Глобальні оголошення!

Пропало молоко. Таке буває?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Повідомлення гра з вогнем » 26 березня 2010, 19:39

я не знаю чи то материнство мене змінило (гормони, нова ситуація, тощо) чи як.
але спершу я теж ставилася до годування поскільки-постільки.

а потім почала читати, перейнялася ідеяєю, вирішали, що молочко корисне для дитини. потім народився маленький хлопчик і я зрозуміла, що молочко йому потрібне.
якщо я захотіла дитинку, то повинна хтіти й дати їй все найкраще.
а що може бути краще за те, що закладено природою для здорової дитинки?

колись я розуміла фразу "пропало молоко". тепер я не розумію цієї фрази. але чомусь вона говориться так щиро і з таким болем, що я в розгубленості
або ж "я не молочна". найчастіше просто як відмазка. але коли хоч трішки запитати людина починає дратуватися.

я розумію, що негарно нав'язувати свою думку. але не розумію чого не сказати просто - я не буду годувати, а вигадувати всілякі "молочні породи".

щиро кажучи для мене більш прийнятна позиція "я не буду годувати, бо хочу кар'єри, грудей, не хотіла цієї дитини" аніж награне "пропало молоко". випарувалося чи що?

пояснити що одним що іншим практично не можливо ні те, що годування не псує їх красивих, ні те, що молоко не пропадає, а відсоток жінок, які не можуть годувати дуже низький.

я більше поважаю чітку позицію, а не награність :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення happymami » 27 березня 2010, 18:27

гра з вогнем написав:колись я розуміла фразу "пропало молоко". тепер я не розумію цієї фрази. але чомусь вона говориться так щиро і з таким болем, що я в розгубленості
або ж "я не молочна". найчастіше просто як відмазка. але коли хоч трішки запитати людина починає дратуватися.
...награне "пропало молоко". випарувалося чи що?...

Мене зараз взагалі коробить словосполучення "пропало молоко" ага. Але, ви не повірите, я колись була твердо впевнена, що й у мене воно ПРОПАДАЄ. І впевнена, що воно таки б ПРОПАЛО (випарувалося, чи пішло вовнутрь :lol: ), якби не активні дії моєї мами.
Общім, 4 роки тому я народила дівчинку і вроді всьо добре. Груди, як у всіх болять, соски потріскані, як дитина ссе - пальці на ногах в трубочку звертаються, всі діла. Молока вроді достатньо, але пішов стрес, я дуже перенервувалася і багато плакала і ви не повірите, але молока реально стало менше. Дитинка не наїдалася, плакала теж. І мабуть на тому моя кар*єра матері-годувальниці скінчилася б, якби моя мама не взяла всьо в свої руки, сказала "Так, успокоїлася і думаєш про дитину". І з молочком все налагодилося.
Тому зараз, коли я чую про пропажу молока, або немолочність мами, то мені так і хочеться сказати "Бляха, жінко, відкинь всю фігню зовнішнього світу від себе і думай про дитину а не про себе".
Немолочність=егоїзм. Ось так я пояснюю всі ті відмазки
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Підтримайте дискусію (для тих, хто в "однокласниках")

Повідомлення Shalimar » 09 листопада 2010, 17:09

happymami написав:коли я чую про пропажу молока, або немолочність мами, то мені так і хочеться сказати "Бляха, жінко, відкинь всю фігню зовнішнього світу від себе і думай про дитину а не про себе".

ну всё-таки существуют женщины, которые хотят, борются за ГВ, но не могут кормить грудью. Не надо так категорично на всех...
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення happymami » 09 листопада 2010, 17:34

Shalimar написав:
happymami написав:коли я чую про пропажу молока, або немолочність мами, то мені так і хочеться сказати "Бляха, жінко, відкинь всю фігню зовнішнього світу від себе і думай про дитину а не про себе".

ну всё-таки существуют женщины, которые хотят, борются за ГВ, но не могут кормить грудью. Не надо так категорично на всех...

ну я ж не кажу, що я так і кажу))) я кажу - ХОЧЕТЬСЯ СКАЗАТИ ;)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Shalimar » 09 листопада 2010, 21:22

happymami написав:ну я ж не кажу, що я так і кажу))) я кажу - ХОЧЕТЬСЯ СКАЗАТИ ;)

говори не говори, молока у них от этого больше не станет
И это не в их власти
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 09 листопада 2010, 21:28

Shalimar написав:ну всё-таки существуют женщины, которые хотят, борются за ГВ, но не могут кормить грудью. Не надо так категорично на всех...

таких жінок 1-3%. часто вони знають, що не можуть годувати ще до вагітності.
у більшості ж випадків "пропало молоко" - це або небажання годувати, або нестача інформації і підтримки рідні.

я теж знаю жінок, які незважаючи ні на що, все таки підтримували годування максимально довго, незважаючи на те, що належали до тих злощасних 1-3 %
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 09 листопада 2010, 21:46

гра з вогнем написав:у більшості ж випадків "пропало молоко" - це або небажання годувати, або нестача інформації і підтримки рідні.

я теж знаю жінок, які незважаючи ні на що, все таки підтримували годування максимально довго, незважаючи на те, що належали до тих злощасних 1-3 %

ну я тоже знаю одну маму, которая поддерживала ГВ изо всех сил, а в результате ребенок загремел в больницу с потерей веса в летаргическом состоянии
Что в Вашем сообщении значит фраза "не смотря ни на что"?......
И другую маму знаю, которая держит извивающего плачущего ребенка целый день на груди, для поддержания лактации, а под вечер сдаётся и кормит ребенка смесью, бичуя себя за каждую бутылочку...
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 09 листопада 2010, 21:53

Shalimar, і до чого тут ГВ? фанатизм чистої води.
якби мій малюк недобирав вагу, я б теж догодовувала. тут без питань.
але й в першому, й в другому випадку все таки варто звернути увагу 1) медичні чинники, 2) на організацію грудного годування

не зважаючи ні на що - означає незважаючи на фізіологічні причини, які перешкоджали повноцінному годуванню. але це якраз був випадок, коли без сумішші не обійтися. про це говорили всі консультанти з грудного годування, про це знала жінка.
тому ця жінка боролася не за гв чи за суміш. а за повноцінне харчування для своєї дитинки :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2010, 22:29

а в результате ребенок загремел в больницу с потерей веса в летаргическом состоянии

Моя подруга народила на 7 місяців пізніше ніж я ,і також з осудом дивилась на мене,що мовляв я не хочу ,бо десь начиталась що так не буває ,що хочуть а не можуть.Так от дититна також у неї висіла на сісі цілодобово,коли не висіла то плакала,а одного разу так зашлась,що втратила свідомість,вони там всі за тих кілька хвилин чуть не подуріли так налякались,поки дитину до тями не привели,виявилось що то від недоїдання ,голодний обморок.Після чого поступово перейшла на штучне вигодовування і перестала бути такою категоричною.Хоча поряд також була мама,яка варила молочні каші,не було стресів,бутилок,сосок,тепла атмосфера в домі, перечитано купу літератури,максимально створювались всі умови для ГВ.
Написане вище не для суперечок,а для роздумів.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 09 листопада 2010, 22:41

дівчата, ну чес слово історії з розряду ужастіків.
всі завзяті прихильники гв тест мокрих пелюшок як 5 пальців знають. мені дивно, що жінки-адепти грудного годування, у яких дитина цілими днями на грудях висить, ні разу не задумалися про вистачає молока і ні разу хоч би заради цікавості не зробили тест на мокрі пелюшки.

всюди, у всіх керівництвах з грудного годування наголошується, що малюк має мінімум стільки пісяти, стільки какати, бути веселим і грайливим навіть якщо за нормами не добирає вагу. а ні - то суміш, догодування і поради як зберегти грудне годування догодовуючи сумішшю.

не знаю чи всюди так, але мені в пологовому графіки видали, на яких я мала відзначати скільки какає, скільки пісяє, коли і як часто. коли годую, як часто. ці графіки є у вільному доступі в неті.

наведені історії з розряду істинного фанатизму або мають недоговорки. як одне так й інше трапляється, але це не привід на кожен, навіть третій крик, догодувати сумішшю чи ставити на собі немолочний хрест.

до вигодовування малюка, до догляду за ним потрібно підходити зважено і помірковано.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей