Глобальні оголошення!



Виготовлення молочних продуктів

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Julialedi » 11 квітня 2014, 14:51

Я з молока часто роблю йогурт за допомогою сухих заквасок "VIVO йогурт" або "GOOD FOOD йогурт чи симбіотик", коштують 1 пакетик 10 - 13 грн., залежно від аптеки, і йде він на 1-3 літри молока, та ще можна робити перезакваску. Але беру молоко магазинне казкове 2,7%, щоб не жирне. Добра штука, а головне корисна, і ви приготували самі, тому не переживаєте за склад :dance:
Зображення
Зображення
Julialedi Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 98
З нами з: 19 вересня 2013, 14:10
Звідки: з файного міста ТЕРНОПІЛЬ )))
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 101 раз.
Діти: донечка Анастасійка ) і донечка Яринка)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Malavka » 11 квітня 2014, 23:06

Хочу похвалитися) Минулих вихідних зробила молоду моцареллу. Купувала закваски для йогуртів в одному нет-магазинів, і там є багато компонентів для сирів різних. Ото я спробувала з найпростішого. Мммм, який він добрий вийшов, той сир. І робити зовсім не тяжко) Тепер буду робити бринзу)) З 3х літрів молока вийшло 650 грам сиру,добрий такий кругляк. І ферменту на 5 грн. Головне, ступінь посолу на свій смак) Єдиний нюанс, молоко мусить бути свіже домашнє.
Зображення
Malavka Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 160
З нами з: 14 грудня 2010, 14:41
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 104 раз.
Подякували: 113 раз.
Діти: Донечка 2011, ще одна донечка 2013

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Кокетка » 11 квітня 2014, 23:17

в інструкції до закваски йогуртів гуд фуд пише ,що домашнє молоко треба кипятити ( але є такі "дЄятЄлі :=): які думають а шо буде :confused: )) так от молоко і правда треба кипятити :yes: правда, правда) :yes: мій експерементальний йогурт послужив корисній цілі і кекс спекла з кокосовою стружкою і хліб спекла))) :wink: але просто їсти не добрий геть чисто
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 906
З нами з: 20 березня 2013, 16:22
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Julialedi » 11 квітня 2014, 23:47

Malavka написав:Хочу похвалитися) Минулих вихідних зробила молоду моцареллу. Купувала закваски для йогуртів в одному нет-магазинів, і там є багато компонентів для сирів різних. Ото я спробувала з найпростішого. Мммм, який він добрий вийшов, той сир. І робити зовсім не тяжко) Тепер буду робити бринзу)) З 3х літрів молока вийшло 650 грам сиру,добрий такий кругляк. І ферменту на 5 грн. Головне, ступінь посолу на свій смак) Єдиний нюанс, молоко мусить бути свіже домашнє.

Оооо...клас...і я хочу попробувати, а як ви робили??? брали суху закваску на сир???
Зображення
Зображення
Julialedi Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 98
З нами з: 19 вересня 2013, 14:10
Звідки: з файного міста ТЕРНОПІЛЬ )))
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 101 раз.
Діти: донечка Анастасійка ) і донечка Яринка)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Julialedi » 11 квітня 2014, 23:50

Кокетка написав:в інструкції до закваски йогуртів гуд фуд пише ,що домашнє молоко треба кипятити ( але є такі "дЄятЄлі :=): які думають а шо буде :confused: )) так от молоко і правда треба кипятити :yes: правда, правда) :yes: мій експерементальний йогурт послужив корисній цілі і кекс спекла з кокосовою стружкою і хліб спекла))) :wink: але просто їсти не добрий геть чисто

Ви знаєте й мені смак не дуже подобається, але то я роблю дитині і даю з печеньком і цукеркою (ділю її на маленькі частинки, бо ж багато солодкого ні-ні), а моя мама додає трішки меду або варення, і зовсім інший смак :wink:
Зображення
Зображення
Julialedi Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 98
З нами з: 19 вересня 2013, 14:10
Звідки: з файного міста ТЕРНОПІЛЬ )))
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 101 раз.
Діти: донечка Анастасійка ) і донечка Яринка)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Natalinda » 12 квітня 2014, 09:45

А в мене останнім часом не виходить переквашувати йогурт((((( Море сироватки виходить((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 12 квітня 2014, 11:40

Natalinda написав:А в мене останнім часом не виходить переквашувати йогурт((((( Море сироватки виходить((((


І в мене! Раніше переквашувала по кілька раз, а останній раз получилось, як кисле молоко по консистенції - все грудочками і море сироватки. Як і Кокетка, спекла потім кекс :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2683
З нами з: 11 вересня 2012, 21:35
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Natalinda » 12 квітня 2014, 12:06

TaniaPicaSSo а ти робиш в йогуртниці?
Бо я просто в банці, закутую рушником і ставлю на котел
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення Julialedi » 12 квітня 2014, 18:52

і я немаю йогуртниці і завжди так роблю. Я вже замітила, що поставивши на перезакваску...через 8-10 годин, коли вже тре забирати...воно ріденьке, потім ставлю в холодильник...і стає густішим
одного разу взагалі злякалась, купила ГУДФУД, перезаквасила...дивлюсь таке рідке і кисле :nea: ...думала шось не так зробила, та й вилила, :ha: :dash: а то виявляється він такий кислуватий має бути :yes: , тому більше люблю ВІВО :wink:
Зображення
Зображення
Julialedi Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 98
З нами з: 19 вересня 2013, 14:10
Звідки: з файного міста ТЕРНОПІЛЬ )))
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 101 раз.
Діти: донечка Анастасійка ) і донечка Яринка)

Re: Виготовлення молочних продуктів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 12 квітня 2014, 19:03

Natalinda написав:TaniaPicaSSo а ти робиш в йогуртниці?
Бо я просто в банці, закутую рушником і ставлю на котел

Я роблю в термосі.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2683
З нами з: 11 вересня 2012, 21:35
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron