це; що ти не хочеш - і уникати цього ... Ти зможеш жити в потоці, і саме життя стане нести тебе ... Всі почне відбуватися саме ... дуже легко, як у дитинстві ... Просто прийми себе, розслабся, і будь щаслива ... "

Я переконана, що розкриття жіночності потрібно починати з прийняття себе, своєї унікальності, з любові до себе. Для жінки - її бажання повинні стояти на першому місці. Можливо хтось скаже, що це егоїстично, але від цього "егоїзму" виграють усі. Коли жінка задоволена, коли вона щаслива, коли вона розслаблена, то щастям і спокоєм наповнюються всі члени її родини ... Коли ж вона виконує завдання зі списку "повинна" без всякої радості, її змученість і дратівливість відштовхує від неї близьких людей ... У наш час жінки насправді вміють дуже добре служити іншим людям, вони всіх ставлять попереду себе, вони всім намагаються догодити. Але єдине, чого вони не вміють - делегувати частину своїх обов'язків іншим, розслабитися і плисти за течією. Тому, це повинно стати основною аскезою жінки. Ой, знову це слово "повинна". Як йдеться "Жінка має бути щасливою, а більше вона нікому нічого не винна", - у цьому є істина.

Тому що коли жінка щаслива, їй в радість виконувати свої обов'язки, вона легко і граючи з усім справляється, пурхаючи над життям. Коли жінка щаслива - вона стає джерелом процвітання для своєї сім'ї. Вона стає магнітом . Жіночність у ній - не "вимучена», не «зроблена», не «натренована", а вона є природнім проявом її божественної суті ...

Мені здається, основне, чого повинні вчитися жінки - це виконувати своє головне призначення - створювати навколо себе простір любові і краси. І починати, звичайно, потрібно себе. Полюбити в першу чергу саму себе, стати красивою в першу чергу для самої себе, а потім вже ця любов і краса почне вільно виливатися від жінки в світ, і зі світу - назад до неї. А там прийде і внутрішня мудрість, і розуміння своїх обов'язків, і природне бажання їх виконувати, служачи на благо світу ... І все це буде тільки збільшувати красу, любов і щастя в житті жінки ...

Використовуйте ці знання під Благо, і будьте щасливі! З Любов'ю і Благословенням, @ Марія Мавела
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 19 серпня 2013, 15:19

99. Думки

Люблять адже не за щось. Просто люблять, і все.

У тибетській традиції радять дивитися на життя очима мандрівника, який на пару днів зупинився у готелі: йому подобається номер, подобається готель, але не прив'язується до них надмірно, бо знає, що все це не йому належить, і він незабаром поїде.

© Санге Кхадра

жінка схожа на олію. Якщо чоловік (світ) стає ріжучим ножем, вона може стати ще більш м'якою. Тоді і вона не ранится і у чоловіка менше імпульсу до жорсткості. Ще думаю про доброту, її силу, яка в собі може все розчиняти ... А ще про важливість внутрішньої, невидимої підготовки до будь-якої справи. Я думала, що накриваю на стіл, прибираю в квартирі, привожу в порядок запису - готуюся зовні. Ми перед виходом у світ, приймаємо душ, чепуряться, підбираємо духи, аксесуари - А часто всередині себе не встигаємо "підготувати світ", яка б не розхлюпувати у поза суєту і емоції, а чого-то б гармонізував, або хоча б не засмічував. .. загалом, думала про те, що важливо і всередині себе "Приготувати місце" - до кожної зустрічі, до дії, до дня. Як колись, тільки помолившись, приступали до будь-якої роботи.
С.Ройз
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 18 лютого 2014, 13:31

Ось і прийшов час для 100 завдання
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 18 лютого 2014, 13:42

Бажання, які зцілюють

У нашому житті постійно відбуваються дива. Просто одні люди в них вірять , а інші їх здійснюють . Також багато тих , хто не вірить і тим більше не здійснює чудеса. Ця замітка , для тих , хто не вірить в дива. Раптом , ви захочете переглянути свою точку зору.

Рак вважають не виліковним , але диво можливе
Сучасна цивілізація придбала безліч хвороб , які люди вважають не виліковними . Люди вірять , що рак невиліковний і вмирають від нього. Люди засудили самі себе до смерті , тому що втратили віру в закладений від природи механізм самозцілення .

Будь який лікар доктор в онкодиспансері скаже , що ці хворі страждають надмірною образливістю та вразливістю . Просто , коли людина злиться ,чи по-іншому вміє проявити свої емоції, та навіть відкрито виявляє свій негатив , а якщо вона ще вміє при цьому не носити образ- це велике уміння. Коли ж вона тихо довго ображається , у неї є внутрішній непроявлений конфлікт, всі ті ж негативні процеси у неї протікають на невидимому , тонкому рівні . Результат один і той же - людина здатна силою свого негативу змусити клітини тіла перероджуватися .
Рак вражає ті органи і системи, які в людини в даний період найбільше чутливі . Сучасній медицині відомо , що емоції змінюють стан людини миттєво . Негативні - здатні вбити , а позитивні - створити диво . Чудеса в процесах організму людини не видимі оку , бо мають біохімічну природу. А основа біохімії - це гормони , які безпосередньо пов'язані з емоційною сферою людини .

У Німеччині лікарі провели грандіозний експеримент з дітьми на останній стадії раку. Вони вирішили подарувати цим дітям виконання їх самого заповітного бажання .
Кожна людина , у якого таке бажання здійснювалося , може згадати свої переживання і емоційний стан. Людина в такі хвилини ширяє над землею , рівень гормонів щастя і радості зашкалює. Це також стрес для організму , як і рак , але стрес позитивний. Лікарі припустили , що цей стрес може змінити динаміку перебігу хвороби. І ось , що вийшло.

Було вибрано кілька самих безнадійно хворих дітей. У них розпитали про їхні бажання і здійснили їх. Лікарі взяли на себе ролі чарівників і створили диво зцілення.

14 -річна сільська дівчинка мріяла покататися на трамваї. Лікарі створили « трамвай її мрії » , посадили туди дівчинку і катали її кілька годин по місту , розповідаючи про місто , поїли її чаєм з солодощами . Вона отримала повне задоволення своєї мрії і навіть трішки більше.

11 -річний хлопчик мріяв відчути себе вершником на коні. Він марив тим , що мчить верхи . Це було одне з найлегших бажань , тому лікарі швидко знайшли пару коней , на яких хлопчик зі своїм батьком прокотилися уздовж моря. Він вдихнув на повні груди не просто дух свободи і швидкості , хлопчик наповнився енергією здійсненої мрії.

Найважчим виявилося бажання 13 -річної дівчинки , яка мріяла стати принцесою , у якої були б слуги і розкіш. Для цієї мрії чарівники - лікарі орендували древній замок. Її одягнули в розкішну сукню , самі переодягнувшись в лакеїв . Вони прислужували їй , кланялися .Для цього вони взяли напрокат антикварні одягу та повністю відновили замкову атмосферу.

За результатами медичного обстеження , у однієї дитини рак повністю зник . У інших спостерігалася динаміка зупинки розвитку клітин. Стати чарівниками для лікарів виявилося простіше , ніж вилікувати дітей медикаментозно .

Все що потрібно кожній людині , це вірити в свої бажання. Вірити і діяти згідно своєї мрії. Слідувати за нею , як за Сонцем , яке буде давати життя . Кожній дитині життя подарували батьки , але вони ж , її і відбирають у своїх дітей.
Кожній дитині життя подарували батьки , але вони ж , її і відбирають у своїх дітей.

З нашої історії видно , що бажання дітей могли б бути здійснені батьками. Адже саме батьки зобов'язані бути чарівниками для своїх дітей , насичувати їх любов'ю і щастям.

ЧАСТО Батьки , конфліктуючи між собою , ображаючи один одного , пред'являючи претензії , зовсім не підозрюють, що руйнують своїх власних дітей. Вони знищують своїх дітей матом , п'яними розборками , докорами , образами ,звинуваченнями, а часто ще й фізичним насильством. Діти стають щитом і мечем у війнах своїх батьків. Такі діти приречені на важкі хвороби . Вони , за допомогою хвороби , безмовно звертаються до батьків: «краще я помру , а ви живіть мирно» . У дітей виникає почуття провини , що це через них батьки сваряться . Діти неусвідомлено беруть на себе відповідальність за сімейні конфлікти і хворіють .

Звісно рак виникає не лише у тих дітей у яких батьки так поводяться, адже є ще багато спадкових механізмів, багато ще не вивченого вченими, неекологічне харчування, проживання, вплив медикаментів, АЛЕ якщо батькам можна стати кращими, це ж не важко.

