Хотіла написати , що не вживаєм ні маргарину ні спреду, а без масла не можу, хоч і знаю, що теж багато шкідливо. Треба пробувати купувати домашнє масло. Самому робити дуже дорого виходить. Печу на маслі, деколи на олії, а частіше бісквітне тісто.
olgakr чому дорого? моя мама постійно домашнє масло робить, купує сметану сепараторну, і збиває масло, вихід з літри сметани біля 800-900 гр масла, літра сметани - біля 60 грн здається, набагато дешевше ніж магазинне масло. Хоч я не дуже любитель домашнього, воно кислувате.
erinaceusзвичайним міксером збиває, кілька хвилин - масло готове. На жаль, на олії все не спечеш, те саме пісочне тісто, а воно в основі дуже багатьох пирогів.