Головне, щоб було стандартно тепло. Моя сестра робила в термосі. Чула, що і в банці виходить. Закваски зберігати в морозилці. Здається, до пів року можна.
Я теж робила просто в банку і біля батареї,або на теплу підлогу.На ніч.Зранку добрий йогурт.Брала йогурт Гуд Фуд,в аптеці.З готового ще два рази можна робити новий йогурт.
Дякую, дівчата Вже купила закваску Vivo, буду пробувати. В мене завжди виготовлення кисло-молочних продуктів по старинці :-) А тут все серйозно, як в аптеці. Моя бабця б сказала: "Ше м такого не виділа"
"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
Зробила йогурт, і якийсь він мені дивний. Рідкуватий і на смак солодкий, як молоко Нема отої кислоти, як в кисло-молочних продуктах. То так має бути чи може невитримана технологія? Загортала в рушник і стояв трохи біля батареї.
"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus якщо рідкуватий і солодкий - то не сквасився. В такому випадку, можна трохи підігріти його, і знову ставити докисати. Вот і через то я люблю більше робити в мультиварці, бо тримає постійно одинакову температуру.
Я цими днями,коли ми обговорювали, теж зробила,на літру молока додала трохи йогурту від Молокії,з пакету і чуть сметани (експеримент) На ранок був дуже смачний йогурт!!!Буду ще робити. Ставила на теплу підлогу банку.