Цікавить, що можна робити з молока. І деякі нюанси при виробництві Бо ми зараз кожен день беремо в сусідів по три літри молока, і хочеться їх використати з максимальною користю і різноманіттям.
Спочатку, що можна робити, напишу, що я знаю, а ви, будь ласка, доповніть:
Кисле молоко
Ряжанку, йогурти та інше (для цього треба закваски, правильно?)
Вершки
Творог
Сметана
Масло (зі сметани робиться чи з вершків?)
Твердий сир (вже пробувала рецепти без заквасок, ще хочу із заквасками експерементувати)
Сироватка (правда я її не використовую)
морозиво (найпростіший варіант перемішати з цукром і заморозити)
згущене молоко (ще не пробувала, але треба просто з цукром довго варити). Доречі десь в кулінарних естафетах згадувалося концентроване молоко, певно, його теж можна зробити, довший час гріючи?
Що ще можна робити?
Тепер питання по виробництву.
Для скисання молока спочатку свіже молоко краще поставити в холодильник, щоб підійшла сметана, так? А на який час приблизно? Кришкою накривати чи ні? Потім скисає при кімнатній температурі, теж питання, чи накривати? Через який час краще збирати сметану?
Що таке сепараторна сметана?
І про вершки. Коли їх збирати. Може існує спеціальна технологія чи просто ложкою? Скільки вони можуть зберігатися?
Взагалі, скільки можуть зберігатися домашні продукти? Кисле молоко, сметана, масло, творог? Бо в мене щось дуже швидко все стає не свіже по запаху