По-перше не телятину, а волове м'ясо в ньому гемоглобіну набагато більше, ще з м'ясних продуктів печінка, кроляче м'ясо.
Я просто перерахую, що бажано їсти
- горіхи, мед, курага, родзинки, інжир (можна робити таку суміш, перемелювати і по столовій ложці 3 рази на день)
- бобові (фасоля, горох і т.д)
- чорниці
- яйця
- вівсяна каша, пшоно
- яблука, грушки, хурма, кизил
Корисно теж чорна смородина, зелена цибуля, морська риба (сардини, скумбрія, оселедці), какао, шоколад, гранати, сливи(чорнослив), буряки, гарбуз, каші різні, картопля - тут менше заліза, але теж корисно.
Треба тільки ОБОВ'ЯЗКОВО ПАМ'ЯТАТИ, що залізо разом з кальцієм або продуктами які містять кальцій НЕ ЗАСВОЮЄТЬСЯ! Тому гречка без молока!!!
Тому з раціону такі продукти виключити на період відновлення гемоглобіну, ще понижує рівень гемоглобіну пшениця, тому хліб краще житній використовувати; макарони, манку теж відмінити.
Як згадаю ще щось напишу...