Все що потрібно , це стати для своїх дітей чарівниками . Почати думати , говорити і діяти з любов'ю. Всі думки і вчинки батьків пов'язані з дітьми невидимими нитками. Це нитки почуттів та емоцій. Найсильніші з них здійснюють мрії. Батьки , які здійснили бажання дітей , сильно захищають їх від « модних» сучасних хвороб .

Рецепт простий: «Щаслива дитина - здорова дитина ». Станьте для своїх дітей чарівниками .
© Тетяна Дугельна , психолог- письменниця
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 18 лютого 2014, 13:47

101
phpBB [video]
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 14 квітня 2014, 01:02

102.

У вирі повсякденного життя ми часто не помічаємо, як ростуть наші діти. А діти сусідів, друзів, колег ростуть ще швидше. Щоб назавжди зберегти ці чудові моменти, є ідея від голландського режисера Франса Хофместера. Він знімав доньку Лотту з певною періодичність протягом 12 років її життя, а потім змонтував їх у 3-хвилинне відео.

дивіться, як це виглядає:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 16 квітня 2014, 01:29

103. Переважно подорожують інкогніто

Часто вранці поспіхом збираюсь, не встигаю помолитися, молюсь по дорозі... В той день не пригадаю вже, чи прочитала 90 псалом – свою охорону...

Ввечері спускалась вулицею поблизу Собору Юра, за мною почав кричати неадекватний п'яний чоловік. Я пришвидшила хід, вдаючи, що не чую. Він почав все швидше і швидше наближатися. Вулиця була зовсім порожня, але звідкись взялись двоє хлопців, на яких я буквально наткнулась. Один відволік увагу переслідувача, інший провів мене до переходу, а далі пообіцяв провести поглядом.

Кажуть, второпність – Божа чеснота... Миттєва реакція... Маю стареньку дитячу книжечку коміксів від "Свічадо" під назвою "Святі є...". На одній з картинок пише: "Переважно подорожують інкогніто". Я б ще додала до всього переліку "є второпними", "з'являються в потрібному місці в потрібний час", "вміють надихати"...
Дзвінка

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 23 грудня 2015, 23:04

104. РОЗКАЖИ МЕНІ ПРО СВІЙ РІК, ЩО МИНАЄ

1. Яка одна найкраща подія трапилась з тобою в цьому році, що минає?
2. Що стало найбільшим викликом для тебе в цьому році?
3. Розкажи про неочікувану радість цього року?
4. Які неочікувані випробування / перешкоди були в цьому році?
5. Обери три слова, які найкраще охарактеризують твій рік
6. Обери три слова, якими б описав твій рік твій партнер (чоловік чи дружина) – не питай при цьому партнера; Спробуй здогадатись, як бачить твій рік, що минає, твій партнер. (Якщо ви не одружені та обговорюєте питання з друзями чи рідними – просто веселіться, роблячи припущення та описуючи рік одного або пропустіть дане питання)
7. Оберіть три слова, якими описав би цей рік Ваш партнер – знову-ж-таки, не питаючи один одного (це ж цікавіше!))
8. Які найкращі книги Ви прочитали цього року?
9. З ким, на Вашу думку, Ви побудували найміцніші стосунки цього року? З якими людьми стосунки Ви найбільше цінуєте?
10. Які найбільші особистісні зміни трапились з Вами в цьому році? В чому саме полягають ці зміни?
11. Розкажіть, як Ви виросли / змінились емоційно цього року? Що саме змінилось в Вам і як Ви оцінюєте ці зміни?
12. Розкажіть, як Ви виросли / змінились духовно за цей рік? Що саме змінилось і як Ви оцінюєте ці зміни?
13. Розкажи, як Ти виріс / змінився фізично цього року? Що саме змінилось і як ти оцінюєш ці зміни?
14. Як змінились твої стосунки з іншими людьми цього року? Як Ти виріс / змінився в сфері стосунків з іншими? Як ти оцінюєш ці зміни?
15. Що було найприємнішим в твоїй роботі цього року (як професійно так і вдома)?
16. Що було найскладнішим в твоїй роботі цього року і що ти вважаєш найбільшим викликом цього року (як в професійному плані так і вдома)?
17. Що стало для тебе найбільшим «поглиначем часу» цього року?
18. Розкажи, як найкраще ти проводив час минулого року? Що ти вважаєш своїм найкращим і найбільш ефективно використаним часом за минулий рік?
19. Чого ти навчився за минулий рік? Що стало для тебе найважливішим відкриттям року?
20. Напиши (або просто вигадай і розкажи) фразу (афоризм / речення…), яке б найбільше описало твій рік.



Перекладено та алаптовано з сайту theartofsimple.net
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення nelly » 22 травня 2017, 00:50

В цю тeму Марі стільки вклала :rose:
Можливо тут є тe, що потрібно Вам самe зараз.
Тим хто нe почитає в пeрeкладачі що означає osim haim, кидаю тут. Сорі,що російською
| +
НАСЛАЖДАЕМСЯ ЖИЗНЬЮ - "Осим хаим" - ЭТО ОЧЕНЬ ИНТЕРЕСНО.... Рекомендуем прочесть)

"...Мне было чуть больше сорока, когда я узнала, что на привычный вопрос «Чем вы сейчас занимаетесь?» можно отвечать: «Осим хаим». «Наслаждаемся жизнью». Впервые это выражение я услышала здесь, в Израиле. Дословный его перевод: «делаем жизнь».

Городское кафе. Полдень. За соседним столиком сидит пожилая пара. Он и она. Не муж и жена, нет. Скорее старые знакомые или друзья. Они непринужденно болтают, немного флиртуют, пьют кофе. Вдруг раздается телефонный звонок. Кто-то на том конце провода спрашивает его: «Что ты делаешь?» А он: «Осим хаим». Наслаждаюсь жизнью.

Не решаю проблемы, не зарабатываю деньги, не ищу ответы на вопросы, не ставлю цели и достигаю их, не худею, в конце концов, нет! Просто наслаждаюсь жизнью.

Эта игра слов меня буквально заколдовала, и я поняла, что тоже хочу научиться этому «осиму».

Первый урок мне преподнес владелец зоомагазина, когда ранним утром я забежала к нему за кормом для собаки. Он уже открыл свою лавочку, но еще не успел проснуться, поэтому медленно раскладывал свой товар. Я по отработанной годами московской привычке стала объяснять, что мне надо быстро и срочно.

На это хозяин лавочки достал из клетки маленького кролика и положил его в мои руки. В этот момент я поняла: так вот ты какой — осим хаим!
Время для меня остановилось. Гладить пушистый теплый комочек хотелось часами. И смотреть, смотреть завороженно на неторопливую работу продавца.

Потом было много других уроков, каждый из которых приносил мне счастье.

Например, сегодня я точно знаю, где готовят самый вкусный кофе в Тель-Авиве. Самый вкусный он не из-за вкуса, нет. Просто в этом месте собирается такая яркая публика с такими потрясающими собаками! Наблюдать за этим миром, неторопливо попивая кофе, — это для меня осим хаим.

Или. Я никогда не знала, что кормить лошадь — это кайф. Тактильный, душевный. Я с детства боялась к ним подойти. Но в Израиле на конюшне хозяйка прекрасных лошадей с улыбкой предложила мне попробовать перебороть страх, протянув лошади яблоко.

И вот, широко раскрывая огромный рот с отменными зубами, он или она протягивали морду к моей дрожащей руке и очень нежно, только влажными губами и теплым шершавым языком слизывали с ладони яблоко. На этом месте у меня слова заканчивались.

Но самый главный урок осим хаим я усвоила два года назад на дороге.
Это произошло в тот самый момент, когда я накрыла дочь своим телом. Мы с Соней ехали домой в машине и услышали вой сирены. Дело было летом 2014 года, шла операция «Нерушимая скала», и мы попали под ракетный обстрел.

Следуя инструкциям, я заглушила машину, достала ребенка из автокресла, уложила ее на дорогу и накрыла собой. Я до сих пор хорошо помню взрывную волну от сбитой ракеты, прокатившуюся по моему телу, и шепот дочери: «Мама, ты сейчас меня раздавишь». Так крепко я ее «накрыла».

После этого случая мир вокруг меня заиграл совершенно иными красками. И я наконец по-настоящему поняла, что означает осим хаим: "наслаждаться жизнью здесь и сейчас!"
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Поперед.

Повернутись до Психотерапевт, психолог



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей