Сторінка 3 з 12

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 11 червня 2010, 12:33
Natalinda
гра з вогнем написав:ми з корисних продуктів любимо імбир у чай додавати.


І як той імбир туди додавати? Я от купила кусочок корінчика і думаю шо з ним тепер робити?

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 11 червня 2010, 12:49
Melisa
Класичний рецепт імбирного чаю.

Саме такий спосіб приготування імбирного чаю описаний в книгах по ведичній кулінарії. Там же можна дізнатися, що приготовані страви і напої повинні радувати око, потім - ніс і, нарешті, смак. Так що беріть свою улюблену чашку і приємного чаювання.
1,2 л води
3 ст л дрібно натертого імбиру
6 ст л цукру чи 5 ст л меду
щіпка меленого чорного перцю
4 ст л лимонного або апельсинового соку
нарубані листя м'яти (за бажанням)


У закипівшу воду кидаємо натертий імбир. Додаємо і розчиняємо цукор або мед. Ретельно проціджуємо. Потім додаємо перець і лимонний (апельсиновий) сік.
Подаємо гарячим!

Важливо:
1. Якщо ви застуджений і хочете використовувати імбирний чай як ліки, то кип'ятіть воду з натертим імбиром 10 хвилин з відкритою кришкою.
2. Якщо замість свіжого імбиру ви використовуєте мелений сухий, то зменшіть його кількість удвічі і кип'ятіть на повільному вогні близько 20 хвилин.
3. Якщо ви хочете подавати його як прохолоджувальний напій, додайте кубики льоду, ще трохи цукру, лимонного соку і покладіть нарізані листя м'яти.

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 11 червня 2010, 12:54
Natalinda
Nelya а ти таке робиш? З чорним перцем??????

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 11 червня 2010, 13:38
Melisa
:D нє

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 05 липня 2010, 14:16
lore1ei
Шовковиця.
Купили сьогодні на ринку смачнющу шовковицю.
Солодка, ніжна і надзвичайно корисна.
Шовковиця — це ефективний і вітамінний, і кровотворний засіб. У шовковиці менше кислот, але більше, ніж в інших ягодах, цукрів, що легко засвоюються. Недаремно її вважають найсолодшою ягодою наших широт.
Але вабить малих до шовковиці не лише те, що вона для них — немов природна цукерка. Інстинктивно таким чином дитина рятує себе від діатезів, не допускаючи хвороби. Допомагають їй у цьому органічні кислоти, що містяться в шовковиці (яблучна, лимонна, винна, щавлева). Є у цій маленькій ягоді білки, жири, вітаміни, фосфорна кислота, вкрай необхідне нашим дітям для кровотворення залізо. А ще — ягоди та сік із шовковиці допомагають лікувати атрофію зорового нерва.
Настої стиглих ягід застосовують як потогінний засіб у разі застудних захворювань. Сік із ягід зарекомендував себе і як один із найкращих засобів від кашлю. П’ють його і за хронічних закрепів. А розведеним із водою (у співвідношенні 1:3) полощуть горло у разі запальних процесів.
Вичавки ягід, які залишилися після приготування соку, використовують для лікування діабету. Печуть із них, додаючи гречане борошно, хлібці, коржики, готують страви з квасолею. До речі, наші предки робили борошно і з самої сухої ягоди шовковиці, вважаючи його чудовим харчовим продуктом. Зі свіжих ягід варять мармелад, желе, варення, сиропи. Сушать їх на компот.

Деякі лікарі, спираючись на народний досвід, рекомендують хворим на цукровий діабет посипати страви (сир, каші тощо) порошком із висушеного листя шовковиці.
У разі проносів треба застосовувати висушені недозрілі плоди шовковиці, а від закрепів — свіжий сік стиглих плодів.

Листя шовковиці має заспокійливу, протизапальну дію, є жарознижувальним засобом. Особливо показані відвари й настої від головного болю, запаморочень, невралгії, набряків, паралічу рухових нервів.
Часто матусі й бабусі запитують, чим можна вилікувати дитину від такої неприємної хвороби, як глисти-гострики? У цьому випадку теж допоможе шовковиця. Є дуже простий і ефективний засіб, відомий здавна.
Якщо дитина перехворіла на паротит (особливо це стосується хлопчиків), то щоби не відчувати наслідків хвороби усе подальше життя (послаблені імунітет та чоловіча сила), слід інтенсивно використовувати сезон шовковиці: щодня дитина має з’їдати 2-3 склянки ягід, а взимку додавайте сушене листя шовковиці до звичайного чаю і в компоти.

повністю тут http://siver.com.ua/news/shovkovicja_i_ ... 06-15-4979

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 05 липня 2010, 22:01
Nymydora
Я теж чула що шовковицю призначають при діабеті і для профілактики варто їсти. Малий уминає, аж за вухами лящить ))) Так що дійсно - і користь, і задоволення.

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 12 жовтня 2010, 12:49
Melisa
Natalinda написав:Nelya а ти таке робиш? З чорним перцем??????

Нині зробила. Ааааа, дівчата, аромат не передати. Наталочко, додала все по рецепту. АбАлдЄннИй чай получився. Особливо, коли на вулиці холодно. Зігріває моментально (правда трохи по горлу першить від перцю чи то від імбиру). Додала вкінці м"яту, і просто млію від того запаху.
Кому холодно - приходьте на чай. Зігріємось. :morning:
П.С. попередьте по телефону, бо комп зараз виключаю, повідомлень прочитати не зможу. ;)

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 12 жовтня 2010, 18:44
Naya
Nelya написав:Класичний рецепт імбирного чаю.


У закипівшу воду кидаємо натертий імбир. Додаємо і розчиняємо цукор або мед. Ретельно проціджуємо. Потім додаємо перець і лимонний (апельсиновий) сік.
Подаємо гарячим!.

Є лише одне велике АЛЕ
Мед в кип"яток не можна додавати, бо з корисного в такому випадку він перетворюється на шкідливий.
Мед треба розчиняти у воді, температура якої не вище 40-60 градусів.
Мед является уникальным продуктом: при правильном хранении возраст меда не влияет на его биологические свойства. А вот нагревание меда свыше 40°С вызывает разрушение ферментов и, как следствие, потерю его ценности", - рассказала врач-диетолог Лариса Буткова.
Тем не менее, мед нагревают, и тому есть несколько причин:
- для придания ему жидкой консистенции;
- для прекращения брожения;
- в случае умышленной фальсификации меда.

При нагревании меда выше 60° и тем более выше 70° не только уничтожаются ферменты, но и происходит дальнейшее ухудшение его качества. Это ухудшение происходит за счет потемнения, карамелизации сахара, образования осадков. Эфирные масла, создающие приятный аромат, улетучиваются, мед приобретает другой аромат. Таким образом, мед, обрабатываемый нагреванием, снижает или даже теряет свои полезные ферментативные и другие свойства, превращается из лечебного продукта в обыкновенный продукт питания.

Этим и объясняется желание покупателя купить мед закристаллизованным или сотовым, так как он не вызывает у покупателя сомнения в его натуральности, доброкачественности.

http://episkopiprimaryschool.com/%D0%BD ... %B4%D0%B0/

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 26 лютого 2012, 13:42
irinka
Ще дещо про корисні продукти
Зображення

Re: Корисні продукти

ПовідомленняДодано: 26 лютого 2012, 14:27
krapk@
а якщо обмін речовин і так скаженний то що виключати їх з раціону?