18 січня 2013, 22:28
В мене цього разу були вареники (2 види), риба смажена, риба маринована, деруни, кутя, кисіль. Більше я не мала сили і можливості готувати, свекруха теж хвора... Бідна в нас сьогодні вечеря вийшла.
18 січня 2013, 22:36
В нас теж завжди чомусь на другий святвечір менше страв, (не хочеться чомусь після свят багато)цього разу робила вареники з цибулькою смаженою, кутя, узвар, оселедець, рибка з овочами і гриби мариновані.
18 січня 2013, 22:52
у нас сьогодні такі ж страви як і на перший Святвечір
18 січня 2013, 23:13
в тата було все як полагається юшка з буряка з вушками, горох з квашеною капустою, 2 види вареників, підливказ грибів, гриби мариновані, риба смажена, копчена риба, кутя, узвар, хліб, калач.
а в свекрів толом не знаю, бо взагалі не планувала їхати без чоловіка, але свекор впросив і приїхав за нами. То вже було після вечері. З того шо бачила це 2 салати з свіжих овочів: один з капусти, а інший з редьки, селери, пармезану, заправлені лимоном і олією, картопля печена, кутя, риба тушена, борщ, кутя. От шо шо ідею з салатом треба до тата) а то мені все салату свіженького не хватає.
19 січня 2013, 00:04
А в нас крім бараболі, риби, куті, вареників і салату з буряка було як завжди знову мнясо
19 січня 2013, 00:17
ну ви даєте
19 січня 2013, 00:58
ми куті не готували - в нас її ніхто не їсть :) обійшлося у три страви
19 січня 2013, 10:15
Я нічого не готувала на вечерю,бо нас запросили і ми туди поїхали на 17.30.На день варила суп гречаний пісний,собі смажила картоплю,мали оселедці і кисіль.Після свят справді хочеться чогось простенького,мені-борщику:)але щоб з квашеною капустою
19 січня 2013, 15:02
А в нас на Щедрий вечір обовязково мають бути пампушки з вишнями
Я цього року також смажила, вийшли на диво смачні
Правда вечеряли в свекрів, то там на столі було три види вареників (з картоплею, капустою, вишнями), пильмені з грибами, смажена риба, кутя, грибна підлива, оселедець під шубою (навряд чи це пісна страва
). Загалом страв менше ніж на перший Святвечір.
19 січня 2013, 16:35
Ми на Святвечі їздимо до батьків моїх. Цього разу смакували вже традиційними в моїй родині борщиком грибним на квашеному червоному буряці, грибною підпалкою (гриби, смажена мука, пшоно -виходить така рідка каша), оселедець, копченка, консерва рибна ( в нас вона обов"язково присутня, бо люблять всі), грибочки мариновані, пампушки часникові до борщу і з повидлом на десерт, овочі з грибами в рукаві і , звичайно ж, кутя. Люблю зимові свята, бо збираємося всі в мами на Тернопільщині