Матрьошка
Склад:
1 перець (солодкий),
3 яйця,
1 ч.л. чорної ікри,
пучок петрушки.
Спочатку нарізати перець трикутниками. Потім з 2 зварених круто яєць зробити «матрьошок», з перцю - косинки, з ікри - ніс і очі. З розім'ятого жовтка третього яйця спорудити волосся матрьошки. Прикрасити страву петрушкою.
«Мишенята»
Склад:
плавлений сирок,
відварена картопля,
варені яєчні жовтки,
консервована горбуша,
майонез.
Картопля, жовтки і сирок натерти на тертці й змішати з подрібненою горбушею та майонезом. З цього всього зліпити мишенят. Для носа і очей можна використовувати гречану крупу. Білки потерти на тертці, а на них помістити готових «мишенят».