Я вчора готувала Німецький гарячий картопляний салат. Мені тепер дуже цікаво, чи дійсно в Німеччині їдять таке кислюче, чи то просто невдала варіація мені трапилася.
Салат так нічо, я б його трохи вдосконалила забравши оцет, наприклад, але тоді це вже буде Український гарячий картопляний салат.
Робиться так (я не думаю, що пропорції дуже важливі). Відварюється картопля кубиками, смажиться бекон, бекон витягнути, на жирі обсмажити цибулю, потім додати суміш солі, цукру, борошна і зерен селери, обсмажити, додати води з оцтом (пропорція 3/4 чашки води до 1/3 оцту). У готовий соус додати картоплю та бекон. Перемішується, подається.
Мені дуже оцетне, тому я б прибрала з рецепту цукор з оцтом (може чуть лимонного соку дати) і додала якоїсь зелені.
Ще колись давніше я робила іншу варіацію цієї страви, там цибуля не обсмажувалася, сира додавалася і заправка була на олії. Але от не можу пригадати. Мені начебто цей давнішній варіант більше до вподоби, а чоловіку - новий. Для різноманітності підійде, але картопляне пюре ніщо не замінить, ніякий салат)
Пекла булочки з кукурудзяною мукою, класна шкірка виходить і м'якоть така важка, але не гливка.
Ще пекла банановий кекс.
Робила сир, надихнувшись подвигами дівчат з теми приготування йогурту
На сьогодні ще нічого не придумала.