Глобальні оголошення!



Їмо травичку

Рецепти і секрети

Модератор: irinka

Re: Їмо травичку

Повідомлення Ліда » 25 травня 2016, 17:35

Дівчата підкажіть, якщо рукола зацвіла-то її треба зривати повністю? чи можна їсти?
Ліда Офлайн


 

Re: Їмо травичку

Повідомлення Natalinda » 25 травня 2016, 20:00

Вона вже гірчить, то не смачна просто, а так їсти можна чого ж))))

А я вам скажу що таки тушений шпинат то для мене найкраща страва з шпинату)))))

Робила ньоки, дізнавшись що то всього на всього ліниві вареники)))))
Робила ньоки з шпинатом запечені в шпинатно-вершковому соусі, але просто тушений шпинат з сметанкою то найбільша смакота :love:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Їмо травичку

Повідомлення oksana_tern » 25 травня 2016, 20:20

а я стандартно всю траву яку маю (салат,шпинат,лобода) ріжу і роблю звичайний салат з олією не рафінованою і з французькою гірчицею і бринзою, це мені найбільше смакує і чоловікові теж
oksana_tern Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 410
З нами з: 11 січня 2014, 16:07
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 222 раз.
Діти: Донечка Катруся

Re: Їмо травичку

Повідомлення Ameli » 25 травня 2016, 22:34

І мені шпинат найсмачніший це тушений! Але хто їв лободу (або по народному натина)))) то таки та мені з трав таких варено-тушених найсмачніше. може того що дитинство нагадує. все хочу тут в Тернополі зготувати але так впадло ту лободу збирати. а та червона вже окультурений варіант мені зовсім не те.
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 738
З нами з: 08 квітня 2013, 23:40
Нагороди: 2
багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Re: Їмо травичку

Повідомлення erinaceus » 25 травня 2016, 22:59

А я тушила і мене не сподобався :nea: Якийсь він ніякий... У випічці подобається більше.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Їмо травичку

Повідомлення oksana_tern » 25 травня 2016, 23:02

Ми лободу також тушили то вона мені на смак як пастаї ( стручкова фасоля тушена)
oksana_tern Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 410
З нами з: 11 січня 2014, 16:07
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 222 раз.
Діти: Донечка Катруся

Re: Їмо травичку

Повідомлення pan_kotskyy » 25 травня 2016, 23:47

А руколу вириваєте з корнем чи тільки листя? Я поки з корнем рослинки рву, бо загусто посіяла, проріджую. Але от не знаю чи всю виривати чи залишати, бо навіть не знаю чи рукола в мене цього разу багаторічна.
До речі, минулі роки мала багаторічну руколу, листки такі трохи гостренькі, яка цього року теж вилізла, але я її не хочу навіть рвати, вона для мене тепер затверда і загірка, порівняно з тою, що цього року висіяла і їм (в цієї листки заокруглені, забарвлення світліше і на смак ніжніша).
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1447
З нами з: 23 січня 2011, 15:58
Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Re: Їмо травичку

Повідомлення nelly » 26 травня 2016, 00:49

а лобода є якась окультурена? яка вона на смак?
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Їмо травичку

Повідомлення Natalinda » 26 травня 2016, 08:37

Я лободи ніколи не їла..... психологічний барєр чи що))))) як і з кульбабою)))))
Моя руккола з корінцями не рветься) Але типу рву з. Взагалі цьго року погодя сприятлив дуже для трави. В мене таких класних салатів ще ніколи не було, правда айзберг підкачав((((( купила таку здоровенну пачку, а він не зійшов((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Їмо травичку

Повідомлення taranjka » 26 травня 2016, 09:16

Я цього року листя грициків замінила - смачно як в салат, так і тушеним
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Кухня



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron