mariana » 23 вересня 2011, 12:10
Я недано робила дуже смачні перчики, фаршировані сирами. Даю рецепт.
6-7 червоних перців розрізати акуратно навпіл, не пошкоджуючи хвостик. В кожен перчик кладемо 1 ч.л оливкової олії, кілька плястерок часника, солимо, перчимо. Запікаємо в духовці при темп.200 градусів приблизно20-25 хв.
Тим часом готуємо начинку : 250 гр сиру сулугуні і 250 гр сиру твердого( я брала королівський, можна маасдам) тремо на грубій терці, додаємо 150 мл вершків,2 ст.ложки каперсів(можна замінити дрідно порізаними корнішонами), гарно перемішуємо. Викладаємо наш перець, зливаємо сік що утворився на бік форми, фаршируємо нашою начинкою, зверху посипаємо трішки паприкою і відправляємо назад в духовку на 20-25 хв(дивимося щоб сир не згорів, а гарно розплавився і перці запеклися). Під час запікання утворюється смачний соус, можна в нього мокати хліб і їсти разом з перчиками.
Дужке смачно виходить, можна їсти і холодним і гарячим. В оригінальному рецепті треба було ложити 4 виду сиру, так що якщо маєте можливість, то кладіть, головне щоб один був м"який по смаку, інший гострий, інший типу моцарели або сулугуні.